1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 slim 4gb instalowanie gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hunter999, Lipiec 17, 2011.

  1. hunter999

    hunter999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam takie pytanko czy na Xboxie 360 slim 4gb jak dokupię dysk (250gb) można tam zainstalować grę, żeby nie niszczyć napędu? Jeśli tak to ile się ich tam max zmieści?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak będziesz mógł zainstalować gry na dysk.

    Jedna płyta z grą zajmuje ok 6 gb. Zainstalujesz około 38 płyt z grami.

    Ps. no i jak ktoś niżej wspomniał po zainstalowaniu aby zagrać w grę płyta musi być w napędzie.
     
  4. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    gry 3 plytowe nie maja 6gb. wiec to nie jest regułą
     
  5. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lepiej?
     
  6. Jeriss

    Jeriss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki , że nas uświadomiłeś nasz mentorze.
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    ktos musi.
     
  8. PainPL

    PainPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    o ile się nie myle to płyta musi być wrzucona do napędu nawet jak gra jest zainstalowana
     
  9. Jeriss

    Jeriss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Co ma piernik do wiatraka?? Nie o tym mowa kolego PainPL.
     
  10. TheStasiooo

    TheStasiooo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczywiscie wgrac sie da. A co do tego ile wejdzie to zalezy jusz od danej gierki. Im lepsza gra tym wiencej zajmuje :)
     
  11. Always69

    Always69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiecie co robicie kolesia w jajo…
    Jedna dvd zajmuje od ok. 3-7GB. Gier na 2-3 płytach nie jest aż tak dużo…
    Normalne że jak gra jest na 3 dvd to nie zajmie 3GB tylko jakieś 20GB.
    Dysk 250 Ci wystarczy chyba nie grasz naraz w 20 gier ;p
     
  12. hunter999

    hunter999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nawet jak zainstaluję grę na dysku to i tak muszę mieć płytę w napędzie ale ona jest tylko potrzebna do odpalenia gry czyli przez pierwsze 2min a potem mogę ją wyjąć tak czy nie?
     
  13. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak płyta musi być cały czas w napędzie. Nie można jej wyjąć. Jak ją wyciągniesz w czasie grania to wyłączy Ci się po prostu gra.
     
  14. hunter999

    hunter999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale jak zainstaluję grę na dysku włożę płytę z grą i ją włączę to wtedy napęd dvd cały czas się kręci?
     
  15. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie płyta się nie kręci. Napęd się mniej zużywa i xbox jest cichszy (chociaż z tą cichością nie wiem jak jest przy slimach).
     
  16. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    płytka musi byc w napędzie tylko do autoryzacji, (jak włączasz gre to ona mieli przez 2-3 sekundy) i jest niebiańska cisza
    wyciągniesz płytkę to wyrzuci cię z gry.
     
  17. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Płyta musi być w napędzie to takie zabezpieczenie MS aby nie wymieniać się grami :) Napęd chodzi parę sekund a gra chodzi z HDD
     
  18. radek1348

    radek1348 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    119
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    Dokładnie jak wyżej piszą, ja mam slima i ciszej chodzi (nie słychać takiego charakterystycznego buczenia ;D) z dysku ;D Chociaż ja bym mógł grać z płyt, dysk dokupiłem tylko do dem i gier za "tanie" MSP ;D
     
  19. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    ja nie masz duzych wymaga pomysl o grach nonjtag
     
Wczytywanie...

Poleć forum