1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim Arcade 4 gb

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Danio084, Grudzień 15, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Danio084

    Danio084 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem nowy planuję kupić sobie Xboxa 360 Slim Arcade (4gb)
    Mam kilka pytań odnośnie tego sprzętu.
    Chciałbym uwzględnić jeszcze że nie planuję póki co grać LIVE!
    Oraz będe grał na oryginałąch, nie będę przerabiał konsoli i kupuję nową konsolę.

    1)Ta konsola ma pojemność 4gb, czyli będę mógł grać tylko z płyty ( nie mogę zainstalować gry na konsoli) czy przez to jest większe zużycie napędu i może to spowodować RODa?
    2) Czy w przyszłości będę mógł kupić dysk i po prostu go włożyć bez żadnych komplikacji i bezproblemowo ?
    3) Czy jeśli będę grał z płyt to gry nie będą płynne tak jak przeczytałem tutaj na forum ?
    4) Czy ten ROD to jest jakiś częsty przypadek czy po prostu trzeba ostro nie dbać o konsolę i grać dniami i nocami ? A w przypadku normalnego użytkowania (Kilka h dziennie max) będzie wszystko ok.

    Nie proponujcie mi wersji elite i premium gdyż nie mam na to kasy póki co.

    Czy taka konsola będzie ok + jeszcze 1 pad
    XBOX360 SLIM 4GB DYSK WiFi KINECT READY NOWA SKLEP (1358855179) - Aukcje internetowe Allegro

    A w przyszłości dokupiony dysk 250gb


    Może macie jeszcze jakieś rady i opinie co do wersji arcade i moglibyście mi coś opowiedzieć o niej ?

    Zadaje te pytania gdyż miałem PS2 i tam po prostu wkładało się płytę i tyle, a tutaj widzę jest sporo czynników wpływających na grę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    1)napewno jest głosniej niz przy korzytsaniu z dysku
    2)tak
    3)moze sie zdarzyc ale to zalezy od gry
    4)raczej przy nowych konsolach na roda niema szans
    aukcja wyglada spoko
     
  4. Danio084

    Danio084 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jeśli kupię dysk w przyszłości 250gb, to po prostu wkładam do konsoli - ,,click'' i już ?

    I wtedy jak już będzie dysk twardy to różni się ona czymś jeszcze od Xboxa 360 Slim 250gb ?
    Czy różnica polega tylko na dysku twardym.
     
  5. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    sa dwie metody na wsadzenie dysku do slima: w specjalnej obudowie ktora mozna kupic razem z dyskiem albo poprostu sam dysk unieruchamiajac go w slocie czym badz, i ogolnie tak poprostu click i gotowe
    nierozumiem za bardzo drugiego pytania
     
  6. Saragas

    Saragas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    jeśli już będzie dysk to od xboxa 360 slim 250 gb różni się tylko kolorem obudowy. w przypadku konsoli którą chcesz kupić będzie ona matowa a nie błyszcząca jak w wersji z 250gb. Jeżeli chodzi o gre z plyty to ja czasami gram również z płyt i nie zaobserwowalem, żeby gry nie były płynne, raz mi się może cos zwiesiło.
     
  7. Danio084

    Danio084 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ok, dzięki.


    I jeszcze ostatnie pytanie, będe chciał dokupić pada jeszcze jednego, i pytanie brzmi czy każdy pad do x'a 360 slima 4gb będzie pasował czy muszę kupić konkretnie do tego modelu ?
     
  8. Saragas

    Saragas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    każdy pad do xbox 360 będzie pasował
     
  9. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Jeszcze co do dysku chciałbym dodać musisz albo kupić oryginalny ( nie polecam za drogi) albo dysk WD scorpion blue + specjalnie przerobiony do pracy z xboxem x go widzi jako oryginał nie możesz porostu kupić byle jakiego dysku klick i gotowe to tak nie działa.
     
  10. KamiLKR7

    KamiLKR7 Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Jeszcze się różni tym że w pudełku od slim 4gb nie ma headseta
     
  11. Danio084

    Danio084 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem wiem to czytałem że musi być konkretnie ten.
    Ale jak kupie ten WD to wtedy będzie click i gotowe ? .

    powiedzmy taki :
    http://allegro.pl/nowy-dysk-twardy-do-xbox-360-slim-gwar-36m-fv-i1356544927.html

    Sry że się tak dopytuje ale nie chce żeby się potem okazało że będę musiał jakoś przerabiać konsolę albo robić jakieś sztuczki itp.
    A na na razie nie mam tyle kasy na slima 250 gb pada i gry więc muszę w partiach to robić :p
     
  12. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Tak ten będzie idealnie pasował wystarczy tylko włożyć i już
     
  13. Danio084

    Danio084 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak sobie czytam to forum od dość długiego czasu i natrafiłem na kilak tematów gdzie ludzie się pytają co majązrobić bo im gry nei działają...

    O co w tym chodzi ? Może się zdarzyć tak że kupię jakąś grę i mi nie pójdzie albo trzeba będzie coś aktualizować czy coś ?

    I na czym polegają te aktualizacje ?
     
  14. kozaqeczek

    kozaqeczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Golina
    1) Nie powinno ci sprawiac to kłopotu. Troche naped bedzie glosniej chodził ale to da sie przezyc . kup najlepiej dysk ,ale to nie teraz .
    2) Tak
    3) Wszystko ebdzie płynnie działało , sa wyjatki ze troszke mniej plynnie moze chodzic ale to zalezy od gry ( tak jak np GTA IV jak jezdzisz fura 200KM/H to teksture wolniej sie laduja ale da sie przezyc)
    4) W tej wersji konsoli jest male prawdopodobienstwo zlapania rod aczkolwiek istnieje . Nie graj 8h dziennie . Graj 2-4 h i 45-1h przerwy .


    Sam kupiłem podobna tylko ze za 650zł :D
     
  15. Gonzo7

    Gonzo7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Aktualizację zainstalujesz tylko wtedy, gdy konsola jest podłączona do internetu. Jak będziesz grał offline to gra się nie będzie aktualizować, aczkolwiek gry będą działać bez problemu :)
    No aktualizacje polegają na aktualizacji gry, np. lekkiej optymalizacji, usunięciu bugów, itp. :)
     
  16. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    lol a co to ma do rzeczy niech gra ile potrzebuje nie robmy szopek po to ma gwarancje :)
     
  17. Saragas

    Saragas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Dokładnie tak jak mowi Fannadil, graj ile chcesz od tego jest konsola a w razie co gwarancja. co do pytania do gry, jeżeli masz oryginalne gry i nie przerobiona konsole to wszystko powinno chodzić. Nie ma chyba takiej możliwośći żeby jakaś gra nie odpaliła.
     
  18. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Stary ja gram na falconie bo 9-10 godzin i nic już ma 2,5 roku. Co do aktualizacji (dasha ) możesz zaktualizować offline ściągasz na necie jest tego dużo nagrywasz najlepiej na płytę i instalujesz ( poradniki są w necie łatwo znaleźć ) na slimie masz najnowszego dasha więc nie musisz na razie nic aktualizować
     
  19. Doczu

    Doczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pinecity
    Nie musi, ale w moim wypadku po podłączeniu do neta ściągała jakieś aktualizacje.
    Generalnie jeśli nie masz zamiaru przerabiać konsoli to nie ma powodów by nie podłączać konsoli do netu. Zawsze to jakiś paczyk do gierki ściągnie, czy nowe kodeki do divx.
     
  20. Danio084

    Danio084 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak za jakiś czas dokupię sobie dysk to lepiej kupić 250gb czy zaoszczędzić trochę kasy i kupić mniej, bo wiele osób mówi że nie wykorzystuje nawet połowy tego.
    Ile średnio 1 gra zajmuje po zainstalowaniu jej na dysku ?
     
  21. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No możesz ale najlepiej 250 GB, bo jak kupisz 100 GB to cena będzie nie dużo mniejsza a dysk 2 razy mniejszy :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum