1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim - MTU Problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez sauron96, Październik 2, 2011.

  1. sauron96

    sauron96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam posiadam konsole Xbox 360 slim. Mam problem z mtu. Gdy chcę przetestować połączenie z siecią to wyskakuje mi że potrzebuje minimalnej wartości 1364. W ustawieniach routera ustawiłem 1364 dalej to samo. Ustawiałem też 1400,1500 i nadal ten sam błąd. Nie korzystałem z xboxa chyba z 3 miechy. Na początku takich błędów nie miałem. Zmieniałem router ponieważ poprzedni mi się spalił i na tym poprzednim wszystko działało bez problemu. Dzisiaj uruchomiłem xboxa połączyłem się z tym nowym routerem i lipa. Mam nadzieję że mi pomożecie o co też proszę. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sauron96

    sauron96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    UP!
     
  4. sauron96

    sauron96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    pomoze ktos?
     
  5. sauron96

    sauron96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    UP!
     
  6. sauron96

    sauron96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    UP!!
     
  7. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  8. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    Gościu nie spamuj tak, jeżeli nikt Ci nie odpowiada to znaczy że nie ma na razie na forum kogoś kto udzieli Ci pomocy ..
    Właśnie, jaki masz router ?
     
  9. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    adres dla xbox'a przydzielany jest z DHCP ?
     
  10. sauron96

    sauron96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki ze ktos sie odezwal router to pirelli p.dg a4000g a ten adres DHCP jak sprawdzić?
     
  11. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    wchodzisz w zakładkę Advanced Setup potem w zakładkę LAN i tam jest coś takiego jak: Disable DHCP Server i Enable DHCP Server i co masz tam ustawione ?
     
  12. sauron96

    sauron96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zaznaczone jest Enable DHCP Server :)
     
  13. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    to wyłącz DHCP i wpisz adresy IP (IP-MASKA-BRAMA-DNS 1 i DNS 2) w xbox na stałe
     
  14. sauron96

    sauron96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie rozumiem co z tymi adresami ip
     
  15. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  16. sauron96

    sauron96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki ci wielkie za pomoc problem z MTU minol :) ale jest drugi problem jak łącze się z internetem na xboxie to na komputerze mi nie dziala i zeby dzialal musze wylaczyc xboxa i zresetowac router?? wiesz moze co zrobić?
     
Wczytywanie...

Poleć forum