1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim RGH włacza sie za n'tym razem, wyłacza w czasie gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Reelver, Grudzień 11, 2015.

  1. Reelver

    Reelver Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem. W Xboxach troche kiedys siedzialem, bez problemu zrobilem Lt 3.0 na facie. Teraz kumpel za grosze mi sprzedał Slima. Dziwne rzeczy się z nim dzieją. Podczas odpalania z pada pali się dioda na xboxie, lecz jest czarny ekran. Za którymś dopiero razem konsola wbija do menu. Odpalenie z ejecta kieruje mnie do jakiegoś os'a przeróbki(sprawdza itd).

    Jak juz konsola dziala i wejde w jakąś gre, pogram chwile, staje sie czarny ekran. Nie mozna z tego wyjść przez pad ani nic, skutkuje tylko nacisniecie power na konsoli. Temperatury sa jak najbardziej ok(55 stopni). Czego to kwestia? Jakis update pomoze? zimne luty?

    Kwestia jeszcze jedna. Moge ja bez problemu do sieci podłaczyć? Banuja teraz czy nie?

    @ rozkrecilem konsole, pasty bylo za duzo nawalone, to wyczyscilem i nalozylem nowa, chip jaki mam to X360Run. Jakis update do niego czy jak? teraz jest xell 0.993
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 12, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Czy jak właczasz konsole przyciskiem, po logo xbox 360 na bialym tle, jest czarny ekran ???
    Jesli tak odczekaj około minuty i zobacz czy pojawi sie menu. Czy konsola jest podłączona kablem hdmi ???
     
  4. Reelver

    Reelver Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, jest podłaczona kablem hdmi. podczas właczania po logo włacza sie od razu f3. Teraz np odpalila mi sie za 7 razem.
     
  5. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    f3 masz na hdd ?? Jesli tak wyjmij dysk i zobacz czy jest tak jak pisze ze pojawi sie logo i bedzie ciemno a po minucie włączy sie org. menu
     
  6. Reelver

    Reelver Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    troche inaczej jest. Odpalam x'a włacza sie jego logo, potem tylko mrugniecie czarnego i stock menu
     
  7. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    To nie kumam na czym polega problem. Chcesz zeby za kazdym razem się włączalo fsd ??
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    czytałeś co autor pisał...

    do autora tematu
    konsola z rgh odpala dłużej, do momentu pojawienia się logo może minąć 1-1.5minuty, jeśli nie pojawia się obraz. Poprawy wymaga modyfikacja rgh, dobranie innej długości przewodów lub wymiana 15pf na 10pf.
    co do znikania obrazu wyłącz pada wlacz ponownie, zobacz czy sam pad się połączył z konsola.
    jeśli nie konsola się zawiesiła(grubszy problem)
    jeśli tak podłącz konsole innym przewodem hdmi

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  9. Reelver

    Reelver Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK. Dzieki za rade :) Bede próbował coś z przewodami. a mozesz powiedzieć które sa najistotniejsze w zmianie dlugosci?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    reset i post przewody takie na styk, chip ułożyć z lewej strony padami do sb

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  11. Reelver

    Reelver Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przyklejony mam tak: nie chce go ruszac bo widac mocno sie trzyma ;)

    Up. Czy jest jakaś duszyczka która pomoże? Jestem w stanie zawet zapłacic jesli dojdzie do skutku... prosze napisac na priv ew pomóc tutaj, czy da sie cokolwiek zrobic gdy teraz juz nie startuje wcale nawet za ntym razem. Cały czas czarny ekran
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Lipiec 31, 2016
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak, dac do kogos kto robi rgh

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum