1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 slim RGH- konfiguracja wifi.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez milo7991, Styczeń 17, 2013.

  1. milo7991

    milo7991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam :tennis:

    Od niedawna mam xboxa 360 slim z RGH i mam następujące pytanie:
    - Czy jest możliwość skonfigurowania wifi pod RGH? Chodzi mi jedynie o okładki do gier i ewentualnie o pogodę... Bardzo bym prosił o jakiś poradnik jak to zrobić.
    Boję się jednak że jak podłącze xboxa do wifi mogę dostać bana :( Czy jest to możliwe? Jak najlepiej tego uniknąć? Dodam że nie interesuję mnie xbox live itp. tylko te okładki i pogoda, ale jakbym wszedł niechcący w live... :/
    Proszę o pomoc :subdued:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Xbox 360 slim RGH- konfiguracja wifi.

    konfigurujesz pod oryginalnym dashem. klikasz guide i ustawienia systemowe, potem sieciowe. potem guide i freestyle home.dla pogody dodatkowo ustalasz miasto.

    Wysłane z pociągu kolei mazowieckich na trasie W-WA Wileńska-Małkinia:)
     
    1 osoba to lubi.
  4. milo7991

    milo7991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co jak niechcący wejdę w xbox live :/ Boję się związku z tym banem
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Xbox 360 slim RGH- konfiguracja wifi.

    Zablokowany masz live w launch.ini. ban nic ci nie zrobi

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  6. milo7991

    milo7991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na pewno jest zablokowany? :p
    Ja nie wiem bo kupiłem już z przeróbką...

    Załóżmy, że mam... czyli że mogę spokojnie podłączyć wifi i nic nie ma prawa się stać, tak? :)
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    musisz odróżnić ze internet a live to dwie rózne sprawy......
     
    1 osoba to lubi.
  8. milo7991

    milo7991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak mówiłem jestem nowy i jak na razie chcę dowiedzieć się jak najwięcej rzeczy. Każda wskazówka, rada jest mi bardzo pomocna ;)


    edit:
    Czyli mam na pewno zablokowany live i spokojnie mogę podłączyć xboxa do neta, tak? :)
     
  9. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Xbox 360 slim RGH- konfiguracja wifi.

    jak chcesz miec 100%pewnosci to musisz zajrzec do pliku launch.ini czy jest wpis liveblock na true. inna sprawa ze kazdy przerabiajacy tak wlasnie konfiguruje konsole z rgh. zalezy kto robil.

    Wysłane z pociągu kolei mazowieckich na trasie W-WA Wileńska-Małkinia:)
     
  10. jools79

    jools79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    po takiej konfiguracji jak bede chcial zagrac w gry arcade to nie ma ryzyka ze polaczy sie z live?
     
  11. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    734
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Nie, nie dostaniesz bana bo nie połączysz się z live.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum