1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim - Jaki monitor / Jakość obrazu / Internet / Aktualizacje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ergon, Maj 31, 2013.

  1. ergon

    ergon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Zakupiłem dzisiaj Xboxa 360 Slim. Podłączyłem go do telewizora Sony 42" Full HD (myślę że model nie istotny). Jakoś obrazu w Crysis 3 jest tragiczna :D Czy wystarczy dokupić tylko kabel HDMI i wszystko będzie ok?

    Druga sprawa - Polecicie mi jakiś monitor do xboxa + jakie okablowanie ? Nie interesują mnie żadne głośniki, wodotryski. Jedynie możliwość podpięcia słuchawek i żeby była w miare dobra jakośc obrazu. Aha, najlepiej jakiś mały, max 20" bo nie mam miejsca. Cena? Jak najmniejsza, bo i tak póki co muszę odłożyć gotówkę.

    Trzecia sprawa - Posiadam kabel ethernet. Mam internet z Play. Jak mogę go udostępnić dla Xboxa poprzez ten kabelek?

    Czwarta sparawa - orientuje się ktoś ile ważą aktualizacje do BF3? Bo chcę zakupić aczkolwiek mam internet na limit i nie wiem na ile pobierania muszę się przygotować.

    Z góry wielkie dzieki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, na HDMI obraz będzie żyleta, na czinczach masz obraz jak z ps2 ..
    Obojętnie jaki monitorek, podłączasz przez HDMI lub VGA i będzie elegancko :)
    Przez laptopa.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    ad.1 - Jasne ,że hdmi - najlepsza jakość obrazu będzie
    ad.2 - Najważniejsze odświeżanie, im mniejsze tym lepiej, ja mam w monitorze samsunga 2ms i jest ok
    ad.3 - Kablem FTP z komputera do XBOX'a
    ad.4 - Title Update 3 do BF3 - 3,5mb
     
    1 osoba to lubi.
  5. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    1 osoba to lubi.
  6. ergon

    ergon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @Up ten kabelek to ethernet?

    @Topic Monitorek przez VGA też będzie dobra jakoś obrazu? Aktualizacja do BF jest tak mała? :eek: Czemu ja tego nie kupiłem zamiast Crysisa ^^
     
  7. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Tak, ethernet.
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Taa, przez vga będzie ok, ale dobrze jest nabyć firmowy kabelek : M$ , lub BIGBEN'a

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Kabelek skrosowany (z przeplotem), musisz sobie taki zakupić jak nie posiadasz .

    Tak, ale tylko kabel od MS lub BigBena wtedy jakoś będzie dobra, oczywiście wiadomo że na HDMI najlepszą jakość uzyskasz :)
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dopowiem jeszcze ,że z tym kablem crossowanym to zależy od sieciówki w PC, bo słyszałem już od kilku osób, że w nowszych sieciówkach już nie jest konieczny cross, wystarczy kabel prosty-bez przeplotu, no ale to trzeba by sprawdzić.
     
  11. ergon

    ergon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dopowiem jeszcze ,że z tym kablem crossowanym to zależy od sieciówki w PC, bo słyszałem już od kilku osób, że w nowszych sieciówkach już nie jest konieczny cross, wystarczy kabel prosty-bez przeplotu, no ale to trzeba by sprawdzić.



    Czas reakcji matrycy - 5ms - heh, nadać się nada..

    Słuchawki przez przejściówkę z dwóch chinch'ów na jack'a 3,5mm
    [​IMG]
    oraz jack 3,5 żeński > jack 3,5 żeński :D
    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  13. ergon

    ergon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie za bardzo jeszcze ogarniam z tymi słuchawkami tylko. Mam w nich 3.5mm i mam to wpiąć w przejściówkę do której mam tez podpiąć chinche ?
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Z tego co widzę, ten monitorek i tak nie ma wejścia HDMI, więc będziesz musiał podłączyć VGA, więc kupujesz kabelek VGA do xbox360 + przejściówkę Jack aby podłączyć słuchawki.

    Coś takiego jak na tym zdjęciu (kabel + przejściówka jack 3.5mm)

    [​IMG]


    btw.
    Dobrze wiedzieć :)
     
    1 osoba to lubi.
  15. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak, chinche z kable vga do przejściówki , bo to są dwa chinche odpowiadające za dźwięk stereo

    Właśnie, albo taka przejściówka jak dał screen'a ROBI772 ;) - wtedy wystarczy jedna ;)
     
  16. Huntexx

    Huntexx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2011
    Posty:
    73
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dokladnie

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
  17. ergon

    ergon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim za pomoc. Już wiem wszystko co chciałem.
    Temat do zamknięcia :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum