1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim + WIFI + router = problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bMh, Październik 10, 2011.

  1. bMh

    bMh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Kilka dni temu zakupilem Xboxa 360 Slim 4GB, ale dopiero teraz mialem chwile zeby go podlaczyc do internetu. Niestety Xbox nie chce polaczyc sie z moja siecia. Haslo na pewno jest poprawne, w ustawieniach routera dhcp wlaczona na sztywno, unpn aktywowane, nie ma zadnych blokad po ip, mac itp. Telefon i komputer laczy sie z wifi bez problemu. Na dodatek jak zrobie ze swojego telefonu hotspot wifi to wtedy konsola laczy sie bez problemu.

    Router ktory posiadam to pentagram cerberus p6362
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zrób test połączenia w ustawieniach konsoli i sprawdź w którym momencie się połączenie nie udaje
    Możesz spróbować na sztywno przypisać ip do maca konsoli ale nie widze w tyms ensu skoro dhcp działa
     
  4. bMh

    bMh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie laczy sie juz na samym poczarltku miedzy konsola a siecia domowa. Konsola widzi siec bez problemu, zasieg jest maksymalny, haslo wpisuje poprawne a mimo to nie chce sie laczyc

    No i komputer i telefon laczy sie bezproblemowo
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zresetuj router i przypisz ten MAC adres konsoli na sztywno.

    //aha, przypomniało mi się. Xbox chyba nie obsługuje technologi N. Spróbuj w ustawieniach wifi przestawić na G
     
  6. ziomalek199229

    ziomalek199229 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Przemysl
    mam podobny problem ale błąd wyskakuje miedzy siecia a internetem posiadam router tp-link mr 3420 w komputerze mam automatyczne ustawienia i w xboxie tez
    łącze sie bezprzewodowo z xboxem
    Podczas testu połaczenia wyskakujew xboxie bład "" w sieci jest juz taki sam adres ip "" jakos tak

    Prosze o wasza pomoc
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Internet masz od kogo ?
    Jakie masz IP od strony WAN ? (sprawdzisz to w routerze)
    Bład ci wyskakuje bo IP ktore przydziela router jest juz takie w sieci wiec jezeli masz siec osiedlowa i IP od strony WAN z puli prywatnej i to jeszcze z takiego samego przedziału jak daje twój router to konsola nie będzie mial neta, musisz stworzyć nową podsieć, zmieniając klase/zakres ip
     
  8. ziomalek199229

    ziomalek199229 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Przemysl
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    DHCP zakładka - sprawdź czy włączone.
    W DHCP zakładka 'Client List'. Spisz ip konsoli
    Następna zakładka 'Address Reservation'
    Przypisz na stałe ip(z zakresu z zakładki DHCP) do MAC adress konsoli
     
  10. ziomalek199229

    ziomalek199229 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Przemysl
    DHCP Server: Enable
    spisałem z - DHCP Clients List adres mac i adres ip konsoli i dodałem do - Address Reservation i mam cos takiego 1
    00-25-AE-DE-76-A1__192.168.1.10___Enabled

    dalej ten sam bład :D
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak wygląda sytuacja jak wpiszesz ręcznie ustawienia w konsoli np takie

    ip 192.168.1.150
    bramka 192.168.1.1
    maska 255.255.255.0
    dns1 192.168.1.1
    dns2 8.8.8.8

    Router od strony WAN łączy się z modemem 3g ?

    Wgraj tez najnowszy firmware do tego tplinka TL-MR3420 - Welcome to TP-LINK
     
  12. ziomalek199229

    ziomalek199229 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Przemysl
  13. ziomalek199229

    ziomalek199229 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Przemysl
    zaktualizowalem router wpisalem adres recznie i dalej jest konflikt ip
     
  14. radek1348

    radek1348 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    119
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    ej a zobacz jakie zabezpieczenia wi fi sa czy WEP czy WPA bo któreś z nich jest takie, ze nie da się połączyć to chyba WPA i chyba na WEP(2 chyba) powinno działać. ;D
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To napiszesz w koncu jakiego masz dostawce internetu ?
    Co ci przychodzi do domu, kabel sieciowy, koncentryczny ?
    Jakie ip dostaje komputer ?
    Juz lepiej nic nie pisz... :/
     
  16. radek1348

    radek1348 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    119
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    @UP czemu lepiej nic mam nie pisać? Mój kolega ma livebox, i ani na xboxie, ani na fonie net Mu nie działał zmienił zabezpieczenia WI-FI z WEP na WPA2 i teraz Mu działa...
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Moze dlatego iż nawet nie potrafisz napisać poprawnie nazwy tych zabezpieczenie nie mówiąc już czym one sie różnią, a problem nie jest z połączeniem do routera tylko z przydziałem IP w już ustanowionym połączeniu, a tym przydzialem zajmuje sie serwer DHCP
     
  18. gerard1410

    gerard1410 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kto mi pomoże skonfigurować routera WIFI TP-LINK TD-8901G z xboxem??????????????????Internet mi śmiga a xboxik nic łapie????????O CO KAMAN!!!!!!!!!!!!!!!
     
  19. ziomalek199229

    ziomalek199229 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Przemysl
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Te ustawienia to ja juz widzialem na screenie z ustawień routera, mi chodzi o ip jakie daje ci router aby wiedzieć czy przydziela ci serwer DHCP routera czy moze daje ci je serwer usługodawcy bo w prawdzie ip ktore masz jest z przedziału publicznego ale jest zbyt "ładne" i na dodatek masz je na stale aby bylo publiczne, ktoś ustawiał siec nie patrzac na klasy IP i dlatego takie sa problemy
     
  21. ziomalek199229

    ziomalek199229 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Przemysl
    czyli jest to wina dostawcy neta
     
Wczytywanie...

Poleć forum