1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim WI-FI Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kwach, Lipiec 3, 2011.

  1. Kwach

    Kwach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Problem polega na tym że wczoraj miałem 2 kreski zasięgu rutera a dzisiaj żadnej.
    Proszę o pomoc mam dom dwu piętrowy na 1 piętrze jest Xbox 360 a na drugi ruter.
    Powinno łapać spokojnie zasięg bo nieraz dochodziło do 3
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lolek1990

    lolek1990 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Ja bym tutaj stawiał na routera. Jeżeli masz możliwość to przenieś go jakoś tak bliżej konsoli. Podaj model routera to może coś poradzimy. Pozdrawiam
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Routery maja anteny dookolne, dzialaja one dobrze w poziomie nie w pionie, zobacz czy pozycja anteny nie zostala zmieniona, a kreski nie odzwierciedlają mocy anteny routera
     
  5. Kwach

    Kwach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Antene ustawiłem poziomo i ku moim oczom ukazały się 3 kreski zasięgu + ani razu nie rozłonczyło jak będzie powtarzał się problem to wznowie temat dziękuję za pomoc
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Dla sprostowania, mialem na mysli zasieg, otóż antena ustawiona pionowo rozprowadza sygnal na boki ale gora-dol już o wiele gorzej, jak ja położyłeś sygnal lepiej idzie w gore i w dol ale na boki juz nie
     
  7. Kwach

    Kwach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    i tak będę musiał dokupić lepszą antęnke
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    O ile masz wymienna i nie licz na mocna antene za 20zl z allegro
     
  9. Axee

    Axee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przenieś router najbliżej konsoli. Albo podłącz XBOXA do telewizora, który ma bliżej do routera (jak masz).
     
  10. RKO

    RKO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam wrażenie że przez wi-fi przełączanie kart rynku wolniej się wczytują o około 1-2 sek. a żeby pobrać demo to nawet 5-10 sek. zanim wyświetli się potwierdzenie pobierania. Dziwne bo mam router netgear dgn2200 i pełny zasięg w konsoli. Na kablu działa wyraźnie żwawiej. Co może być przyczyną?
     
  11. Kwach

    Kwach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ej to podaj przykłady jakieś dobrej antenki bo zaczyna mnie to trochę wkurzać a rutera nie mogę przenieść bo kabel od internetu jest pod panelami
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zakłócenia (kanaly na siebie nachodzą) lub wina routera ewentualnie zla konfiguracja

    ANTENA WiFi WLAN RP-SMA D-LINK, LINKSYS Wi-Fi 8dBi (1686506262) - Aukcje internetowe Allegro
     
  13. Kwach

    Kwach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok dzienx mam nadzieje że zwiększy zasięg jeszcze specjalnie postawie tą antenke na korytarzu jak dosięgnie kabel
     
  14. Kwach

    Kwach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No nic rewelacyjnego, upewnij sie ze masz odkręcaną antenę
     
  16. Kwach

    Kwach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam odkręcaną jak przyjadę z wakacji to zakupię tę antenkę
     
Wczytywanie...

Poleć forum