1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim, pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PROximo, Styczeń 28, 2013.

  1. PROximo

    PROximo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Czytałem tutaj różne posty ale nadal jestem trochę laikiem w tych sprawach :p Chcę kupić w/w konsolę nową z LT 3.0.

    Czy opłaca się kupić za 1425zł zestaw (wszystko nowe):
    - konsole Xbox Slim 4GB (przerobiona pod LT 3.0)
    - zasilacz
    - pad
    - kinect
    - nagrywarka iHAS
    - 6 miesięcy gwarancji

    Dodatkowo mam jeszcze parę pytań:
    - czy to prawda że aby wgrać LT 3.0 musi coś zostać przewiercone w konsoli? (tak mi powiedział sprzedawca)
    - czy wszystkie gry da się nagrać później po LT 3.0
    - jaką tolerancję głosu ma napęd w konsoli podczas grania (jak głośno pracuje podczas gry)
    - oraz czy to rzeczywiście iż jeśli opłacę XboxLIVE to mogę grać na kopiach zapasowych po internecie?

    Dziękuję za każdą odpowiedz oraz przepraszam jeśli poniższe pytania pojawiły się w innych postach.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Myśle że jakbyś poszukał to byś znalazł taniej :)

    Tak, aby wgrać LT+3.0 w przypadku chipu w napędzie WINBOND trzeba zrobić drill (dziurke) w chipie..
    Narazie wszystkie gry jakie są odpalisz na LT+3.0
    Dosyć głośno, najlepiej instalować gry na dysk wtedy i napędu nie słychać i się laser mniej zużywa, jak grasz z napędu w czasie gry to i tak nie zwracasz na to uwagi, chyba że grasz w nocy i po cichu..
    Tak, jeśli kupisz golda to możesz grać na LT+3.0 w XBL, od 2009r. nie było banów, więc małe prawdopodobieństwo że dostaniesz.
     
  4. PROximo

    PROximo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aby mieć dysk to chyba bym musiał mieć RGH a sprzedawca mówił mi że jesli bede miec LT i RGH to nie bede mogl wtedy grac po necie
     
  5. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Dysk orginalny od ms=lt
    Najzwyklejszy dysk + brak mozliwosci grania multi=rgh

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  6. PROximo

    PROximo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    adikx żebym teraz się nie pomylił

    jeśli kupię konsolę slim z 250gb i wgranym lt 3.0 to mogę normalnie odpalać gry z dysku twardego xboxa?

    a jeśli chce odpalać grę z dysku zewnętrznego to muszę mieć RGH (ale czy lt 3.0 też potrzeba?)
     
  7. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Rgh- grasz z dysku, nie masz dostepu do xbl.
    Przy lt wypalasz plytki i grasz (masz dostep do xbl). Gre mozna zgra na dysk ale i tak musi byc plytka w napedzie, jak w orginalnej konsoli.

    Rgh i lt to 2 rozne przerobki. Mozna miec dwie, w przypadku gdy masz duzo plyt wypalonych i nie usmiecha Ci sie sciaganie ich od nowa.

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  8. PROximo

    PROximo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki wszystkim za odpowiedzi ;)

    zastanawiam się czemu na filmiku o RGH Introducing FreeStyle 3 A.K.A. F3 | RealModScene.com - YouTube pokazuję temperaturę w danym mieście, siłę wiatru itp. wygląda to tak jakby konsola łączyła się z internetem... czyli na RGH można podłączyć się pod wifi?

    tak z ciekawości spytam, na XBL rzeczywiście można tak łatwo grać wykupując tylko sam abonament? bo jedni na forach piszą że lecą bany a inni że już ich nie ma...

    teraz mam mały dylemat czy RGH i multum gier w jednym miejscu bez możliwości gry po necie czy może LT3.0 gdzie będę musiał uważnie rozważać nagranie każdej gry i później taszczenie tych wszystkich płyt :p
     
  9. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    tak łaczysz się z netem możesz zobaczyć pogode pobierać aktualizacje gier (TU) i pobieranie okładek i jest alternatywa XBL nazywa się LINK i możesz grać multi na RGH w nie wszystkie gry i za darmo. A przeróbki różnią się tym RGH brak XBL ale wżucasz gry odrazu na dysk bez płyt LT możesz wżucać na dysk i masz XBL i możesz grać z płyt.
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    internet a xbox live o dwie rózne sprawy
     
Wczytywanie...

Poleć forum