1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 slim z RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zakotara, Kwiecień 22, 2013.

  1. zakotara

    zakotara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem xboxa 360 slim, na którym został wgrany RGH, z którym niestety wcześniej nie miałem żadnej styczności. Wcześniej posiadałem xboxa arcade z lt 2.0 i tam wystarczylo odpowiednio nagrac płytkę by grać, a tutaj? Czy ktoś mógłby powiedzieć co muszę zrobić krok po kroku, by gra znalazła się na twardzielu i mógłbym w nią grać? czy potrzebuje jakiś dodatkowy sprzęt? Jedyne co wiem to to, że jak ściągne grę to muszę przerobić ją programem iso2god, tylko potem co mam zrobić? Nagrać na dvd-dl i zrzucić na dysk (zainstalować) ?
    Z góry dzięki za pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  4. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    733
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
  5. zakotara

    zakotara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za szybką odpowiedź! :)
    Jeszcze jedno pytanko. Chcąc przerzucić grę przez serwer ftp muszę połączyć się z domową siecią wi-fi, prawda? Czy to nie spowoduje zbanowania konsoli? Czy przypadkiem gdy xbox podłączy się do sieci nie będzie chciał czegoś aktualizować przez co wykryta zostania przeróbka?
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No musisz się połączyć (albo kablem,albo wifi)

    Wrzuć z pena na konsolę DASHLAUNCH POBIERZ v3.07 i zablokuj sobie 2 ścieżki :
    LIVE BLOCK
    LIVE STRONG
    i zapisz

    Chociaż możesz to już mieć zrobione :)
     
  7. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    733
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Nic się nie stanie, połączysz się tylko z siecią a nie z XBL.
     
  8. zakotara

    zakotara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @jabar
    Jak mogę to sprawdzić?
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No ropakuj i wrzuć ten dashlaunch na konsolę i odpal (jest po polsku) i tam wyszukaj te 2 linijki i sprawdź ;)
    Odpal z lokalizacji: DASHLAUNCH/Installer/default.xex,
    mozesz mieć na konsoli starszego dashlaunch'a, wtedy przy starcie spyta czy chcesz zaktualizować- potwierdź
     
  10. zakotara

    zakotara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, już prawie wszystko wiem, ostatnia sprawa, mianowicie chciałem usunąć profil, lecz gdy wybieram 'ustawienia systemu' konsola prosi o potwierdzenie i informuje o zamknięciu sesji, a potem wyświetla się ekran odpalania freestyle dasha i przechodzi do głownego menu xa. Czy tak powinno być?

    Czy może jest jakaś inna opcja by wejść w ustawienia systemu?

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  11. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niekoniecznie powinno jak nie masz w DL ustawionego guzika do oryg. dasha to i tak się będzie tobie robiło. Zrób tak odpal DL wejdź w ścieżki następnie np. pod guzik A przypisz mu oryginalnego dasha w zakładce flash masz dash.xex. Lub wejdź w moje gry przez guzik guide.
     
  12. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    733
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Zmień w dashlaunch
    nosysexit = false
     
Wczytywanie...

Poleć forum