1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 slim 4GB + 250GB

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawciofaust, Styczeń 3, 2011.

  1. dawciofaust

    dawciofaust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, przymierzam się do kupna xbox`a 360 slim arcade 4GB i mam takie pytanie, otóż czy dałoby się do niego podpiąć dysk 250GB na przykład taki : NOWY DYSK TWARDY 250GB DO XBOXA 360 XBOX 250 SLIM (1395149258) - Aukcje internetowe Allegro ponieważ wyliczyłem że byłby taniej tak zrobić niż kupować elite slim 250GB (ok1100zł), sam arcade kosztuje ok 700 zł. + ten dysk za 180zł = ok 880zł - widać różnicę która wynosi dobre 400zł czyli 3/4 ceny kinecta. Za mądre odpowiedzi bardzo dziękuję i proszę nie odpisywać "google.pl" Jeszcze raz dziękuję. Pozdro

    I jeszcze jedno pytanie, czy kabel HDMI (końcówka xbox 360) różni się od wyjścia HDMI TV ? I czy wersja Slim jest pozbawiona RRoda ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    google.ru





    A tak na serio, to ten dysk będzie Ci działał, pisze o tym na tej aukcji.

    Slim nie ma rroda.

    Chyba te wejścia HDMI niczym się nie różnią. Wejście w konsoli na HDMI jest takie samo jak w TV.
     
  4. dawciofaust

    dawciofaust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki, pełno jest kłamców w necie żeby tylko zarobić więc wiecie, lepiej się był upewnić
     
  5. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Tak będzie ci działał dysk. Są to dyski WD odpowiednio przerobione do pracy z xe i takie ci pójdą ( ty masz bez obudowy dokładnie taki jak z aukcji )
    W slimie już wyeliminowano RRODa (Podobno) w Jasperze już go w ogóle nie było tak że nie ma co się bać RRODa w slimie
     
  6. dawciofaust

    dawciofaust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki, mam nadzieję że mówisz o tym z aukcji
     
  7. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Tak ten z aukcji pasuje i wiele innych takich samych
     
  8. dawciofaust

    dawciofaust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a można zgrywać gry na HDD z oryginałów i bez żadnej płytki odpalać z dysku ?
     
  9. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Nie. Musiałbyś mieć wgrany JTAG, ale nie jest to możliwe od dashboardu 8955 (czy któryś z tych starszych).
     
  10. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    No a ja myślałem że od 7371 (nr dashu ) i wszędzie tak piszą nawet a aukcjach allegro że powyżej 7371 nie przerabiają JTAG-iem ale tak czy inaczej już raczej nie będziesz miał możliwości JTAG-a rzadko kto ma jeszcze tak starego dasha.
    Co do pytania to nie ważne czy oryginał czy pirat musisz mieć płytę ( chyba że masz JTAG-a ) płyta jest potrzebna tylko do rozruchu potem się już praktycznie nie kręci czyli napęd się mniej zużywa to jest najlepsza korzyść wgrywania gier na HDD i jeszcze cisza wiadomo napęd robi trochę hałasu przy graniu z płyty
     
  11. dawciofaust

    dawciofaust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a zflashowanie by coś dało ? i czy mógłbym "rozruszać" xbox`a jakąkolwiek płytką a z dysku odpalić grę w którą chcę pograć ?

    i co to jest ten JTAG bo ja się na tym nie za bardzo znam
     
  12. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Flash nic nie da JTAG to tak jak soft zmienia dużo w konsoli daje o wiele więcej możliwości tzw freebot ale jak masz slima albo nowego dasha to zapomni o tym
     
  13. dawciofaust

    dawciofaust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy mógłbym "rozruszać" xbox`a jakąkolwiek płytką a z dysku odpalić grę w którą chcę pograć ?
     
  14. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Nie wiem za bardzo o co ci chodzi ale bez JTAG-a nie pójdzie ci gra bez płyty w napędzie musisz mieć płytę w napędzie przez cały okres grania (nawet jak jest zainstalowana na HDD) tak już jest jak by nie trzeba było mieć płyty to już M$ stwierdził że było by za różowo i trzeba mieć płytę w napędzie wyciągnięcie płyty = zamknięcie gry
    Płytę oczywiście z grą w którą gramy a nie jakąś inną (np. GTA IV zainstalowane na HDD ale musimy mieć GTA IV w napędzie inaczej nie da rady i tak jest z każdymi grami )
     
  15. dawciofaust

    dawciofaust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy ten JTAG to jakaś ingerencja fizyczna w konsole np. zerwanie plomby i coś tam w chipie pozmieniać czy jak ? i czy w slimach się tak da ?
     
  16. dawciofaust

    dawciofaust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie, w slimie nie ma szans, wiec nawet nie bede nawet mowil o co chodzi.
    Nie mozesz pojac ze nie ma przerobki na slima!!! Zrozum to w koncu.
    Poza tym "jest napisane"
     
  18. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    a dasz linka do konsoli za 700 zł ;]?
     
  19. dawciofaust

    dawciofaust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    raczej takiej nie znajdziesz, chyba że wylicytujesz
     
  20. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Czytalibyście ze zrozumieniem wszystkie posty to byście widzieli JTAG-a można wgrać do nr dasha 7371 czyli do stosunkowo starych już rzadkością jest taki dash a jak kupujesz nową konsole to masz nowego dasha a zwłaszcza slima ludzie pomyślcie trochę slima się w ogóle nie da przerobić ( da się ale z datą produkcji do lipca 2010) a wy się pytacie czy da się wgrać JTAG-a pomyślcie głowa nie boli
     
  21. dawciofaust

    dawciofaust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zadałem pytanie sprzedającemu na allegro i odpisał mi tak :

    on kłamie czy co ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum