1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim Arcade !

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez arkadiusz_89, Lipiec 13, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. arkadiusz_89

    arkadiusz_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2008
    Posty:
    489
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    W niemieckiej wersji sklepu internetowego Amazon pojawił się preorder na Xbox 360 Arcade System Bundle 4 GB.


    O tym, że będzie wersja Arcade nowej konsoli, wiadomo było już od tegorocznego E3. Spekulacjom, co bedzie ona zawierać, nie było końca. Dopiero niemiecki Amazon podał lakoniczną wiadomość oraz data premiery wersji Arcade, ustaloną na 20 sierpnia tego roku z ceną 148,99 Euro. Jest jeszcze informacja 4 GB, czyli jak myślę jest to pojemność wewnętrznej pamięci Flash, która zastępuje w jakiś sposób dysk. Nie jest to dużo, ale wystarczy na zapisane stany gry, kilka dodatków itd. Nic za to nie wiadomo, czy wersja Arcade posiadać będzie Wi-fi. Oficjalna premiera odbędzie się zapewne podczas tegorocznych targów GamesCom, które odbędą się w dniach 18-22 sierpnia.


    [​IMG]


    ŹRÓDŁO - Niemiecki Amazon przedstawia - Xbox 360 Slim Arcade | xgarde.pl
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ciekawe ile w Polsce trzeba będzie zabulić..
    Dyski 2,5 cala Made by Microsoft buy or don't play :p czy może wreszcie można będzie dołączyć każdy. Tyle dolców za brak dysku opuścili dziwne nawet jak na M$
     
  4. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Myśle, że będzie się bardziej opłacało kupić arcade i dokupić dysk. Może będzie można włożyć jakiś nieoryginalny.
     
  5. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Nie wiem jaki jest sens wprowadzania konsoli bez dysku w tych czasach... :(
    To jest smutne, no ale trudno...
    Skoro normalna wersja X'a ma 250GB to co za problem włożyć chociaż te 60GB do arcade'a?
     
  6. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    taki problem, że wtedy arcade będzie kosztował 850zł a nie 650zł
     
  7. Mikolak

    Mikolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gliwice
    Po to jest właśnie wersja normalna z dyskiem, jak ktoś chce z dyskiem.
    Niekoniecznie każdy potrzebuje mieć dysk, a pozbywając się go, dużo obniża się cena, przez co konsolę może kupić ktoś, kogo na wersję z dyskiem by nie było stać.
    Ja osobiście wolałbym kupić tą wersję i dysk 20GB niż przepłacać za wersję z dyskiem np. 60GB, bo aż tyle nie potrzebuję
     
  8. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mi się wydaje, że w Slim Arcade będzie dysk 120GB.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    i przede wszytskim brak wifi.
     
  10. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Brak wi-fi? Mam nadzieję, że raczej tak nie będzie, ale trzeba poczekać.
     
  11. maku00

    maku00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    albo pamiec wewnetrzna 4 gb, dysk 120 gb, brak wi-fi
     
  12. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    To w sumie wychodzi na to, że płacimy tylko za nową obudowę ;/
     
  13. maku00

    maku00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    za zintegrowany uklad gpu i cpu w 45 nm i obudowe ;]
     
  14. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Mi tam brak wi-fi by nie przeszkadzał.
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    na bank nie bedzie wifi, o dysku tez zaapomijcie.

    Bedzie tak jak w amazon - 4gb wbudowanej pamieci i tyle.
     
  16. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Interesuje mnie tylko czy można będzie podpiąć pendriva do 16GB to w tedy będzie luz.
     
  17. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Myślę identycznie, wystarczy przelecieć amazon, zobaczyć co ile kosztuje oraz wziąć pod uwagę politykę Microsoft. Różnica w cenie między 250GB, a Arcade będzie wynosiła (a raczej już wynosi) 100E.

    Adapter WiFi N kosztuje 50E, dysk 250GB kosztuje 80E. Matematycznie jest to więcej niż różnica w cenie (100E) ale jak to u Microsoft bywa, akcesoria kupowane osobno wychodzą drożej.

    Siła rzeczy na cenę Arcade muszą składać się dwie wypadkowe, brak WiFi i brak dysku. Brak WiFi nikogo nie powinien dziwić, ponieważ konsola i tak posiada port Ethernet, natomiast dysk nawet 120GB byłby w Arcade wtedy, kiedy jego cena wynosiłaby 200E. Cięcia jakie robi Microsoft w nowym Arcade są jak najbardziej wiarygodne.
     
  18. maku00

    maku00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    o ile mnie pamiec nie myli to bodajze z nowym dashem mozna podlaczyc dysk/pendrive i zgrywac savy/zapisywac gry na dysk ? Przynajmniej ktos kiedys cos pisal na ten temat.

    250 gb - 199E
    Arcade ma wynosic - 149E (zaokraglilem) czyli ok 200 zl mniej
     
  19. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Tak można, już dawno temu dash dostał aktualizację na pendrive 1GB-16GB, więc pendrive można podłączyć na relaxie. To nie wersja konsoli o tym decyduje, bo jest to kwestia softwarowa, tak więc każdy X360 z odpowiednią aktualizacją będzie obsługiwał peny.
     
  20. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Nawet bez wifi cena jest przyzwoita :)
    A gry można zgrywać na dysk usb lub pendrive :D
     
  21. Mikolak

    Mikolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gliwice
    Cena bardzo zachęcająca ;) Porównywalna ze starym Arcade
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum