1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim e79

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ArturSworski, Październik 5, 2010.

  1. ArturSworski

    ArturSworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Z moją konsolą od początku były problemy. Ma ona około 2 tygodni.
    Pierwszego dnia zaczął głośno chodzić zasilacz, następnego zaczęła się wieszać. I tak wieszała się aż do dzisiaj. Nie miałem dzisiaj dużo czasu na grę. Włączyłem ją o 19:00, a o 19:30 wyłączyłem. Usiadłem na kompa, i przed chwilą zawołał mnie brat, bo coś z konsolą się stało. Poszedłem, a tam na TV System Error: E79 i to okrągłe światełko w środku świeci się na czerwono. Te podłużne diody na około włącznika były wyłączone. Tylko ta jedna lampeczka się świeciła. Zresetowałem konsolę i działa niby normalnie, ale na razie ją wyłączyłem i piszę na forum. Już wcześniej chciałem wysłać konsolę na gwarancję, ale przecież nie przyjmą mi jej z powodu kilku zwiech na dzień ;D Teraz wyskoczył błąd i chcę jutro zadzwonić do MS, ale tu mam znowu problem. Po zresetowaniu konsoli działa ona na razie bez problemu. Tak więc gwarancji mi znowu nie uznają? Co mam teraz zrobić? Uznają gwarancję? Czy zakatować ją dopóki nie padnie na amen i dopiero wtedy wysłać?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. taq7789

    taq7789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Jak ci się zepsuje na stałe (tak 2 dni jak nie bedzie działało) to zadzwoń :)
     
  4. ArturSworski

    ArturSworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oki dzięki za pomoc.
     
  5. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    radze oddac. oni moze dokladnie sprawdza czy wszystko gra, jak nic nie wyjdzie to dokatuj ją i wyslij
     
  6. ArturSworski

    ArturSworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tak, ale jeśli oni tam sprawdzą i nic im nie wykaże to mi go odeślą i zapłacę niepotrzebnie za kuriera? A tak to będę miał pewność, że mi ją naprawią.
     
  7. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    dokładnie tak jak humanix pisze :)

    raz Ci się pokazał e79, do tego ciągłe zwiechy więc coś jest bradzo nie tak.
     
  8. ArturSworski

    ArturSworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem czy to ma coś do rzeczy, ale od jakiegoś czasu podczas uruchamiania się konsoli na ekranie pojawiają się losowe prostokąty i dopiero później logo X'a.
     
  9. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    że co ?!

    Prawdopodobnie kupiłeś uszkodzoną fabrycznie konsole :> wysyłaj prędko !
     
  10. ArturSworski

    ArturSworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chodziło mi o to, że gdy włączę Xbox'a najpierw na czarnym ekranie pojawiają się takie prostokąty o różnych barwach, a dopiero później załącza się konsola i jest to logo Xbox'a. Dalej wszystko działa. Tak jak pisałem. Poczekam, aż konsola padnie, bo wyślę teraz, poczekam te 3 tygodnie, a oni mi ją odeślą, bo powiedzą, że wszystko jest w porządku, a później znowu się zepsuje i znowu będę 3 tygodnie czekał.
    Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc.
     
  11. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    no jakby zobaczyli te prostokąty to zapewnię za głowę by się złapali ... rób jak chcesz ;)
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    O konsola z artefaktami:) Wyślij na gwarancję nikt sprawdzać nie będzie dostaniesz nową płytę główną.
     
  13. ArturSworski

    ArturSworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oki temat do zamknięcia ;)
    Dzisiaj po 3 godzinach grania jedna zwiecha i żadnego błędu. Zrobię jak pisałem. Gram dopóki nie padnie i ślę na gwarancję.
     
  14. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    W koncu gwarancja 3 lata ;).
     
  15. ArturSworski

    ArturSworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Heh nom ;p
    3 lata to on chyba nie pochodzi ;D
    Czytałem na necie o tym błędzie to bardzo mało o nim jest. A na stronie domowej xbox.com to nawet nie ma wzmianki o takim błędzie. ;D Z tego co wyczytałem wynika, że to coś z dyskiem. Wyjąłem go i włożyłem, podłączyłem x'a pod nowy TV i będę grał póki się nie zepsuje.
    Jeszcze tylko takie pytanko do posiadaczy Slim'a 250GB. Jak często się on Wam wiesza?
    Raz na tydzień, raz na dzień, kilka razy na miesiąc? Bo mój ze 2 razy dziennie ;D Ale może to też wina demek. Kupuję jutro Halo 3 to się zobaczy ;D
     
  16. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    ja mam xbox arcade jasper (ten stary) już od grudnia i ani razu mi się nie zaciął :)
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zglaszaj na gwarancje smialo, tam z automatu daja nowe konsole. Nie musi byc stalego bledu, zawsze wymieniaja. I NIGDY NIE PLACI SIE ZA KURIERA! WYTATUUJCIE SOBIE TO WSZYSCY NA CZOLE! :p

    I tak nawiasem - e79 w konsoli bez jtaga (bo tam to inna sprawa) to blad z plikami w nandflashu. Wgraj do konsolki nowego dasha, chyba ze masz najnowszego.
     
  18. damian4991

    damian4991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z nikad
    mialem to samo ze swoim slimem oddaj na gwarancje tam gdzie kupiles tylko wczesniej nagraj film konsoli ja tak zrobilem w szwecji i wymienili ja na nowa mam ja juz 3 miech i nic
     
  19. ArturSworski

    ArturSworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie.
    Jeszcze takie pytanko.
    Konsola została zakupiona 2 tygodnie temu w sklepie RTV EURO AGD - Lider rynku RTV i AGD w Polsce nie przez Internet tylko normalnie w sklepie w moim mieście.
    Tak więc mam dzwonić do MS, czy zapakować wszystko z akcesoriami i odnieść do sklepu?
    I jeszcze jedno takie pytanko.
    Wykorzystałbym teraz miesiąc golda a jak padnie konsola odniósłbym na gwarę do sklepu lub MS to otrzymałbym znów darmowe 3 goldy czy 2? ;D
     
Wczytywanie...

Poleć forum