1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim USA Zasilacz

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez galczynski, Kwiecień 19, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. galczynski

    galczynski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa
    Witam. Jakiś czas temu wygrałem konsolę Xbox 360 Slim z USA. Czytając trochę artykuły na temat różnicy pomiędzy napięciami w gniazdku w Polsce a Usa postanowiłem kupić transformator. Na początku było wszystko w porządku lecz po jakimś czasie zaczął się strasznie nagrzewać, tak, że po pół godzinnej grze na konsoli dolna część (plastikowej) obudowy transformatora zaczęła się topić. Moje pytanie brzmi czy można podłączyć zasilacz kupiony w Polsce, czy lepiej zainwestować w nowy transformator? Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. LeVak

    LeVak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też tak mam. Zwiń tak jak ja transformator taśmą i graj spokojnie. No chyba że po 4-5h będziesz męczył konsole wtedy musisz uważać :p
     
  4. galczynski

    galczynski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa
    Mam przystawione 2 wiatraczki na usb, które chłodzą transformator ale dużo to nie daje ;P, wolę się zaopatrzyć w porządny sprzęt aby tak jak powiedziałeś 'nie męczyć konsoli', najlepszym rozwiązaniem byłby nowy zasilacz tylko nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi czy taki kupiony w Polsce będzie można podłączyć do konsoli z Usa ;)
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Bezproblemowo podłączysz zasilacz kupiony u nas.
    A powiedz mi czy konieczny jest ten transformator , co dokładnie pisze na zasilaczu od konsoli.
    EDIT.
    Bo u nas dostępne są dwie wersje zasilaczy 100-240V i 200-240V , może nie potrzebujesz nowego.
     
  6. galczynski

    galczynski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa
    Input AC: 110-127V-3,7A,47-63HZ
    Output DC: 135W 12V-10.83A 5Vsb-1A

    Transformator był potrzebny by zmienić napięcie z 220V (gniazdko) na 110V (zasilacz). Wyjście (Output DC) jest takie same na zasilaczu europejskim jak amerykańskim więc teoretycznie powinno chodzić, ale nie jestem specem i wolę się zapytać by nic nie zepsuć ani nie spalić :p
     
  7. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kup po prostu kabel do zasilacza - koszt 15 złotych.
     
  8. galczynski

    galczynski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa
    Wtedy spaliłbym zasilacz a może nawet konsolę :peaceful:
     
  9. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Jaki kabel..... lol , co ma przewód do napięcia.
    No niestety , zakup nowego zasilacza do konsoli się kłania.

    Albo poszukaj ze starszych wersji zasilacza , może ktoś ze znajomych ma takowy na zbyciu i zakup przejściówki.
     
  10. galczynski

    galczynski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa
    Jak nic się nie zmieni to planuję jutro zamówić nowy zasilacz. Jakby przyszedł to dam znać czy działa (raczej powinno) dla tych, którzy mieli podobny problem
     
  11. leli11

    leli11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pilne, proszę o pomoc

    witam, ponawiam temat, i proszę o pomoc:) Mój problem jest taki, dostałem xboxa z usa, kupiłem transformator który się spalił po 20 min użytkowania. Teraz chciałbym kupić zasilacz w POLSCE, tylko nie wiem czy mogę . To są parametry mojego obecnego zasilacza
    Input AC 100-127v - 4A, 47-63 Hz output DC; 150W
    12v=12.1A (12.1A), 5Vsb=1A

    dla przykładu czy mogę kupić np zasilacz ORYGINALNY ZASILACZ XBOX 360 JASPER 150 WAT (2283020041) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. o takich danych

    12V 12.1A
    150W
    Input: AC 200-240V-2.2A, 47-63Hz
    Output: DC 12V - - - 12.1A 150W
    oraz 5Vsb - - - 1A
    Proszę, o szybką pomoc bo zależy mi aby sobie wreszcie usiąść i pograć:))))))))))))))))))):frown:
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ludzie po co kombinacje, napisz do microsoftu i bez problemu ci wymienia zasilacz na wersje europejska, wiem bo sam wymienialem
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum