1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 trinity brak boota do xella

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GCR, Sierpień 5, 2013.

  1. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    Witam.

    Kupiłem xbox trinity zrzuciłem nandy bez problemów, wgrałem xell, zainstalowałem coolrunner rev c. i brak boota do xella. Koledzy jakieś sugestie?
    [​IMG][/IMG][​IMG][/IMG][​IMG][/IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Złącz zworka 3-2 oraz złącz jp

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    Już próbowałem, ale bez rezultatu
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to inaczej ułóż cpu rst...
    Nie napisales tez czy dbg na chipie wogole mruga...
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A ja widzę KUCHĘ w montażu. Zamieniony na PCB płyty głownej kabel od CRKA Zielony z brązowym (punkty E i F). Brązowy powinien być tam gdzie zielony czyli w tej samej lini co Czerwony ale pod nim.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Heh faktycznie...f pod vcc

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    Ale jestem pipa. Z poprzednia trinity kilka miesięcy temu ten sam błąd. Właśnie wgrywam updflash.


    Czy ktoś moze powiedzieć jaką wartość ma kondensator przy cgpu o oznaczeniu
    FP
    06Pd
    8 2 1
    2.5

    Dziękuję
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jak sama nazwa wskazuje powinien to być 820uF/2.5V
     
  10. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    Jakimś cudem podczas ustawiania collrunnera spadlo mi trochę cyny pod hana. Efektem tego były artefakty oraz czasem brak obrazu i musiałem zrobić reball układu.
    Podczas grzania ten kondensator wystrzelił i nie bardzo wiedzialem jaka ma pojemność. Wlutowalem inny 820 2.5v ale konsola nie włącza się. Nie wiem co robić
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Zatem proponuje zdemontować crka i wgrac retail i na Retailu reanimowac płyte to po 1
    a po 2 gie daj fotke gdzie ten kondzik siedzi bo coś nie mogę odnależć miejsca


    Nie włącza się w jakim sensie? brak reakcji na power. Reaguje załącza się ale brak obrazu?
    Reballowałeś czyt reflow? oraz Hana czy Hybrydę GPU/CPU zwany XCGPU?
    Podaj/podawaj konkretniejsze informacje
     
  12. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    Zdjęcie wrzucę jak będę w domu pod wieczór. Ten kondensator jest koło hybrydy xcgpu.
    Zrobiłem reball hana.
    Cr zdjety. Nie wgrywalem jeszcze stock a nand bo nie włącza się a konkretnie. Po naciśnięciu power lub eject słychać jedynie standardowy beep i na tym się kończy. Wiatrak nie kręci dioda rol nie świeci

    Oto zdjecie okolic kondenswtora stary zamienilem na inny ale nie dziala
    [​IMG]
     
Wczytywanie...

Poleć forum