1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Slim - Zielona dioda mruga i brak sygnału na hdmi i av po wgraniu ECC.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adadak, Listopad 25, 2015.

  1. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,
    Wczytałem nand 2-krotnie, zaprogramowałem CR i wgrałem ECC. Kiedy zadowolony podłączyłem Xboxa do telewizora, włączyłem go a tu...NIC - nie pojawia się Xell, zero obrazu i dźwięku zarówno na AV jak HDMI. Środkowa zielona dioda szybko miga, a wentylator się obraca.
    Coś zepsułem? :( Jak to naprawić??? ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    wgraj oryg pamięć odlutuj zasilanie chipa i zobacz czy żyje

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  4. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    jaki slim i jaki chip ?? Czy dioda na chipie miga ??
     
  5. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Chip to CoolRunner rev d. Dioda na chipie świeci się na czerwono.
     
  6. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    a zielona nie miga ?? Pokaz jak masz polutowane
     
  7. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Migała tylko przy programowaniu. Luty są wykonane poprawnie, wszystkie po lutowaniu były czyszczone izopropanolem, przerwy pomiędzy lutami czyściłem wykałaczką. Zwarć nie ma na pewno. Wykorzystałem alternatywne pole dla pomarańczowego przewodu.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  8. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Polutowane tak ze masakra. Pokaz fotki z drugiej strony. Pokaż punkty b,c,d. Sprawdz miernikiem czy na wszystkich punktach są napięcia.
     
  9. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A taam, ważne żeby działało, estetyka nie ma znaczenia ;). Nie mogę pokazać, bo przykręciłem już płytę. Mam przerobione chłodzenie, trzyma się tylko na śrubach, jak bym wyjął płytę to bym zdjął radiator, a skończyła mi się MX-2'ka. Tam jest na 100% OK. Luty z tyłu są ładne.
     
  10. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    No jak widzisz nie działa. Wg mnie jest coś źle polutowane, ale bez fotek to nie zgadne co. Czy masz napięcia na punktach lutowania na chipie. Czy chip zaprogramowany ???
     
  11. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Programowałem chip. Napięcia sprawdzę jutro.
     
  12. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Na 100% masz źle i kijowo polutowane cos
     
  13. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Poprawiłem kilka lutów. Izolowałem miejsca możliwego zwarcia. Próbowałem zaprogramować coolrunnera na rgh, rgh2. Wgrywałem drugi raz ECC. Ciągle to samo!
     
  14. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Pokaz normalne zdjecia punktow lutowanie z 2 stron, najlepiej z odlutowanym programatorem, zeby tylko bylo widac punkty lutowania chipa. Inaczej nic sie nie wymysli. I co to za altenatywa dla pomaranczowego przewodu bo nie rozumie. Czy sprawdzales napięcia na punktach lutowania na chipie ??
     
  15. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miałeś rację! Niebieski przewód dosłownie wisiał na punkcie. Przylutowałem go jeszcze raz. Zobaczymy co dalej...
    Alternatywny punkt, czyli nie ten mały przy układzie BGA, tylko jakiś z tyłu. Ale ponoć działa tak samo.
    Jutro odpalam ;)
     
  16. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ciągle to samo. Może to wina mojego coolrunnera, to jest podróbka. To ma jakiś wpływ?
     
  17. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Pokaz te fotki i podlutuj punkt B tak jak ma byc a nie jakis aletrnatywny
     
  18. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Poprawię ten punkt B, jak będzie to samo, to kupię nowego CoolRunnera.
    To jest ten punkt alternatywny:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  19. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Zalutuj punk b tak jak powinien byc oryginalnie i sprawdz miernikiem czy napięcia na punktach
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    przewód b krótki ma być , post także na długość. reset owiniety na kolo xclamp. luty muszą być poprawione trzyma się to chyba tylko na taśmie.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
    adadak lubi to.
  21. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Używasz jakiegoś fluxu do lutowania?

    Wysłane z mojego D5503
     
Wczytywanie...

Poleć forum