1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim Internet Wifi.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piotruczelli14, Czerwiec 3, 2011.

  1. piotruczelli14

    piotruczelli14 Banned

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Mam pytanie mam xboxa 360 slim jest tam WIFI i czy da się połączyć z komputerem bezprzewodowo przez WIFI ? Prosze o odpowiedzi. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Buloff

    Buloff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. piotruczelli14

    piotruczelli14 Banned

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Jesli się da to prosze odpowiedzieć jak ? Lączę się z moim komputerem o ile jego wyszukuje i wsykakuje błąd.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Komputera ci nie znajdzie bo sieciowka nie nadaje tylko odbiera, laczysz sie w siec ad-hoc, tworzysz ja w windowsie i dolaczasz do niej z poziomu konsoli
    Komputer ma bezprzewodowa karte sieciowa ?
    Nie masz czasami routera ?
     
  6. piotruczelli14

    piotruczelli14 Banned

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Nie mam routera.Czy mógłby mi ktos to powiedzieć dokładnie opisać jak to zrobić ?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A masz sieciowkie bezprzewodowa czy nie, bo 95% kompow stacjonarnych jej fabrycznie nie ma
    Jakiego masz windowsa ?
     
  8. piotruczelli14

    piotruczelli14 Banned

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Ja mam windowsa XP a internet mamy radiowy.
     
  9. Bongowiec_PL

    Bongowiec_PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Konin
    A ja mam niebieska kanape i jest mi na niej wygodnie.
     
  10. piotruczelli14

    piotruczelli14 Banned

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Mam Windows XP a Internet mamy radiowy.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Skoro masz neta radiowego to musisz sie laczyc z np routerem/ap podajac login i haslo
    Problem moze byc tego typu ze laczac sie z netem radiowo nie kazda sieciowka zwlaszcza ta z jedna antena moze nie pozwolic na laczenie jednoczesnie z netem i utworzenie sieci ad-hoc
    No i sam xp takze ma ograniczenie co do ilosci sieci
     
  12. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jeśli masz neta radiowego to znaczy, że masz kabel koncentryczny, który jest podłączony albo do routera albo do karty sieciowej PCI z odpowiednim złączem. W twoim wypadku jest to ta druga opcja. Żeby zrobić sieć wifi musiałbyś kupić router do którego podłączysz komputer kablem RJ-45, a później dopiero do tego routera dokupić jeszcze jeden (obsługujący wifi) podłączyć go do tego pierwszego i gotowe. Niestety nie ma takich routerów, że podłączasz koncentryka i od razu masz sieć bezprzewodową, trzeba kupić dwa. Więc radze ci nie mieszać bo szkoda kasy i połączyć xboxa z komputerem kablem krosowanym i udostępnić połączenie sieciowe.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ze jak ?
    Koncentryczne kable sa uzywane w sieciach BNC, np sieci kablowe i do przetworzenia sygnalu z BNC na sieciowe potrzebvny jest modem ale to wtedy nie jest siec radiowa, autor tematu ma radiowy internet od prywatnego dostawy np osiedlowego i laczy sie z pobliskim AP
     
  14. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Czyli nie masz wifi w domu. Jedyna opcja połączenia to kablem ethernet.
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To ze nie ma w domu wifi nie znaczy ze nie da rady sie polaczyc, musial by zadzwonic do usługodawcy i oni musza dopisac mac adres xboxa i wtedy on sie polaczy z siecia o ile xbox znajduje sie w zasiegu sieci uslugodawcy lub kupic router z funkcja WDS
     
  16. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Internet radiowy jest podłączany kablem koncentrycznym od anteny do kompa, bnc to tylko złącze i tyle. To co napisałem jest jak najbardziej poprawne.
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    hehe to ze twoja karta sieciowa jest podlaczona do anteny zew. nie znaczy ze inni tez tak maja, kabel koncentryczny ma wiele zastosowań bo ma dobre tlumienie co nie zmienia faktu ze kabel sam w sobie jest podlaczony do anteny nie do innego urzadzenia, bo gdyby byl do innego to jest to siec typu 10BASE2 potocznie zwana siecia BNC i nie widze sensu kupowania kilku urzadzen jak wystarczy jeden router z funkcja WDS czyli pobierze sygnal wifi i przekaże go dalej tworząc podsiec
     
  18. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja nie mam żadnej karty sieciowej podłączonej do anteny. Chodziło mi o autora tematu, który napisał, że nie ma routera więc musi mieć neta podłączonego bezpośrednio do komputera. Niech sam się wypowie jakim kablem ma to podłączone - zobaczysz, że napisze koncentryczny, a pokaż mi router WDS czy obojętnie jaki (Z WIFI), do którego podłączysz bezpośrednio koncentryka.
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Rece opadaja przy tobie, rozumiesz co to jest AP ?
    Co ty sie uparles do tego koncentryka, nie robi sie juz sieci na bazie BNC bo jest wolna i ma wady koszt sieci i tzw. terminatory, koncentryka uzywa sie do podlaczania anten wifi bo uslugodawcy daja glowny AP np na srodku osiedla czy na konkretnych blokach i inni pobieraja tego neta radiowo, jak ma koncentryka podlaczonego do bezprzewoidowej karty sieciowej to jest oczywiste ze na koncu jest antena i ma neta radiowego, koncentryk owszem uzywany jest np w kablowkach ale to inna zasada dzialania sieci
    Druga sprawa on wcale nie musi meic zadnego kabla moze miec sieciowke z antena dookolna jak ap sa na kazdym bloku

    P.S. Nie istnieje cos takiego jak router WDS, jak juz to router z funkcja WDS lub zwyczajnie AP, aby przekształcić sygnal z koncentryka na np enthernet uzywa sie modemow w domostwach lub profesjonalnych routerow/switchow w stacjach sieciowych
     
  20. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie napisałeś nic czego bym nie wiedział. Czy ja wspominałem coś o tworzeniu sieci przy pomocy kabla koncentrycznego? Wspominałem o tym, o czym wyżej napisałeś - czyli, że koncentryka używa się do podłączenia anteny, myślałem, że dla takiego fachowca jak ty będzie oczywiste, że antena łączy się z nadajnikiem, znajdującym się np. na bloku bądź w innym strategicznym miejscu, z którego rozsyła neta do użytkowników.
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Antena nie musi sie laczyc z zadnym odbiornikiem na bloku, wystarczy zew antena za oknem np kierunkowa, tylko ze większość sieci dziala na zasadzie zwyklych routerow na blokach, a uzytkownikom daja tylko karty sieciowe z antenami dookolnymi
    Co do sieci bnc pokiełbasiło mi sie z wypowiedzia kolegi KamileQ
     
Wczytywanie...

Poleć forum