1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 Slim Przeróbka lub programowa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez graxor, Sierpień 4, 2012.

  1. graxor

    graxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Witam.
    Mam pytanie do Was.
    W poniedziałek przychodzi do mnie konsola.
    Xbox 360 + Kinnect + 250GB

    Podstawowe pytanie.
    Czy abym mógł bez problemu grać w każdą grę pobraną z internetu z dysku, co muszę przerobić?
    I aby czytała mi płyty DVD nagrane pobrane z internetu?

    Czy muszę robi RGH i lutować, czy są też inne programowe rozwiązania, aby to osiągnąć.
    Proszę o pomoc i radę (ew linki do tutoriali).

    Dzięki!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jeśli chcesz robić flash to konsola musi być wyprodukowana przed sierpniem 2011, jeśli rgh to musi być wyprodukowana przed wrzesniem 2011 i mieć dash max 14719.

    RGH to lutowania chipa. Przerobka napędu w slim wiąże się za to z wierceniem w napędzie lub w najlepszym wypadku cięcie ścieżki na elektronice. Zalecamy oddać komuś obeznanemu w temacie jeśli tego nigdy nie robiłeś.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. graxor

    graxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Mam z marca 2011, więc tylko programowo wystarczy tak?
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28173
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nie, kolega już Ci pisał, że RGH polega na fizycznym wlutowaniu chipa do konsoli inaczej się tego nie da zrobić.

    EDIT:
    Programowo to LT 3.0 ale tam i tak trzeba wiercić w układzie.
     
  6. graxor

    graxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    No wiem, ale nie musi być koniecznie RGH i lutowanie. Pisał, że programowo też można jak konsola jest przed sierpniem 2011.
     
  7. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Nie zrobisz zabardzo tego sam.lepiej ten 1 raz daj komuś kto ci wyciągnie ofw z napędu.sam więcej szkody zrobisz niż to warte

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  8. graxor

    graxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    ale aby grać bez napędu tylko z dysku to wystarczy tylko wgrać odpowiedni dash tak? i nie trzeba się bawić w lutowanie albo wiercenie?
     
  9. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie. Aby grać z dysku musisz zrobić RGH, największy i chyba jedyny minus to brak LIVE.


    Wysłane z New iPad za pomocą Tapatalk HD

    To powiedz, że to Twoja sprawa kiedy i po co chodzisz do piwnicy! Masz już przecież 14 lat! I pełne prawo chodzenia do piwnicy kiedy Ci się to podoba! Bądź mężczyzną!
     
  10. graxor

    graxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Myślałem, że aby grać z dysku wystarczy odpowiedni Dash a to tak czy siak trzeba lutować hmmm
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Żeby grać z dysku musi być rgh czyli chip i go wlutowac. Flash za pierwszym razem trzeba ciąć lub wiercic w napędzie, potem już programowo.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum