1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 slim - 4 czerwone diody

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez edge, Październik 3, 2015.

  1. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, otóż przy uruchomieniu mojej konsoli xbox 360 slim rok produkcji 2011.07.07 (konsola ma lt 3.0) wyświetlają się 4 czerwone diody a na tv pokazuje brak sygnału.
    Coś czytałem o kablu AV ale używam HDMI i owy kabel podmieniłem z dekodera od tv do xboxa i to samo. Stosowałem się też tego http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-360/system/console ale nic z tego.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zmień wejście hdmi w TV .
    Sprawdź na innym TV
    Sprawdź na kablu z zestawu - bo może wyjście hdmi w konsoli padło.
     
  4. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak wzialem kabel z dekodera to on jest na innym wejsciu hdmi w tv i nie działało
    przeniosłem konsolę do innego pokoju i niestety to samo.
    prawdopodobnie nie mam zwykłego kabla gdyż przerobiłem go na taki kabel by był dźwięk z kina domowego.
    Jedynie co mogę dopisać to ostatnim czasem konsola używana sporadyczna i nagrałem wczoraj fifa 16 - dziś odpalam konsole (działająca jeszcze) wkładam płytę i pisze że nie rozpoznaje dysku/płyty (czyli źle nagrałem etc) wiadomo jeszcze kilka razy wkładałem płytę żeby upewnić się że płytka do wyrzucenia. I na sam koniec odpaliłem xboxa z tą płytą w środku i wywaliło po chwili te cztery czerwone diody.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kod błędu odczytaj przez synchro i ejeect.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  6. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    trzy razy sprawdzałem i
    wyświetliły się cztery diody, jedna dioda, jedna dioda i znowu cztery
    prawdopodobnie 0110
     
  7. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    rip xbox? kappa

    pamiętam tyle gdy uruchomiłem konsolę z tamtą płytą to odpalał się parę sekund dłużej niż zwykle i przy logo xbox stanął w miejscu + był niewyraźny (kwadraty / pixele) oraz dźwięk z "intra" bardzo zmodulowane.


    przy kupnie SLIMA myślałem, że obejdzie się bez żadnych takich błędów. A raczej poszedłem za "99,9% bezawaryjności".
     
    Ostatnia edycja: Październik 3, 2015
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma nic na wieczność...

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  9. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no tak tylko co takiego niby to spowodowało no i ważniejsze - co mi teraz pozostaje zrobić?
     
  10. barney79

    barney79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 21, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobnie ale kod inny.Wentylator na max chodzi.Swieci czerona dioda.Sprawdzałę kod to wychodzi mi tak:
    1zielona
    1zielona
    4zielone
    1zielona
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  12. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moja tylko LT 3.0
    robione w wakacje 2013 roku.
     
  13. barney79

    barney79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 21, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak konsola ma RGH. TUTAJ FILM JAK TO WYGLĄDA:
    Film nagrany wczoraj.
     
  14. barney79

    barney79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 21, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dodam że też instalowałem Fife 16 i też nie pograłem bo pisało że brak płyty lub wyczyścić szmatką.
     
  15. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w domu nic nie zrobię by przywrócić życie mojej konsoli?
    Jestem skazany na serwis, 100 pln w plecy + brak pewności że mi nic nie namiesza/nie ukradnie z konsoli?
    nie powiem xbox by się jeszcze przydał do innych gierek
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    100zl to tak optymistycznie, kto ci z trupa ma coś zabrać. Jak tam płyta główna która uszkodzona i napęd...

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum