1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim / rgh

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kwrs, Czerwiec 4, 2013.

  1. kwrs

    kwrs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem posiadaczem X360 slim przerobionego rgh, dzisiaj cały dzień próbowałem łączyć się z ftp, wifi zarówno skrętka łączyło ale skrętka przez TC pracowała do 30% potem ftp padało (zatrzymanie), wifi szkoda słów, bo prędkość mizerna u mnie.

    1. Problem ftp - czy jest jakiś program który jest bez awaryjny ?
    2. udało się wgrać na dysk konsoli Piratów z Karaibów umieściłem ich Hdd1:\Content\0000000000000000\ lecz gra nie odpala.. wyskakuje napisz "Nie można uruchomić gry. Pobierz ją ponownie." Zmieniałem jej format programem Iso2God.

    Czy macie dla mnie jakieś rady ? ,bo to nie jest PS2 i ciężko to ogarnąć..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. Total Commander ,
    2. Do content/0000000000000 wrzucasz folder 8mio znakowy z grą - gra w GOD, wtedy jest widoczna w METRO DASH'u i powinna działać, może nie cała się skopiowała na hdd
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  5. kwrs

    kwrs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Dokładnie używałem total comandera i rozłącza.. transfer staje, nie ma reguły ale np po 14/ 30 %.. jak mu się podoba, potem nawet nie drgnie..
    2. Jest cała niby, widzę ją w grach, okładka itp.. 39 części, na PC zajmują 6 gb na konsoli około 10..

    Nie mam pojęcia jak to odpalić, mam ten sprzęt od wczoraj.

    @ROBI772 ja łączyłem przez TC, bezpośrednio skrętką bez routera.. router mam na dole i ciężko mi schodzić ze wszystkim na dół, wolałbym przerzucać u siebie bez zatrzymywania... ale za cholerę nie wiem jak to ustawić żeby nie stawało.
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    na PC 6 GB a na konsoli 10 ?? coś nie tak, napisz jaka to gra,a napiszę Ci dokładną lokalizację gdzie ją powinieneś umieścić
    Ja używam Total Com. od 10 lat chyba , a od ponad roku łączę się nim z X'em i zero problemów
     
  7. kwrs

    kwrs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to lego piraci z karaibów.
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    content/0000000000000000/42560802/00007000/ TUTAJ powinny być: jeden folder z plikami(ciąg liter i cyfr na końcu: .data) : data0000,data0001, itd ,oraz jeden plik o takiej samej nazwie, bez: .data

    PS. Z serią lego na rgh wiem ,że były problemy, nawet kolega mi mówił, że go wywala do dash'a w grach lego, tylko on ma XEX'sie
     
  9. kwrs

    kwrs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Utworzyłem foldery i kopiuje pliki.. zaraz zobaczę jak to będzie.


    Zrobiłem jak pisałeś i nadal ten sam napis, gra jednak zajmuje tyle co na PC / dziewczyna się pomyliła .
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj do XEX'a przerobić - programem eXiso - ver.1.0.0.7
     
  11. kwrs

    kwrs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ale nie rozumiem już o co biega.. mam te Freestyle Menu itp.. i powinno niby chodzić..
    content/0000000000000000/42560802/00007000/ TUTAJ*

    Dobrze zrobiłem że wgrałem folder z plikami data + ten bez daty do 00007000 ??
     
  12. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobrze zrobiłeś
    Sprawdź jeszcze czy te pliki: data0000, data0001 itd czy wszystkie zajmują po ok 170mb (wszystkie tyle samo), oprócz ostatniego-ten powinien zajmować mniej.
    Spróbuj konwersji obrazu ISO do XEX'a.
     
  13. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    a nie masz jakiegoś pendrive żeby przez niego przerzucić?
     
  14. kwrs

    kwrs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Dokładnie zajmują tyle ile napisałeś
    2. Mam pendrive 8 gb ale tam nie wchodzą takie gry...
     
  15. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niby dlaczego nie wchodzą ?? Musi wejść gra zajmująca ok 6gb na pena 8gb (pena sformatuj do fat32 na pc najpierw !)
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Nie wchodzą, bo?
    Formatujesz pendrive na format FAT32, wrzucasz gierke, do konsoli penka i kopiujesz przez xexmenu albo file managera w fsd
     
  17. kwrs

    kwrs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Udało mi się uruchomić grę, z karty pamięci znajdującej się na mojej komórce.. ale nadal nie mogę z poziomu konsoli... te xex menu to na pewno dobre miejsce na wrzucenie gry przekonwertowanej w inny sposób ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum