1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - Tnący Internet

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kamilradom1910R, Wrzesień 28, 2014.

  1. kamilradom1910R

    kamilradom1910R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    149
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Witam. Posiadam internet 20 Mb z Vectry. Oto wyniki ze Speedtest.net Speedtest.net by Ookla - My Results.
    Router Vectry - Cisco EPC3925

    Mój problem jest następujący. Gdy gram online w gry na X360 jest wszystko ok. Ale gdy tylko ktoś włączy laptopa (połączony Wi-Fi) i odpali Skype, by porozmawiać to gra staje się niemożliwa. Strasznie laguje i muszę wyłączyć konsolę. Przy normalnym korzystaniu z laptopa, przeglądaniu stron i youtube nic takiego nie występuje. Problem pojawia się przy Skype. Mam X360 Jasper. Połączony jest przewodowo z tym routerem Cisco. Próbowałem na innym przewodzie i gnieździe routera i nadal to samo.

    Ktoś mi pomoże ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie używać skype jak grasz i już.
     
  4. kamilradom1910R

    kamilradom1910R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    149
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Odpada, bo członkom rodziny jest niezbędny do kontaktów rodzinnych, a że gram o różnych porach to wchodzimy sobie w drogę (oczywiście mnie skype jest zupełnie do szczęścia niepotrzebny).

    Poważniejsze sugestie proszę Panowie. Wydaje mi się, że na takim necie nie ma prawa się ciąć tym bardziej, że kiedyś miałem 8Mb też Vectry i takiego problemu nie było. Jakieś czary-mary teraz mam :)
     
  5. Filo301

    Filo301 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    QoS lub priorytet urządzeń/portów jeśli twój router na to pozwala.
     
  6. kamilradom1910R

    kamilradom1910R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    149
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Nie mam możliwości samodzielnej konfiguracji routera, bo Vectra blokuje do niego dostęp hasłem (mają taką dziwną zasadę). Mogę tylko ustawiać coś, zmieniać, dzwoniąc do nich. Więc co mam im powiedzieć przez telefon, żeby zaskoczyli co mają zrobić ??
     
  7. szlovak

    szlovak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    niewiele da się zrobić. Możesz prosić o zmianę priorytetu dla Skype , ale specyfika skype jest taka, że zawsze co by nie było blokowane to się on przeciśnie i wysyci łącze jak chce, w efekcie masz lagi. Drugi wniosek że na tym Skype to chyba cały czas na kamerce siedzą z przyzwoita mocą obliczeniową kompów, że obraz idzie w dobrej jakości, bo normalna rozmowa bez kamery nie powinna takiego pasma brać, w ogóle nie powinna wpływać na granie. Masz opcję jeszcze zwiększyć prędkość łącza. Jak grałem w Quakelive to jedynie zapas prędkości pomagał w lagach, ustawiasz w QoS 60% łącza na download, podobnie na upload, że jest dostępne i nawet jak ktoś będzie ściągał ile wlezie to ping będzie stabilny i zero lagów. Samo priorytetowanie w QoS nigdy nie dało efektu zadowalającego i moim zdaniem bez specjalnego sprzętu co mają dostawcy internetu jest to zupełnie niemożliwe aby mieć pełną prędkość łącza, ściągać co się chce i jednocześnie grać bez laga. Wszystkie bajki o Tomato i innych firmware do ruterów można między bajki włożyć, owszem można podzielić łącze ale jak się nie zrobi tego marginesu z ograniczeniem prędkości to NIC nie zniweluje lagów
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 25, 2014
Wczytywanie...

Poleć forum