1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 slim RGH - jak odpalić xella

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez robcio26, Lipiec 25, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    MAm freestyle dasha, xex menu tylko nie wiem jak odpalić xella potrzebne mi to do załadowania plików elf. Próbowałem przez eject uruchmić konsolę ,ale nie działa cały czas jest 720i/60 i czarny ekran.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaka data produkcji? Jak nowsza jak 09.2011 to masz coronę i tam xell nie wyświetla obrazu.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    mam trinity data 2011 4 luty bodajże
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Skoro masz trini to xell powinien wstać z tacki. Masz kontakt z tym co robił konsolę ??
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A po wcisnieciu eject wysuwa sie tacka i odpala konsola? Moze ma przewalke i bude od trinki a plyte corone z zmienionymi danymi pod naklejke

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 4
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Ewentualnie masz trinke i wylaczony xell pod ejectem. Ale po co. Hmmmm

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 4
     
  8. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Porównaj numer seryjny w dashu z tym na konsoli i się upewnisz jaką masz konsole czy triniti czy inną
     
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Włącz dashlunch i po prawej masz napisane jaką masz konsolę, inna opcja odpal z tacki a w przeglądarkę wpisz adres ip konsoli ( oczywiście konsola wpięta w sieć).

    [​IMG]
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Tak tylko że w RGH numery możesz sobie podmienić na takie jak są na obudowie, więc sie możemy nie dowiedzieć. Bez rozbierania najpewniej to jak pisze kolega ORSO. W dashlaunchu
     
  11. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    płytę główna mam na pewno trinity bo sprawdzałem z tyłu napięcia po za tym była różnica w cenie przeróbki corona a trinity więc gość z aukcji by dał znać jak by była inna płyta główna. Powtarzam wciskam eject konsola się włącza pojawia się rozdzielczość ekranu 720i/60 i migają cały czas trzy kropeczki i nic tak w nieskończoność.
    //edit
    Głównie zależy mi na tym żeby uruchomić xmplayera bo poprzez dashlauncha program nie działa o ponoć jak się odpala poprzez xella to działa.
     
  12. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    ja się tak do końca nie znam, ale czy jest możliwość że gościu usunął xella bo jest on potrzebny jedynie do zczytania cpukeya chyba. Bo w sumie na dysku po przeróbce nie miałem nic takiego jak xell. Próbowałem jeszcze odpalić xella przez dash launcha tzn w środku z dash launchem był folder o nazwie xelllaunch a wśrodku default.xex. więc to odpaliłem ,ale nic czarny ekran. Zrobiłem tak jak @~orso6 powiedział żeby odpalić przez przeglądarke ,ale nie działa. Skoro da się wyłączyć xella uruchamianego poprzez eject to jak go włączyć? Bo konsola ogólnie botuje ,ale zachowuje się tak jakby xella nie było na dysku tzn wyświetla się napis z rozdzielczością ekranu 720p/60 napięcie wentylatora się zwiększa tak jak przy uruchamianiu przez power tyle ,że później się nic nie dzieje.
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprobuj odpalic xell'a z dashlaunch'a, w folderze z DL powinien byc folder XELL LAUNCH, a w nim plik : default.xex .

    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  14. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    tego też próbowałem i nic dalej to samo 720p/60 trzy kropeczki migające
     
  15. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    To że na obudowie masz 4 luty 2011 a obok 10.83A to juz po tym wiadomo i zrozumiałe że w środku powinna być płyta TRINITY na 100%. Ale mogło być tak np że... i tu róże=ne warianty
    a) Płyta została podmieniona nie wiem z powodu błędu montażu RGH "uszkodziła się" została wymieniona bez poinformowania klienta
    b) Oszystwa celowego
    c) albo innego celu...

    A to że np numery seryjne się zgadzaja w sofcie i na obudowie to tez można to wszystko obejść / zmienić / sparować włącznie z napędem...
    Ja myślę że są 2 opcje...
    1-sza jest podmieniona płyta na Coronę która jak wiaodmo Xella nie pokazuje na ekranie
    2-ga źle skompilowany Nand, ewentualnie opcja B wyłączony Xell.

    Jedyne wyjście by być pewnym na 100% że jets Trinity to rozebranie konsoli i sprawdzenie czy ma układ HANA na płycie. Wtedy dopiero można dalej myśleć którą ścieżka naprawy iść.
     
  16. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    @pocinas ty mnie nie czaisz wysłałem gościowi konsolę powiedziałem ,że ma płyte główną trinity wtedy koszt przeróbki u tego gościa był mniejszy niż jak by była to corona. Skoro gościu nic nie powiedział znaczy to iż była to trinity inaczej by mnie powiadomił u musiałbym dopłacić. Przecież nie mógł by być stratny. Więc twoja teoria odpada
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Masz odczytany nand z konsoli?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    tak ,dostałem płytkę ze wszystkim, cpu keyem, nandem(nanddump1.bin nanddump2.dump chyba o to chodzi)
     
  19. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Ty mnie też nie czaisz kolego. To że wpierw była płyta Trinity w środku bo taką mu oddałeś nie znaczy że z płytą Trinity wróciła do ciebie, kasta i numery seryjne z zewnątrz są te same, ale płyta możliwe że została podmieniona, co jak pisałem nawet gdyby była inna płyta i miała inne numery seryjne to pod RGH można to pozmieniać na takie jak kasta ma.. A wtedy co.. wszystko się z zewnątrz zgadza.

    Podeślij Dexterowi Nand i Cpu key i zaraz się wyjaśni, choć i tak to może nie być nand od tej płyty.
    Dlaczego napisałem o podmiance. Zdarzyło mi się raz niefortunnie uwalić Coronę V3, poszło przebicie z kabla HDMI monitora na Konsole i waliła błedem E82 gdzie już miałem wszystko porobione włącznie z RGH finalnym. Niestety musiałem na swój koszt wymienić płytę bo Procka akurat takiego nie miałem co by naprawić uwaloną.
     
  20. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
  21. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Twoja konsola to w 100% trinity.

    Twoje KV z paczki którą wrzuciłeś więc innej opcji nie ma.

    Teraz odpal DL i porównaj swoje klucze CPU I DVD jeśli się zgadzają to kwestia jak ten ktoś ustawił włączanie xella w Twojej konsoli. Jedynie z nim możesz o tym porozmawiać nikt z nas nie zgadnie.

    Console Type: Trinity

    Cpu Key: CE69C7............

    KV Type: 2

    MFR Date: 04-26-11

    Console ID: 04663F6BE8

    Serial: 023996611808

    Region: 02FE | PAL/EU

    Osig: PLDS DG-16D4S 0401

    DVD Key: D51AEA ................



    Alert PORÓWNAJ KLUCZE w DL !! CPU i DVD z tymi z Twojej paczki

     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum