1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 slim RGH trinity - wieszanie podczas grania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez robcio26, Sierpień 27, 2013.

  1. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    Mam problem. Jakieś półtora miesiąca temu dałem sobie zrobić RGH na xboxie 360. Na początku wszystko śmigało czas botowania jakieś 5 sekund. Później się dopiero zaczęły problemy ni stąd ni zowąd(ja nic na pewno nie namieszałem). Najpierw konsola nie chciała odpalać za pierwszym razem. Czasem w freestyledashu się nawet zdarzało jej zaciąć tzn nagle się pojawiały zielone paski na ekranie i trza było resetować, ale to bardzo rzadko może 2 razy się zdarzyło później konsola się zaczęła wieszać podczas gry dishonored tzn ekran zastygał a za jakieś 10 sek pojawiały się te zielone paski jak w fsd a raz mi się zdarzyło że zrobił się po prostu zielony ekran i też trzeba było resetować. Konsola ogólnie się wiesza tylko co jakiś czas w dishonored jak grałem assasins creed 3 ,crysis 3, GTA 4, forze horizon ,fife 13 to wszystko było OK( no może raz się lekko zacięła przy GTA 4 ,ale się sama odcięła nie trzeba było resetować). Te paski to mi wyglądają na jakieś zimne luty na karcie graficznej przynajmniej tak jest na kompie. Nie wiem jak to wygląda na konsoli. A i jak konsola się raz zatnie przy dishonored to później mam problemy z późniejszym jej odpaleniem teraz żałuję ,że w ogóle uruchamiałem tą grę bo jak konsola się wkręci tzn raz odpali to później odpala cały czas. Teraz próbuje ją odpalić z 4-5 razy i ****. W środku się świeci taka niebieska dioda jak się ona zapala to słychać taki dziwny dźwięk(jakby wentylatory zmieniały napięcia albo coś w tym rodzaju). Jak konsola nie chce odpalić to ta dioda miga cyklicznie(ten dziwny dźwięk też jest cykliczny). Co to jest w ogóle za dioda. Czy nie znajduje się ona na chipie rev coolrunner? Próbowałem resetować ustawienia w dashu od MS tzn wyczyściłem pamięć podręczną konsoli i to nie pomogło. Zmieniałem też temperatury na 69,69,66,66. bo myślałem ,że może jak będzie niższa temperatura to konsola będzie lepiej chodzić. niestety to też nie pomogło. Jak można rozwiązać ten problem w domowych warunkach bo nie chce mi się nigdzie wysyłać konsoli. Teraz żałuje ,że zrobiłem RGH mogłem zrobić LT przynajmniej konsola by normalnie botowała. Błagam o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oddaj do serwisu sam nic nie zrobisz tylko pogorszysz, czip skoro mruga na niebiesko jest to matrix, możliwe że konsola wymaga tylko poprawienia lutów od chipa ( tym bardziej że dzieje się tak na jednej grze może być to tylko nowy kernel + DL + świeża instalacja FSD i tyle ) ale może i być wada proca grafy. Tak na marginesie to rzadko słychać na forum o hardwarowych problemach z rgh po zrobieniu w normalnym serwisie. Uszy do góry będzie dobrze, poszukaj serwisu na forum dział giełda z okolicy twojej lub kurierem zapraszam.
     
  4. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    Udało mi się wyczaić pewien schemat. Jak uruchamiam konsolę to muszę pewien czas odczekać tzn na całkowicie wyłączonej konsoli z kabla i w ogóle później po tym czasie(zazwyczaj jakieś 1-2 minuty) podłączam znów konsolę do kontaktu i wtedy odpala od strzała gdy konsola cały czas jest włączona do kontaktu to są właśnie problemy z botowaniem gdy odłącze i właśnie odczekam tą chwilę to konsola odpala od strzała ten schemat się cały czas powtarza więc nie może to być przypadek. Może się gdzieś tam jakieś napięcie gromadzi czy coś tam w chipie i tej całej instalacji RGH. Ja się tak do końca nie znam bo sam nigdy RGH nie robiłem, ale ten kto to robił może mi powiedzieć. Wydaje mi się właśnie przez to mi się wiesza konsola podczas grania tzn gdzieś tam się właśnie gromadzi w jakiś kondensatorach albo cuś te napięcie i mi się konsola wykrzacza
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jest to w miarę normalne, w taki sposób można czasem sobie pomóc na ciężko bootującą konsolkę, w sensie z odłączaniem totalnie zasilania od konsoli.
    O zgromadzaniu napięć w kondensatorach to nie jest jak to piszesz.
    Pogorszenie boota może wynikać z 3-ch rzeczy, kiepskie zamocowane kabli w konsoli, np na taśmę klejącą która po czasie się odkleja, a kable zmieniają swoje ułożenie co powodować może np pogorszeniem boota, a 2-ga problem z grafiką, 3-cia inne różne opcje
    Co do zielonego obrazu jesli wystepowało by to tylko w jednej grze wynikać mogło by np z złego obrazu, złego przekonwertowania na GOD/XEX, ewentualnie coś z FSD, jednak jeśli występowało to już w FSD jak na moje jest to już pomału problem z Grafik, w przypadku Slima Hybryda Procesor XEEL z GPU zwanym XCGPU.

    Gdybyś był zainteresowany zajmuję się na codzień naprawami BGA, po szczegóły zapraszam na PW
     
  6. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    jestem pewien teraz 99% ,że to coś z kablami. Tzn teraz xbox zaczął mi się zacinać i ukazywały się te paski nawet w innych grach i jak delikatnie postukam palcem w konsolę to te paski zmieniają kolor np z białych robią się szarę itp dzieje się tak tylko jak stukam. Więc chyba coś tam lata luźno(kabelki) ,że w czasie drgań zmieniają trochę pozycję. Da się jakoś poprawić okablowanie w RGH tzn co można zrobić? Chciałbym rozwiązać sam ten problem.
     
  7. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie wydaje mi sie aby poluzowane kable od chipa powodowaly takie anomalie. Jeśli chodzi o kable to trzeba je ustabilizować, np taśmą kaptonową lub czymś mocnym ( napewno nie taśmą izolacyjną i nie klejem na gorąco, bo pod wpływem ciepła pusczą mocowania), tz domniemam przypuszczać że pogorszenie boota może być przez zmianę położenia kabli,ale mogę się mylić. Powiem tak, ja bym oddal konsole na poprawkę temu co robił (ewentualnie gdzie indziej skoro zrobił jak zrobił, jednak może to tez nie być win a montarzysty, a przypadek,ale powinien dać jakąś gwarancje (osobiście daje 12 mies. Na RGH i 12 na darmowy support i darmowe aktualki). A konsole no cuż trzeba rozebrać i obadać fachowym okiem, jak na moje pogorszenie boota wynika z problemu z grafiką, te pukania w obudowę, miałem już takie coś na serwisie bo zajmuje się naprawą BGA na co dzień, niestety ale obstawiam Reballing XCGPU.

    Wyciapane z SGS+ i9001 za pomocą Tapatalk4
     
  9. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    wyczytałem na tym forum ,że komuś po RGH się też zacinała konsola podczas grania tzn zastygał obraz tak jak mi i winą były kabelki Zostały wymienione na jakieś podwójnie ekranowane i problem został rozwiązany. Po za tym jak by była to wina uszkodzonego gpu to stukanie by raczej nie miało wpływu na wyświetlany obraz. W moim przypadku jak nie stukam to paski się nie zmieniają a za każdym razem jak lekko puknę to paski się zmieniają. Po za tym jak konsola nie była przerobiona to działała normalnie jak grałem z płyty więc to raczej nie wina konsoli tylko montażu RGH. Następną opcją jest to ,że podczas przeróbki ten gość co mi to robił uszkodził konsolę. Już pisałem do niego ,ale nic się konkretnego nie dowiedziałem
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    RGH do poprawy, dźwięk który słyszysz oznacza że chip próbuje 'załapać'.
    Oddaj serwisantowi niech to poprawia, samemu bez doświadczenia nie radzę nic robić bo możesz tylko pogorszyć sprawę.
    RGH po zrobieniu musi się 'ułożyć', konsola ma swoje temperatury i kable czasem się od tego wykręcą albo nawet odczepią.
     
  11. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    Siemak wysłałem konsolę do gościa co mi robił RGH oto odpowiedź jaką od niego dostałem:
    Witam
    Po wgraniu oryginalnego nandu i zdemontowaniu chipa w konsoli wyskakuje 1 czerwona diod z bledem 0100 , oznacza to ze jest zimny lut pod układami GPU/CPu lub koscia pamięci. Czasami konsole tez się wlaczy ale po chwili na ekranie wyskakują paski i konsola sie wiesza co tylko potwierdza istnienie jakiegoś zimnego lutu. Po przeróbce rgh konsole nie pokazuje bledow (1 czerwona dioda w slimach , 3 czerwone diody w fatach) , dlatego konsola przestawala się regularnie wlaczac gdyż w tym czasie gdy się wlaczala tak naprawdę powinna pokazac się czerwona dioda.

    Mogę zaproponować panu 2 sposoby rozwiązanie tej sytuacji:
    Wysylam do pana konsole ze zdemontowanym chipem, w miare możliwości zacieram slady ze konsola była otwierana a pan zgłasza ja do serwisu Microsoftu. Jedyne ryzyko to ze w serwisie stwierdza ze była ona otwierana i nie wykonają naprawy. Za nic nie będzie pan placic, kurier Microsoftu jest bezpłatny. Jest jednak szansa ze wymienia konsole na nowy egzemplarz. W nowej konsoli przerobke rgh wykonalbym gratis.
    Mogę oddac konsole do serwisu z którym wspolpracuje do w celu przelutowania ukladow pod którymi wystepuja zimne luty. Jednak koszt takiej naprawy to 100zl , minusem tej opcji sa większe koszty oraz to ze konsola nie będzie nowa tylko już naprawiana.

    Jak myślicie przyjęli by mi konsolę w microsofcie po zdemontowaniu chipa? Które rozwiązanie wybrać. Co o tym wszystkim sądzicie. Wysyłał ktoś już kiedyś konsolę do microsoftowego serwisu? będą robić jakieś problemy bo jak tak to już wolę wydać na naprawę niż się użerać z nimi.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Najlepiej to ja sprzedać kupić kolejną. Po naprawie problem wróci po czasie, z rgh nie przejdzie ci na serwisie m$

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    co? sprzedać i kupić kolejną przecież jest ona wadliwa to jak mam sprzedać wadliwą konsolę? nikt mi jej nie kupi. Czytałeś uważnie mój post? chodzi o rozmontowanie chipu i wysłanie konsoli a nie wysłanie z chipem. LOL no przecież taki głupi nie jestem
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprzedaj ja z zasilaczem kolo 100 dostaniesz. Ja osobiście rozpoznam jeśli ktoś coś grzebie. To widać ze pola były ruszane

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    jak ci się przebije opona w rowerze to kupujesz nowy rower czy wymieniasz dętke? za 100 nie kupię nawet używanej konsoli bym musiał dołożyć jakieś 400zł i kupić załóżmy na allegro używaną konsolę. Twoje rozwiązanie jest bez sensu.
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Naprawa też mija się z celem,bład wróci.
     
  17. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    załóżmy że dałbym sobie przelutować ten układ gpu czy co tam jest nie tak. To ile by mi konsola pochodziła po tym? Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym, że po naprawie zawsze wracają błędy. Bo wypisujecie ,że tak zawsze jest a prawda nie wiadomo jaka jest. Spotkał się ktoś z takimi przypadkami żeby na ich podstawie tak twierdzić? Kupowanie nowej konsoli to przecież są koszta a jak konsola ma po naprawie za 100zł chodzić dobrze to po kiego grzyba kupować nową konsolę
     
  18. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Po RGH się można różnych rzeczy spodziewać, jednak od czego bym zaczął to odłączenie/zdemontowanie chipa i sprawdzenie czy na Retailu będzie w porządku, jeśli się okaże że anomalie są te same (lub np z kodem błędu) jak najbardziej można próbować naprawiać według kodu błędu lub Reballować układ Hybrydę CPU+GPU zwanym XCGPU.
    Czy to wróci "nie wiedzą tego nawet najstarsi Górale z Kołobrzegu" (taki żart) bo to jednak jest elektronika, aczkolwiek SLIM i powiem szczerze że wielokrotnie reballowałem Hybrydę w Slimie i jeszcze ani razu mi sprzęt nie wrócił, czego nie można powiedzieć o Facie bo tam to by wróciło na pewno. Odezwij się do mnie na PW, podziałamy coś w tej kwestii
     
  19. robcio26

    robcio26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Opole
    Przecież ten gość co robiłem u niego RGH odpisał mi, że właśnie zdemontował chip i jest kod błędu 0100 i jedna czerwona dioda. Sama przeróbka maskuje ten błąd i konsola uruchamia się poprawnie co się nie powinno stać. Dlatego się właśnie wykrzacza podczas grania.
     
Wczytywanie...

Poleć forum