1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 slim - dysk twardy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez spawn2k, Maj 15, 2011.

  1. spawn2k

    spawn2k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie,

    od pewnego czasu jestem posiadaczem Xboxa 360 slim 4GB.Dziś otworzyłem zaślepkę pod dysk i ujrzałem...złącza SATA...Moje pytanko jest następujące:Czy da się podłączyć dowolny dysk twardy na SATA pod konsolkę?Mam jakiś stary dysk 80GB Maxtora na SATA i zastanawiam się czy po podpięciu zasilania i transferu przez przelotkę gniazdo-gniazdo dało by radę podpiąć dysk do konsoli??Czy jakieś modele są nieobsługiwane??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    wydaje mi się, że dysk musi być specjalnie sformatowny pod xboxa
     
  4. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Da się podłączyć tylko dyski WD Barracuda oraz muszą mieć format Xfat, jak to zrobić ? poszukaj na forum.

    Ps. O sorry tobie chodzi o slimke, a ja ci napisałem o wersji Fat konsoli, pod slimkę to nie wiem czy jest taka opcja...
     
  5. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Da się podłączyć dyski WD (nie wszystkie są odpowiednie serie), wcześniej specjalnie przerobione tzn z wgranym innym softem. Po takim zabiegu dysk formatuje się w konsoli, i działa jak normalny dysk od microsoftu. Informacja w 100% pewna, jeśli jesteś zainteresowany jestem w stanie taki dysk Ci przygotować i wysłać do Ciebie...Cała operacja może się odbyć przez allegro.
    Pozdrawiam
     
  6. spawn2k

    spawn2k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za odpowiedzi:) Co do WDków to jakie serie?Z innym softem??Masz na myśli inny firmware tak?
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ograniczenie w sersji slim sa dokladnie takie same jak w fat
    poszukaj na forum jest temat jak i jakie dyski da sie przerobic
     
  8. dawidldz

    dawidldz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
  9. spawn2k

    spawn2k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki bardzo;)Rozwiałeś moje wątpliwości;)Jednakże mam pytanie,czy po wgraniu nowego firmware (Xboxowego) do dysku jest jakaś możliwość wrócenia do pierwotnego Firmware producenta?Z tego co widziałem do niektórych dysków WD jest wypuszczony jakiś Firmware update.Czy to rozwiązuje problem i "wymaże" firmware "Xboxowy"??
     
  10. dawidldz

    dawidldz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Oryginalny FW napędu WD można przywrócić programem którym przerabiamy na Xboxowy dysk z pliku UNDO.bin. Innej możliwości chyba nie ma. dopiero wtedy możesz wgrać nowszy firmware producenta.
     
Wczytywanie...

Poleć forum