1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBox 360- Slim czy Elite? Przeróbka...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Poplop, Styczeń 15, 2011.

  1. Poplop

    Poplop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    mam do Was parę pytań.
    Od razu mówię że nie będę grał przez neta bo od tego mam komputer.
    1. Jak lepiej przerobić konsolę? Chip czy Soft? (Proszę o uzasadnienie)
    2. Lepiej kupić do przeróbki Elite czy Slim? (Proszę o uzasadnienie)
    3. Czy jeżeli będę miał przerobionego xboxa chipem i ulegnie on awarii to mogę go wysłać do MS?
    4. Czy jeżeli będę miał przerobionego xboxa softem i ulegnie on awarii to mogę go wysłać do MS?
    5. Czy połapią się oni że xbox jest przerobiony?
    6. Czy przy połapaniu się że przerobiłem xboxa odsyłają go na mój koszt do mnie czy muszę im płacić że oszukuję?
    7. Czy znacie jakieś sklepy które przerabiają xboxy i dają na niego gwarancję?

    Czytałem artykuły ale nie za bardzo je rozumiałem. Jeżeli ktoś może niech mi odpowie żebym to zrozumiał :D

    Pozdrawiam,
    Poplop
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1.Soft,bo jest to lepsze rozwiązanie
    2.Elite,ponieważ do Slima nie ma przeróbki (chyba że podmiana napędu)
    3.Nie
    4.Nie
    5.Tak
    6.Chyba na swój koszt ale nie jestem pewien.
    7.Znam,niektórzy dają 3 miechy na samą przeróbke.Daje przykład mojego kolegi "przerobił,po przyjeździe do domu zobaczył ROD'a i koleś mu za darmo naprawił na gwarancje.
     
  4. Poplop

    Poplop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A słyszałem że przy sflashowaniu napędu, przy awarii xboxa można go wysłać do MS. Jeżeli plomby będą nienaruszone to podobno go naprawią. Czy to prawda?
     
  5. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak będą plomby to i tak muszą go otworzyć żeby naprawić,to wtedy zobaczą :)
     
  6. Poplop

    Poplop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie zna ktoś z Was jakiegoś sklepu, który oferuje z 2 lata gwarancji? Czy przerobienie konsoli jest ryzykowne? Czy ktoś przerabiał z Was konsolę? Ile macie już przerobioną konsolę? Czy kupował ktoś konsolę od Mobisoft?
     
  7. pulpido

    pulpido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    2. Jak chcesz kupić teraz to lepiej elite, bo slima Ci przerobią, jeśli został wyprodukowany przed czerwcem 2010 roku. Przeróbka polega na wymianie napędu na taki ze starszego x'a i przerobieniu tego napędu.
    4. Na allegro ogłaszają się, że nie zrywają plomb gwarancyjnych. Mój kuzyn przerabiał x'a ponad rok temu, koleś który mu przerabiał powiedział że nie zrywa plomb gwarancyjnych. Kuzyn pograł na tym x'ie z pół roku i niestety RROD. Odesłał do MS i przysłali mu nowego, tym razem Jasper'a.
    5. Nie jestem pewny, ale jeśli nie masz zerwanej plomby gwarancyjnej to chyba nie.
    7. Na allegro sobie popatrz. W filtrze szukania ustaw sobie, żeby znajdowało Ci aukcje tylko z Twojego województwa.

    Ja mam przerobioną od ponad roku i wszystko ładnie mi działało. Dzisiaj byłem u faceta z 3 x'ami i na miejscu w ciągu godziny zaktualizował mi przeróbkę z ixtreme 1.51 do ixtreme 1.8 LT+ a 2 kumplom przerobił. Jeśli dajesz do profesjonalisty to ryzykujesz bardzo mało, bo szansa że coś się spierdzieli jest bardzo nikła. Mój kumpel jakieś 3 miechy temu kupował elite od norbit.pl i koleś mu od razu przerobił. Wątpie, żeby ktoś dawał gwarancje aż 2 lat, ale na allegro często ogłaszają się, że jak przerobisz u niego i potem chcesz zaktualizować przeróbkę to on Ci to zrobi za połowę ceny.
     
  8. Poplop

    Poplop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co to są te RROD'y? I czy w Elite występują te RROD'y?
     
  9. Perzon

    Perzon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Red Ring Of Dead - Oznaka awarii Xboxa, przegrzania itp.
     
  10. Poplop

    Poplop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy te RROD'y występują jeszcze w ELITE (Jasper)?
    I jak myślicie, jeżeli nie będę grał przez neta to lepiej przerobić czy być fer i kupować oryginały? :p
     
  11. pulpido

    pulpido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    Jeśli w ogóle, to bardzo rzadko. Odkąd MS wprowadził poprawienie chłodzenia. Skoro masz Jaspera i nie będziesz rzucał x'em po kątach to raczej nic takiego nie będzie. Ja mam Falcona z poprawionym chłodzeniem, mam go z półtora roku, wyprodukowany 2008-08-10 i nie miałem z nim żadnych problemów. Kiedyś przez ok. miesiąc czasami nie chciał się włączyć. Musiałem ściągnąć faceplate (czy jakoś tak to się nazywa) i klikać w ten mały guziczek ;d Po upływnie miesiąca-dwóch samo się naprawiło i działa do dzisiaj. RRODa nigdy nie miałem, a pozatym na allegro widziałem, że naprawiają RRODY za ~150zł
     
  12. Poplop

    Poplop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc ;)
     
  13. Poplop

    Poplop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam że odświeżam temat i znowu zawracam wam głowę :D
    Mam jeszcze parę pytań:
    1. Czy lepiej kupić xboxa w swoim mieście i przerobić go przez allegro?
    2. Czy lepiej kupić xboxa tam gdzie będziemy go przerabiali?
     
  14. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Według mnie najlepiej kupić na allegro nowego z możliwością dopłaty za przeróbkę , tak będzie najwygodniej.
    Bo tak to kupisz ze sklepu nowego i będziesz musiał wysyłać go do przeróbki ( chyba , że przerobisz u kogoś w okolicy , to tak lepiej).
     
  15. pulpido

    pulpido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    Ja kupiłem w Auchanie i musiałem potem jechać 50km żeby przerobić :p Szczerze mogę polecić norbit.pl Koleś ma własny sklep, sprzedaje xboxy i jak mu dopłacisz to od razu Ci przerabia.
     
  16. Poplop

    Poplop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ma pytanie. Bo widziałem tutaj na forum jak przerobić xboxa. Może ktoś mi podać link do tematu w którym jest najaktualniejsza przeróbka i jak ją wykonać?
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak zadajesz pytania to nawet sie za to nie zabieraj.
     
  18. Poplop

    Poplop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czemu mam się za to nie zabierać? Myślisz że jak ty teraz umiesz to ktoś inny się tego nie nauczy? Myślisz że ty umiałeś wszystko od razu? Pewnie sam czytałeś...
    Aby czegoś się nauczyć trzeba o tym przeczytać.

    Poda mi ktoś tego linka? :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum