1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Toslink

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Maques, Styczeń 2, 2010.

  1. Maques

    Maques Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam zobaczyłem ze roznica miedzy Arcadem a Elitem jest taka:
    -kolor obudowy
    -dysk 120gb lub 250gb

    I odzielny audio z Toslink.Co to jest?Do czego to służy?


    Są jeszcze jakies roznice miedzy Arcade a Elite?


    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. technic

    technic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W wersji Elite dostajesz kabel HDMI i headset.
     
  4. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    W nowym Elite już nie ma kabla HDMI oraz audio adaptera

    Na allegro sklepy dodają od siebie kabel HDMI ale fabrycznie nie ma
     
  5. Ohara

    Ohara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jest to adapter audio dzięki któremu możesz podłączyć xboxa do amplitunera/kina domowego przez kabel optyczny typu toslink.
     
  6. westg

    westg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Tu macie lepsze rozwiązanie:

    może komuś się przyda. Znalazłem w sieci.

    Dziś wykonałem modyfikację kabla. Działa.

    [​IMG]

    Pierwsze co musimy zrobić to rozpołowić obudowę tyczki kabla component najlepiej przy pomocy niezbyt ostrego noża. Jest lekko sklejona i lekko odskakuje.

    [​IMG]

    Następnym krokiem jest odlutowanie masy od metalowego ekranowania wtyku. To te blachy pod którymi są kabelki. Aby rozpołowić należy rozlutować je przy kablu w miejscu gdzie kończy się szara izolacja.

    [​IMG]

    Teraz trzeba dostać się do płytki, tej zielonej, na której jest transmiter sygnału optycznego - gniazdo do którego wkładamy kabel optyczny. Trzeba tę płytkę odmasować. Przy pomocy lutownicy grzejemy punkty mocowania podważając ostrożnie płytkę by zsunęła się z języczków blaszki. Ostrożnie by nie uszkodzić przełącznika HD->tv z drugiej strony płytki.

    [​IMG]

    Teraz to co nas interesuje to 3 punkty na spodniej stronie zielonej płytki. Są dokładnie pod gniazdem optycznym. na zdjęciu płytka jest zupełnie odpięta od kabli. My tego nie robimy. Szkoda czasu. teraz najważniejsze. Proponuje kupić żeńską końcówkę chinch i kawałek dwużyłowego kabla.

    [​IMG]

    Na zdjęciach nie widać wyraźnie ale punkty są 3. Lutujemy do pierwszego i trzeciego. Patrząc na płytkę, kabelek, który przylutowaliśmy bliżej przełącznika HD->TV (na zdjęciu kolor szary) to sygnał a czarny kabelek na zdjęciu to masa. Należy zaizolować dołączane kabelki kawałkiem taśmy od góry na płytce by nie robić przypadkowych zwarć. Szary to środek na chinchu czyli sygnał a czarny to jego masa czyli zewnętrzny pierścień wtyczki.

    [​IMG]

    Pozostaje wyciąć miejsce na kabel w obudowie, odpowiednio złożyć wtyczkę zalutować zieloną płytkę i blaszki zmasować złożyć do kupy skleić na początek taśmą do sprawdzenia później można skleić na stałe i możemy się cieszyć kablem z optycznym i zarazem coaxialnym wyjściem cyfrowego sygnału Dolby 5.1 do wyboru jak komu potrzeba.


    [​IMG]

    To samo można zrobić z kablem S-Video i przejściówką z allegro tą co pasuje z kablem HDMI
     
Wczytywanie...

Poleć forum