1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 S ma internet ale nie ma polaczenie z kompem i na odwrot

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez camozz, Kwiecień 4, 2011.

  1. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Dzisiaj podlaczylem xboxa do internetu/kompa no i sprawa ma sie w tym, ze
    Xbox ma internet ale w tym samym czasie komputer go nie ma i tak na odwrot/ komputer ma to xbox nie ma...
    Mam router Cerberus P6331-42 Xboxa podlaczylem do niego kablem Ethernet ale wydaje mi sie ze to jest ok
    Chcialbym uzyskac krok po kroku jak naprawic ten blad
    Jestem na tym forum 1 raz, gdyz mam xboxa od 1 tyg
    Prosze o szybka odpowiedz i nie kasowanie tego tematu
    dzieki

    Zapomnialem dodac, ze gdy mam na xboxie internet to w komputerze wchodza w sieci / POLACZENIE LOKALNE polaczona lecz Siec niezidentyfikowana i nei ma internetu
    Mam tylko jedno polaczenie Lokalne i nie mam opcji zaawansowanej w wlasciwosciach polaczenia nie wiem czy to wazne ale pisze / i nie wiem czy czasami nie trzeba udostepnic internetu czy cos takiego innym uzytkownikom / nie mam wogule takiej opcji
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
  4. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Tak ten router ma WiFi. Połącz xboxa przez wifi i zobaczymy czy dalej przerywa.
     
  5. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja jestem zielony w tych sprawach i nie mam pojecia o wi-fi musicie wytlumaczyc jak to zrobic i router ma wi-fi

    I jeszcze jedno czy musze przełączać na opcje http://www.onlinecenter.pl/upload/konfiguracje/skrin1.jpg uzyj nastepujace adresu ip i dns ?? jezeli tak to ja mam TCP/IPv4 i TCP/IPv6 i na ktore TCP/IP mam to przelaczyc ??

    I to nei przerywa tylko Xbox ma internet to w tym czasie komputer nie ma sieci
    Jezeli komputer ma neta to xbox nei ma neta na tym to polega
     
  6. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Powiem ci tak . Po wyjęciu konsoli z pudełka podpiąłem kabel netowy z routera do konsoli. W menu konsoli ustawienia sieciowe klikasz sprawdź połączenie . U mnie zawsze jest napisane że połączenie działa ale nie działa xbl . W praktyce xbl zawsze działa mimo błędu przy sprawdzaniu. Aha w tcp wszystko na automat dajesz .

    Sent from my X10i using Tapatalk
     
  7. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Ja też nie miałem problemu kompa pod router podłączyłem i konsole pod router, wszystko działa konsola jak i pc ma neta i widzą się wzajemnie w sieci, wszystko się automatycznie skonfigurowało, a może masz jakieś porty poblokowane albo firewall
     
  9. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jezeli na xboxie mam to zamiast siec 33 i wiecej lub mniej (roznie jest) to pisze ze siec niezidentyfikowana

    I blad z ip czy cos takiego byc moze sie myle
     
  10. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Tak jak mówiłem . W tcp masz wszystko na automat ? I dns również

    Sent from my X10i using Tapatalk
     
  11. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak all mam na automatyczny
     
  12. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jezeli mam ustawic na to drugie i wpisac recznie to bylo tak odrazu
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Siec 33 cos duzo tych sieci jak na stacjonarnego kompa

    Wpisz w menu start cmd a w okienku ktore sie pojawi wpisz ipconfig/all i wstaw tutaj screena

    Co do rozlaczania to moze to powodowac np praca routera w trybie modemu lub zle skonfigurowany router, jak wifi nie zabezpieczyles to kazdy mogl i moze ci grzebac w routerze
     
  14. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam zmienic na to drugie czy jak ??
     
  15. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siec to ja mialem jeszcze 108 wiec wiesz...
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Cos mi sie widzi ze po prostu masz bajzel zarowno na kompie jak i na routerze, jezeli chcesz to zainstaluj sobie program teamviewer to moge ci pomoc zdalnie tzn ustawie router i zobacze co jest nie tak, oczywiscie ty bedziesz widzial co robie, bo pisanie tutaj co masz robic nie ma sensu nie znasz nawet podstaw wiec trzeba by pisac pokladnie co masz robic

    EDIT:

    Co do ostatniego twojego posta ze screnem, masz wpisane recznie adresy ip czy nie ?
    Bo bramka domyslna jest routera ale adres IP wyglada na zew wiec router pracuje jak by w trybie modemu czyli tylko jeden komputer moze miec neta
     
  17. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ustawic Ci routera nie da to jest pewne a na kompie znam tylko podstawowe rzeczy

    Wlacz/Wylacz Podlacz/Odlacz Zainstaluj itd ma chodzic .
     
  18. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  19. crash5

    crash5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorka za to pytanie , ale nie możesz poprostu pograć na XBOX przy wyłączonym necie w kompie? Przecież same plusy tego , bo nie będzie lagów ;)
     
  20. camozz

    camozz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale sluchaj jak mam to zrobic jak on mi nie wykrywa komputera sa takie Polaczenie XBOX 360~~Siec~~Komputer~~XBOX LIVE

    A miedzy siecia a komputerem>>> nie wykrywa kompa
    jezeli moglbym grac bez neta w kompie na live to moze byc i tak nei zalezy mi na tym aby on byl na kompie przeciez jezeli trzeba to przelacze
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak o to, wychodzi na to ze masz router w trybie modemu dlatego zrywa polaczenie jak wlaczysz xboxa, bez poprawnej konfiguracji routera nic nie zrobisz

    Ale nie po to jest router zeby wlaczal i wylaczal konkretne urzadzenia

    I w sumie nie bedzie sieci miedzy urzadzeniami bo praca w trybie modemu to wyklucza
     
Wczytywanie...

Poleć forum