1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 slim problem z HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bawarczyk, Czerwiec 21, 2014.

  1. bawarczyk

    bawarczyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, wiem ze ogolnie jest duzo tematow o tym wlasnie problemie ale napisze dokladniej z swoim. Mianowicie moj xbox dziala bez zarzutow na AV(jak mialem stary tv bez wejscia HDMI to jedyna opcja), kupilem tv firmy JVC z wejsciem HDMI (oczywiscie nie nowka, od znajomego i najnowszy to on nie jest). Gdy sprobowalem podloczyc mojego xboxa pod HDMI mialem caly czarny ekran a pod AV dziala normalnie. Sprawdzalem czy z tv jest problem ale podlaczony pod lapka przez HDMI dziala bez zarzutow, natomiast na xboxie czarny ekran. Probowalem juz reset ustawien w xboxie kilka razy i dalej nic. Ale kiedy podlaczylem xboxa pod monitor brata z wejscie HDMI o dziwo zadzialal, tak wiec po przeczytaniu juz kilkudziesieciu tematow postanowilem zmniejszyc rozdzielczosc puki cos widzialem, tak wiec zmniejszylem rozdzielczosc z 1080p na 480p a pozniej na 780p ale po ponownym podlaczeniu pod tv nadal czarny ekran... tez sprawdzalem czy opcj zapisuja sie na xboxie po zmianie ustawien i sie zapisuja. Niestety w tv nie mam opcji zresetowania ustawien czy tez zmienienia rozdzielczosci. I tak naprawde juz nie wiem co moge jeszcze zrobic, nie wiem czy np zmiana rozdzielczosci na xboxie powiedzmy na 1024x768 cos da.

    Oto jakie metody juz probowalem:
    -resetowanie ustawien konsoli
    -zmiana kabli i wejsc w tv
    -zmiane rozdzielczosci na najmniejsza na monitorze HD gdzie xbox dzialal bez zarzutow

    Dla pewnosci podam, ze TV jest plaski 32 cale HD ready ale nie najnowszy, pewnie kilka latek juz ma a monitor na ktorym dziala to iiyama prolite x2377HDS

    Prosze o pomoc, bo juz trace powoli nerwy i nadzieje ze nie bede musial kupowac nowszego TV
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Na 480p próbowałeś wlaczyc konsole na hdmi (tv). Jesli nie to podlacz i dopiero zmienisz na 720p

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  4. bawarczyk

    bawarczyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, probowalem na 480p(nadal czarny ekran) a pozniej na 720p i nadal to samo. Ustawienia sie zapisuja, przynajmniej jak podlaczam xboxa pod monitor ale watpie zeby sie automatycznie zmienialy jak podlacze go pod TV
     
  5. bas233

    bas233 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bystra

    A ile masz wejść Hdmi może złe ustawiasz .
     
  6. bawarczyk

    bawarczyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam 2 wejscia w Tv i pod obydwoma probowalem. Wlasnie sprobowalem zmienic rozdzielczosc na 1024x768 ale nadal lipa. Sprawdzalem tez 2 rozne kable HDMI
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zrób jeszcze tak... Podłącz do monitora po hdmi i wylacz w opcjach hdmi autowykrywanie. Powinno ruszyć

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  8. bawarczyk

    bawarczyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok spobuje ale to juz jutro, choc wlasnie bylem u znajomego z moim xboxem i u niego podlaczylem do TV i zadzialalo. Ma on nowszy telewizor, wiec moze poprostu moj jest z deka za stary? Moj brat(informatyk, elektryk, elektronik) powiedzial, ze moze porty HDMI nie sa kompatybilne... ja sie na tym nie znam zbytnio, wiec nie wiem ale szczerze to mam tez drugi tv i tez juz latka swoje ma i tam tez na tym xboxie HDMI nie dzialalo ale ze starsza wersja xboxa(bialy) bylo ok. Czy w tym moze tkwic problem wedlug Was?
     
  9. xemteka

    xemteka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Hej, Ja jak kupiłem x360 dostałem kabel HDMI podłączyłem i działało około 2dni i zaczęło się robić tak, że nie ważne czy się grało czy nie (ale konsola była włączona) na parę sec. pojawiał się czarny ekran. Problem rozwiązałem kupując kabel HDMI z filtrem troszkę droższy ale od 2 tyg mam spokój.
    Spróbuj może pożyczyć od kogoś taki kabel i sprawdź, a potem ewentualnie kup. Bo kabel kablowi nie równy.
     
  10. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Właśnie czy kupisz kabel za 10 czy za 100 różnicy nie ma. Sam mam taki za 8 zł od 2 lat i problemów nie ma. Sygnał cyfrowy 0/1 więc albo jest albo nie ma

    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  11. robakov00

    robakov00 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    Ja bym stawiał bardziej na kabel. Owszem może i w obrazie nie ma różnicy między droższym a tańszym kablem ale za to droższy wyklucza częściej takie akcje jak twoja. A u kumpla byłeś ze swoim kablem hdmi czy jego ?
     
  12. bawarczyk

    bawarczyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdzalem na swoim kablu i dzialalo. Wylaczylem tez autowykrywanie ale nadal czarno
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To jedna opcja zmien hdmi. Jesli juz nie wykryhe ten tv sie nie nadaje na obsługę konsoli xbox360

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  14. bawarczyk

    bawarczyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wlasnie tego sie obawialem, choc na tym samym TV gralem juz pod HDMI ale na starszej wersji xboxa i ps3. NO nic, narazie bede pykal pod AV a jak kupie nowy TV to poszaleje :D i dzieki za proby pomocy :)
     
  15. sajmonus07

    sajmonus07 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moze ten telewizor ma wejscie component?

    Wysłane z mojego ZTE V967S za pomocą Tapatalk 2
     
  16. bawarczyk

    bawarczyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nom, ma wejscie component i pod nim wszysko dziala bez zarzutow
     
Wczytywanie...

Poleć forum