1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 slim 4gb czy 250gb

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bartekw95, Grudzień 28, 2010.

  1. bartekw95

    bartekw95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem że kilka podobnych tematow juz jest, ale ja pisze z konkretnymi pytaniami na temat tych dwoch wersji konsol.
    1. Czy 4gb to wystarczająca ilosc miejsca na dysku dla niezbyt regularnego gracza (czy po jakims czasie miejsce mi sie skonczy i nie bede mógł zapisać osiągnięc)?
    2. Czy istnieja w oficjalnej (sklepy internetowe,zwykłe) sprzedazy dyski twarde do xboxów slim? Jesli tak to poproszę jakiegos linka najlepiej ze sklepu internetowego.
    3. Czy są jakieś korzysci z instalowania gier na xboxie oprócz szybszego wczytywania ich?

    Narazie tyle. Jak cos mi się jeszcze przypomni to napisze w nastepnych postach
    Dodatkowo napisze, że konsola głownie będzie mi słuzyc do gier na kinect (ok. 70%).

    PS: Sory że bez PL znakow ale klawa mi sie popsula (alty)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    1. Jak masz zamiar korzystać z xbla/marketplace to nie.
    2. Oryginalny dysk to majątek. Kup na allegro dysk 250gb w obudowie, lub zrób sobie sam kupując wd2500bevt i flas***ąc pod pc, możesz go też włożyć do obudowy DealExtreme: $8.91 HDD Hard Disk Drive Case for Xbox 360 Slim (Black)
    3. Napęd nie buczy, konsola jest cichutka.

    Ja bym kupił 4gb + dysk z tego względu, że 250gb model ma obudowe piano a ja takiego materiału nie lubię. Świeci się, palcuje, rysuje, przyciąga kurz w ekspresowym tempie.

    Jak chcesz konsole z kinektem: http://www.amazon.co.uk/gp/feature....&pf_rd_t=101&pf_rd_p=223743327&pf_rd_i=300703

    4gb + kinect + forza lub alan lub crackdown 2 + wybrana gra na kinekta z listy za 240 funtów co daje 1123zł po obecnym kursie. Dostawa do PL za darmo dhl'em.
     
  4. bartekw95

    bartekw95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jakbym chcial pograc przez live to juz miejsca zabraknie? A jakbym podpiał pendriva 16gb cos by to zmienilo?
     
  5. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Miejsca by starczyło, chodzi o dodatki do gier, gry arcade. Tych drugich jest dużo i zajmują różnie 100mb, 300mb, 2gb - szybko ci braknie miejsca jak będziesz chciał je wszystkie wypróbować.
    Pendrive'a możesz podpiąć bez problemu o ile go masz, jak nie to lepiej kupić dysk.
     
  6. bartekw95

    bartekw95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. Powiedzmy że mam te 20gb pamieci. Na ile mi starczy miejsca jesli bede chcial zapisac wszystkie osiagniecia itp. Oczywiście rozumiem że jeśli ściągne coś przez Live to mogę to potem usunąć z dysku ;)
     
  7. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Profil, save'y to po kilka, kilkanaście megabajtów o to to się nie masz co martwić. Chodzi tylko i wyłącznie o live, dema, dodatki, arkadówki, jest tego dużo a po czasie znudzi się zabawa w usuwanie i ściąganie na nowo.
     
  8. bartekw95

    bartekw95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Konsola robi test wydajności przed zaakceptowaniem pena więc wyjdzie w praniu czy dobry.
     
  10. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Człowieku braknie gier na rynku jak byś chciał 20gb na savy ( osiągnięcia i savy to to samo zapisuje się w jednym pliku ) ja miałem 1,5 roku 256mb na savy i wystarczało a nawet jeszcze zostało miałem ok 20 gier ( chociaż teraz np . savy z Mafii II zajmują ok 53mb ale kiedyś gry nie miały takich wielkich zapisów a teraz to tylko sporadycznie nie które tytuły
    Kup slima 4gb tak jak już ktoś powiedział obudowa lepsza ( też tak uważam ) nie palcuje się lepsza w utrzymaniu
    Co do dysku ciszej , mniej się zużywa napęd szybsze loadingi chociaż niby nie zawsze ( były kiedyś takie porównania ale to już dawno )
    Tu masz kilka linków do dysków które pasują w 100% do xa bez przeróbek ( już przerobione) NOWY DYSK TWARDY 250GB DO XBOXA 360 XBOX 250 SLIM (1370121221) - Aukcje internetowe Allegro HIT DYSK TWARDY 250GB XBOX 360 SLIM POZNAŃ TULCE (1383989220) - Aukcje internetowe Allegro
    Aha i do slima nie potrzebujesz ŻADNEJ OBUDOWY I KABLA DO DYSKU to już nie jest fat z nie typowym wejściem w slimie jest zwykłe wejście S-ATA
     
  11. bartekw95

    bartekw95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha ok. Teraz gdzies tylko muszę wyczaic tego xboxa, a jak się nie uda to kupie w tym sklepie co mi poleciles.
     
  12. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    jak to fat z nietypowym wejściem? Skąd Ty się urwałeś? W Facie też jest zwykłe SATA w obudowie innej po prostu ~~ o ludzie.
     
  13. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Żal mi cie chyba w obudowie jest sata wyciąg dysk i spróbuj tam włożyć zwykłe sata jak by w facie było zwykłe sata to by obudowa i takie kable nie były potrzebne do podłączenia Obudowa kieszen na dysk XBOX360 nowa bez kabla (1384651922) - Aukcje internetowe Allegro na tej aukcji masz pokazane że z dysku idzie sata przejściówka i do xa i ty chyba spadłeś z poświątecznej choinki

    W silmie nie trzeba żadnej obudowy kupujesz dysk WD Blue Scorpion przerobiony albo sam przerabiasz i wkładasz bez obudowy i ŻADNYCH kabli a jak jesteś taki mądry to podepnij mi zwykły dysk sata bez kabli to Xbox 360 fat ja tak nie umiem muszę mieć magiczny kabel albo odbudowę ( kabel jest zamontowany w obudowie )

    PS: Jak byś czytał uważnie to byś widział napisałem że nie trzeba obudów i kabli to podpięcia dysku w slimie tak jak to było w Facie
    nie widzisz w tym sensu do udaj się do lekarza
     
  14. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Nie zrozumieliśmy się kolego, swoją drogą: żal mi cie ( oryg. pisownia ) i temu podobne to mów do brata albo reszty rodziny, ja Cię szanuję - Ty, jak widać po pisowni " cie " i wyzwiskach - mnie nie.

    Wybacz, że w Xboxie jest dysk IDE z przejściówką na SATĘ do konsoli ~,~ mnie się wymsknęło, że z obu stron jest SATA, SATA jest z jednej strony - dysk jest IDE - więc? Co, niby to jakiś magiczny dysk jest? Taki sam jak każde. W przeciwieństwie do tego co napisałeś, a napisałeś, cytuję: " to już nie jest fat z nie typowym wejściem ". IDE nietypowy? no cóż. Może dla niektórych. Fakt, trochę nie sprostowałem swojej wypowiedzi bo na szybkości napisałem, ale DYSK JEST TAKI JAK KAŻDE INNE, nie żaden specjalny. Choć fabrycznie nie jest Sata tylko IDE - taa, troszkę za szybko zrozumiałem. Również można kupić osobny tak samo jak SATA dysk IDE i też będzie działał.

    Ale już czaję o co Ci się rozchodziło - o kabel. Pełen spontan. Chyba już się zrozumieliśmy. Masz rację - ale nie we wszystkim, bo IDE w cale nie jest nietypowym dyskiem jak napisałeś : )
     
  15. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    I w facie i w slimie jest dysk sata a nie żadne ide.
    Nie rozumiem twojego uniesienia do cyborga, stwierdził on fakt, do fata nie podłączysz dysku sata kabelkiem pecetowym bo wejście w konsoli jest niestandardowe.
     
  16. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Dokładnie dzięki a co do tego dysku IDE to poczytam bo jeszcze nie słyszałem
    Fakt jest taki dysk ( nazwy fachowej wcześniej nie znałem ale już znam )
    Ale to nie zmienia faktu że w xie jest dysk Sata z przejściówką
    A dysk IDE ( ATA ) to jest fachowa nazwa poszukałem trochę http://sklep.kg.net.pl/katalog/214/dyski-ide-ata jeżeli chodzi ci o takie dyski to chyba coś ci się pomyliło bo takie na pewno nie będą pasowały pod xa to są po prostu dyski na starych złączach ata
     
Wczytywanie...

Poleć forum