1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim - Czy można wgrać grę bezpośrednio na dysk z płyty?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kamil95, Styczeń 28, 2013.

  1. Kamil95

    Kamil95 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wojkowice Komorne, Katowice, Poland, Poland
    Witam mam takie pytanie, które jak sami wiecie jest w jakimś tam stopniu ważne. Otóż czy pożyczając np. oryginalną grę od kolegi, można ją zgrać na dysk twardy w naszej nieprzerobionej konsoli czy jest to niemożliwe?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Bez płyty w napędzie nie pograsz ....

    Pozdrawiam !
     
  4. Terry

    Terry Banned

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Możesz ją zainstalować ale do jej uruchomienia i tak jest potrzebna ona w napędzie.
     
  5. Kamil95

    Kamil95 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wojkowice Komorne, Katowice, Poland, Poland
    Beznadzieja, to po co mi dysk w konsoli 250gb ? 0.o
     
  6. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Po to żeby zainstalować sobie dużo gier, dodatków, dem.....
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Gra z dysku chodzi szybciej i laser się nie zużywa w takim stopniu jakbyś grał z płyt tylko.
    Poza tym są mniejsze dyski, 20, 60, 120GB, potem już tylko 250 i 320.
    zawsze możesz skołować pendrive'a, wpiąć go do konsoli i instalować na pendrive. Maksymalny pen w jednym slocie = 32GB, można bodajże podpiąć 2x ale tu nie jestem pewien
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Takie rzeczy to tylko przy jtag/rgh są możliwe.
     
  9. Kamil95

    Kamil95 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wojkowice Komorne, Katowice, Poland, Poland
    Czy zatem RGH pójdzie mi na Slimku z płytą główną CORONA (najnowsze modele te z 2012 roku też)
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Xbox 360 Slim - Czy można wgrać grę bezpośrednio na dysk z płyty?

    Tak, slimy idzie wszystkie na rgh

    Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Kamil95

    Kamil95 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wojkowice Komorne, Katowice, Poland, Poland
    Dzięki za info. A co mi daje samo RGH? Bo jak rozumiem, RGH nie odpali mi gier nagranych na DL ? A nie idzie zrobić LT 3.0 W slimach tych nowszych 4g (corona). Czekam na odpowiedzi. Czy RGH to tylko samo odpalanie z dysku czy coś więcej?

    Pozdrawiam.
     
  12. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Na RGH możesz owszem odpalać z dysku. Kolejna fajna opcja to to, że możesz podpiąć dowolny dysk pod USB do 2TB i będzię chodził. Do odpalanie gier nagranych na płytę potrzebna jest druga przeróbka, czyli LT+. LT+ można wykonać na Slimach z datą produkcji do sierpnia 2011 roku. RGH już w tym momencie na każdej. RGH daje także możliwość używania na konsoli systemu operacyjnego (na pewno Linuxa, nie wiem czy Windowsa też). Jest tylko jeden minus, a twoim przypadku może być i drugi: 1. Na RGH nie pograsz na Live, ban praktycznie od razu po podłączeniu, zostaje LiNK (darmowa alternatywa dla Live). 2. Jeśli masz płytę główną Corona V1 to zapłacisz, tyle co za każdą konsolę i płytę główną produkowaną wcześniej, czyli 150 zł, ale jeśli masz Coronę V2, lub V3 to masz chłopie przerąbane, bo RGH na tych płytach jest od niedawna i w związku z tym koszt to ok. 300 zł. No i jeszcze zostaje sprawa dasha, ale o tym pewnie już wiesz. RGH nie zrobisz w tym momencie na dashu wyższym niż 16202, wydaje mi się że to najnowsza wersja, ale mogę się mylić. Chodzi o to, że jeśli masz wyższy dash od podanego to musisz poczekać, bo dasha nie cofniesz.
     
  13. Kamil95

    Kamil95 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wojkowice Komorne, Katowice, Poland, Poland
    Dzięki za info, czyli jednym słowem RGH = odcięcie całkowite od live'a, co za tym idzie w dzisiejszych czasach konsola bez połączenia z internetem (microsoftem) to dno, no bo nie wyobrażam sobie żeby nie szło oglądać gier z marketplace lub coś takiego. Ostatnio widziałem filmik na yt gdzie koleś miał 2 dashe w jednej konsoli i RGH, jedno to było tzw to stare (bodajże 16xxxxx) a drugie to już to tzw. METRO. Nie wiem czy na tym metro były dostępne opcje RGH ale fajna sprawa.

    Pozdrawiam.
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Xbox 360 Slim - Czy można wgrać grę bezpośrednio na dysk z płyty?

    Mozesz tez zrobic dual nand i miec rgh i grac na live

    Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum