1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 spalony napęd lite-on

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maciusiek610, Maj 24, 2014.

  1. maciusiek610

    maciusiek610 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam taki problem. Przy próbie odczytu klucza z napędu liteon zrobiłem zwarcie i poleciał dymek z napędu. Klucz mam gdyż to była druga próba ;-) (zawsze odczytuje dwa razy). Nie widać oznak spalonych elementów. Co mogło się spalić i jak sprawdzić napięcia. Napęd nie reaguje wogóle, nie jest wykrywany. Może przepalił się jakiś rezystor.

    [​IMG]

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdź "zerowki" czy maja napis 0 000 czy sa czarne. Ewentualnie ptzejscia na rezustorach 0

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  4. maciusiek610

    maciusiek610 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Jeśli chodzi o te trzy to niby wszystko ok. Sprawdziłem miernikiem i nie mam przerwy. Upalone tez nie są.

    [​IMG]
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To jak nie sa upalone. To poszlo dalej.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  6. maciusiek610

    maciusiek610 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli co dalej ?
    napęd do kosza ?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak masz klucz to spróbuj zrobić erase. Hak dalej go nie widać to nie ma co ratować tylko wymienić elektronike.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  8. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    Albo masz napęd wprowadzony w tryb Vendor (czy jakiś tak), też tak miałem i myślałem że uwaliłem napęd. Spróbuj wgrać softa przez dosa

    Edit:
    Sorry ale nie doczytałem że poszedł dym.
    Ten bezpiecznik mi się nie podoba.
    [​IMG]
    Jeśli idzie na straty to możesz spróbować zmostkować.
     
  9. maciusiek610

    maciusiek610 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hejka.
    Ten bezpiecznik jest ok. on wygląda tak bo próbowałem zrobić mostek i dotknąłem lutownicą.

    [​IMG]

    Nie rozumiem co oznaczają czerwone kreski na tym zdjęciu
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    cięcie
     
Wczytywanie...

Poleć forum