1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 Slim i problem z haslem na sieci WiFi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez thomaskce, Styczeń 26, 2012.

  1. thomaskce

    thomaskce Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Otoz nie moge polaczyc swojego Xboxa z Wifi jesli siec zabezpieczona jest haslem (WPA2, WEP itp), wogole nie chce sie z siecia polaczyc. Jak sciagam haslo z WiFi (niezabezpieczona siec) X laczy sie z siecia i internetem bez problemu, tak samo na kablu.
    Czy ktos wie dlaczego tak sie dzieje ?
    Dodam ze zmienialem haslo na same cyfry, literki, mieszane i nic.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jesteś pewny ze łączysz sie ze swoja siecią ?
    Jak wyglądają ustawienia zabezpieczenia od strony routera ?
    Jaki masz router
     
  4. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    A może masz wlaczona filtracje adresów mac? Dodaj do.rutera adres mac zboża i.spróbuj się polaczyc wtedy.

    Wysłane z mojego HD2 za pomocą Tapatalk
     
  5. thomaskce

    thomaskce Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moj router to Linksys WAG120N.
    Tak lacze sie ze swoja siecia :)
    O co konkretnie pytasz?

    Nie mam ustawionej filtracji adresow MAC. Pozatym gdybym mial to przeciez nawet przy odbezp. sieci bym sie nie polaczyl.
    Sprobuje pozniej dodac MAC Xa i sobaczymy, ale watpie ze sie powiedzie.
    Any ideas ?
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Chodzi mi o ustawienia kodowania masz typowe WPA1 lub WPA2 czy moze cos w rodzaju WPA/WPA2-Mixed ?
    Kodowanie masz TKIP czy AES ?
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Slim z tego co pamiętam ma kłopoty z szyfrowaniem WPA2, moge się mylić, ale warto sprawdzić na innym.
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Z czystym WPA2 nie spotkałem sie aby miał te problemy, sam mam WPA2-AES i działa bez problemu
     
  9. thomaskce

    thomaskce Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Probowalem WPA2 mixed, WPA2 personal i nic. Dopiero na WPA personal zadzialalo.
    Dziwne. Rozumiem ze bezpieczenstwo sieci jest mniejsze niz przy WPA2 ?
     
  10. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Każde zabezpieczenie da się złamać, ale WPA dla 'hakierów' jest dosyć silne.
    WEP jedynie poddaje się bardzo łatwo
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    WPA działa programowo przez co może ograniczyć prędkość wifi, WPA2 działa sprzętowo i nie wpływa na wydajność sieci
     
Wczytywanie...

Poleć forum