1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 slim z USA

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xanthi, Marzec 6, 2011.

  1. Xanthi

    Xanthi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sędziszów
    Witam :) Mam mały dylemat ;p Mianowicie mam xboxa 360 slim w wersji NTSC i nie wiem czy sprzedać go w USA czy sprowadzić do Polski i sprzedać go u nas... Ceny x'ów w USA nie są duże i nie opłaca się za bardzo tam sprzedać. Ja xboxa nie chcę przerabiać więc bardziej by mi się przydał w wersji PAL :p Doradźcie co zrobić :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sprzedac w USA. W PL chyba tylko laik kupi konsole NTSC
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    a ja też mam takiego slima i nie sprzedaje....poczekam na lt+ przerobie i wtedy sprzedam.....bo mnóstwo gier jest region free
     
  5. Buchman

    Buchman Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    J-bie
  6. bigosPL

    bigosPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2011
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    u nas proszą się te konsole by ktos kupił, koles slimke z mma i motion sport na kinecta na allegro sie prosił żeby za 500 ktoś kupił.
     
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    tylko jak wyświetlisz z niego obraz skoro nadaje w NTSC a nie w PAL? bo albo kupisz TV z USA albo masz taki multisystemowy.

    i raczej nie sprzedasz.
     
  8. pat792

    pat792 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze pamiętaj, że sprowadzając płacisz cło.
     
  9. Xanthi

    Xanthi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sędziszów


    Z tym problemu nie ma... Kto umie to i cło ominie ;) No w USA tanio chodzą... W sumie może i na ebay jednak sprzedam bo i tak za free mam x'a, dołożę i kupie w PAL'u ;)
     
  10. laki_me

    laki_me Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeżeli kupisz z oficjalnego źródła to tak łatwo cła nie ominiesz
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie mylcie cła z podatkiem bo to podatek się płaci na sprzęt z USA ;)
     
  12. Xanthi

    Xanthi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sędziszów

    Xbox jest wygrany a nie kupiony ;) Z VAT problemu nie będzie .
     
  13. laki_me

    laki_me Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wygraniy tzn. że kupiony a że używany to nei ważne, kwestia deklaracji celnej, bo wycena towaru nei wchodzi w grę w twojej strony, bo wartość jest taka za jaką wylicytowałeś ALE zawsze możesz zadeklarować niższą wartość nadawanej paczki : Plus jest taki że możesz ominąć cło, minus taki że w razie utraty paczki jeśli jest ubezpieczona oddają ci wartość jaką zadeklarowałeś - w praktyce - to zależy czym przesyłasz, kupiłem duuuuużo rzeczy z USA, i mimo doświadczenia tylko w 95 % unikałem cła i podatku, bo celnik zawsze ma prawo otworzyć i zwertyfikować zawartość paczki, ale fakt że zdarza się to dosyć rzadko. Polecam do przesyłek firmę Polamer, są dosyć tani, i jak za ich pomocą przesyłałem nie zdarzyło mi się zapłacić cła.
     
  14. Xanthi

    Xanthi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sędziszów
    No i to mi chodzilo :) Ja korzystam z innej firmy, ale na jedno wychodzi :) Troche zeszlismy z tematu ^^
     
  15. Pszczoła

    Pszczoła Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    275
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    W Polsce raczej nikt Ci nie kupi konsoli NTSC ;) Sprzedaj ją w USA a kiedy dolary w Polsce będą drogie to poprostu zamienisz je na złotówki ;)
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    hej wszyscy znawcy....

    napisałem do microsoftu że mieszkałem w stanach i wróciłem do polski i że chcialbym kupić zasilacz europejski

    a oni mi odpisali że wymienią mi zasilacz za free.....
     
  17. Xanthi

    Xanthi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sędziszów

    Co nie zmienia faktu że wolałbym konsolę w PAL... Chyba jednak na ebay wystawię...
     
  18. laki_me

    laki_me Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no, dobre to z tym zasilaczem ;) a co do płatności, to i tak wszystko idzie zwykle na konto paypalowe, gdzie przeliczanie nie szczególnie się opłaca, no chyba że faktycznie kupisz po 2,90 a potem dolar skoczy na 4 zł ( o zgrozo ceny ropy ), lepiej już sprzedać i mieć z bańki - zawsze można skorzystać z tych pieniędzy w internecie ( PayPal ponad wszystko ) , ogólnie wysyłka USPS ( Amerykański odpowiednik poczty polskiej ) do Polski i pocztą Polską do USA nie wypada tak tragicznie ( początek chyba od 36 $ i to priority mail - ok. tydzień i paczka jest w Polsce - co nie znaczy u ciebie w domu, bo potem jeszcze Urząd Celny, a nie myślałeś żeby kupić Xboxa w Anglii ? wysyłka taniej, szybciej, system ten sam, a różnica w cenie całkiem całkiem - i pieniądze też paypalem transferowane
     
  19. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    sie moderator nie zna. cło się płaci jeśli wartość towaru importowanego przekracza równowartość 150 EUR.
     
  20. laki_me

    laki_me Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak by się nad tym jeszcze zastanowić - to po co wymieniać zasilacz, wystarczy przejściówke
     
  21. szymek488

    szymek488 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zambrów
    Ja ściągnąłem Xboxa Arcade Jasper ze stanów nówkę, bo taniej mi wyszło. Gry mam z USA od siostry i kupuje tu w polsce gry PAL bez blokady regionalnej (region free) i jak mam okazje to kupuje w Polsce ntsc. Co do zasilacza to kupiłem transformator i śmiga. Nie mam problemów ;) zrób jak uważasz;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum