1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 slime i WIFI na hasło - problem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Suchjy, Październik 14, 2011.

  1. Suchjy

    Suchjy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadam router tp-link TD W8901G do niego wpięty mam internet z Netii, w ramach zabezpieczeń aby połączyć się z internetem z routera wymagane jest podanie hasła.

    Teraz pytanie gdzie takie hasło wprowadzić na Xbox?

    Teraz mam możlwiosć tylko wprowadzenia w sieciach to hasło, ale trzeba też nazwe usera itp - jak w przypadku łączenia się z netią... A to mi nie jest potrzebne bo neta z routera ma ciągnąć. Na laptopach i telefonach działa normalnie...

    Authentication Type to WPA2-PSK
    Encryption TKIP
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A znasz hasło jakie masz na sieć WiFi?
    W xboxie łączysz się z siecią i je podajesz
    Jeśli nie bedzie chciało załapać to zmień typ szyfrowania na WPA albo WEP bo możesz mieć problemy z połączeniem
     
  4. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    coś kręcisz... nie da się ciągnąć neta z routera. router jest rozdzielnikiem sygnału który masz podłaczony do niego w twoim przypadku netia. w ustawieniach systemu w X'e w w ustawieniach sieciowych wybierasz rodzaj połaczenia. jeśli wybierasz bezprzewodowe będziesz musiał wpisać hasło swojej sieci domowej. przy opcji przewodowej konsola pobierze wszystkie informacje sama o ile w routerze masz ( i właczone) DHCP.
     
  5. Suchjy

    Suchjy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no i tak robie, jednak neta nie ma. przy teście xbox wywala błąd juz na łączeniu sie z routerem. Niby nie moze pobrac ip itp w poradach tam wyskakuje... ale kompy pobieraja normalnie.
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    a masz w routerze właczone filtrowanie MAC?? ile możesz podłaczyć urządzeń do sieci (wynika to z umowy)??
     
Wczytywanie...

Poleć forum