1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim Rrod...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez siwekwed, Grudzień 22, 2011.

  1. siwekwed

    siwekwed Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Mój problem wygląda następująco: posiadam konsole w wersji slim z stycznia 2011 roku i pewnego razu pokazały sie na ekranie "artefakty". Po restarcie konsola pokazała swoje słynne czerwone diody oraz kod błedu: 0101. Czy ktoś wie co może być przyczyną tego błedu oraz ewentualny koszt naprawy?

    Konsola była otwierana także gwarancji juz niestety nie posiadam(nie wierzyłem że slim może sie popsuć...).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Mój Slim też złapał rloda, ale leci na gwaranncje (też był otwierany, ale zachowałem plombę).
     
  4. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Wyczytałem cuś takiego. Ten błąd jest spowodowany przez połączenie lutownicze pod porty usb(mogło się uszkodzić), albo urządzenie USB jest uszkodzenie.
    Odłącz wszystkie usb. Jak to nic nie da, otwierasz konsole i patrzysz jak wygląda środek.
     
  5. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
  6. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Wyczytałem cuś takiego. Ten błąd jest spowodowany przez połączenie lutownicze pod porty usb(mogło się uszkodzić), albo urządzenie USB jest uszkodzenie.
    Odłącz wszystkie usb. Jak to nic nie da, otwierasz konsole i patrzysz jak wygląda środek.
    ////////////////////////
    FUCKIN LAG
     
  7. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Slimka aż się nie chce wierzyć masz pecha i tyle oddaj do serwisu tyle ci zostało.
     
  8. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    reflow southbridge lub-sam zobacz czy nie masz zmostowanych portów usb na płycie
     
  9. Assassin7

    Assassin7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak otworzyć slimke i dalej mieć gwarancję?
     
  10. msx

    msx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sciagnij plombe suszarka do wlosow i zobacz na yotube filmiki jak sie rozbiera wszystko pokazane jak tak robilem
     
  11. Glivter

    Glivter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wysłać do MikroZłowtu i niech naprawią ten chiński badziew. Otwieraj dopiero jak nie będzie gwarancji. Bo jak zdechnie nie będziesz tak sobie w brodę pluł.
     
  12. Assassin7

    Assassin7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Możesz podać konkretny link, ale do slima a nie do starszych jak otworzyć bez zdjęcia plomb , bo zaciekawiło mnie to.
     
  13. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    a sam poszukac nie mozesz??
     
  14. Assassin7

    Assassin7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Szukałem tylko nie znalazłem więc jak użytkownik post wyżej jest taki mądry to może zapoda link?
     
  15. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    po ci poradnik sam spróbój plomba jest termoczuła więc hot air odpada i jak chcesz robić flash to i tak ci ściaganie plomby nic nie da bo pocietego lub wierdconego napędu ci nikt nie przyjmie mimo plomby
     
  16. siwekwed

    siwekwed Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem roziązany! Sprawdzałem luty pod USB i wszystko było wporządku i nie było mosta który występował w phatach. Problemem było wejście które znajdowało sie zaraz pod napędem oznaczone D1J1(o ile dobrze pamietam). Było ono spalone i bo zaizolowaniu kosnola odpala się bez problemu. Nic nie było podpiete pod te styki nawet nie mam pojęcia do czego mogły slużyc.
    Dzięki za chęci do pomocy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum