1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360-tv panasonic problem :(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nebeb, Styczeń 15, 2011.

  1. Nebeb

    Nebeb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krosno
    Witam
    Posiadam taki telewizor: Telewizor plazmowy Panasonic TH-42PA50E ma on 3 wejścia scart oraz 2x audio i 1x wideo telewizor: 42", rozdz.852x480, kontr.4000:1,

    I kiedy podłącze mojego x'a pod tv to te mniejsze texty np: w grach podpowiedzi itp. są nieczytelne za małe próbowałem wszystkiego zmieniałem z obrazu panoramicznego na zwykły i na zwykłym było lepiej a tv mam przecież panoramiczny, co tu jest nie tak ??

    Zmieniałem również miejsca podłączania konsoli z wideo na scart i tak dalej.

    I jeszcze jedno czy istnieje przejściówka z HDMI na scart czy wideo lub przejściówka z kabla VGA HD na wideo lub scart.

    I czy w konsoli oprócz zmieniania obrazu panoramicznego na zwykły i tego co się wybiera 50 coś tam i 60 coś tam istnieje jeszcze coś do zmieniania rozdzielczości obrazu bo chyba oto chodzi ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Proponuję ci podpięcie konsoli poprzez kabel Component
    Uzyskasz dzięki niemu jakość HD czyli większą rozdzielczość wiec napisy nie powinny być już nieczytelne
     
  4. Nebeb

    Nebeb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krosno
    Bo ja mam xbox 360 slim od nie dawna i tobie chodzi o ten kabel żółty, biały, czerwony prawda ?? który można podmieni końcówką scart która jest w zestawie ??

    Czy mówisz o takim kabelku ?? http://allegro.pl/wysokiej-jakosci-kabel-component-av-hd-xbox-360-i1408941322.html
     
  5. saperxd

    saperxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    o kurde rozdzielczość 852x480
    tak ten kabel co wyminileś bedzie dobry
     
  6. Nebeb

    Nebeb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krosno
    tylko ja to podłączyc ?? ja mam tak : component i w tym wejścia Y, Pa, Pr i wejscia i audio in L,R i audio out L,R
     
  7. Nebeb

    Nebeb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krosno
    Ale mówiłem żeby zobaczyc na link z tv muj tv nie ma HDMI ^^ :(
     
  8. Nebeb

    Nebeb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krosno
    Pomocyyy
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    W czym masz problem?
    Wsadzić kolorowe kabelki do tych samych kolorowych dziurek to chyba nie problem?
     
  10. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    Zgadzam się1 :)
     
  11. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
  12. kuba295

    kuba295 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legionowo
  13. Arh4niol

    Arh4niol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nic nie poradzisz twój plazmony tv jest praktycznie telewizorem crt.
    Większość gier ma czcionkę pod obraz 720p która na tv HD redy i Full HD jest ładna i czytelna.
    Na tv crt o niskiej rozdzielczości tak jak i twoja plazma obraz jest niewyraźny miałem to samo przed zmianą tv na Panasa serii g20 np. statystyki przedmiotów w Lost Odyssey odgadywałem z nosem wlepionym w tv próbując odgadnąć co jest napisane.
    Niestety jeżeli chcesz mieć czytelny i ładny obraz musisz się zapatrzeć w tv o rozdzielczości 720p, 1080i bądź 1080p, żaden kabel niestety twojej sytuacji nie poprawi jako fan gier RPG znam ten ból aż nadto.
     
  14. Bosextozdrowie

    Bosextozdrowie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja tez mialem z tym problem jak siedzisz za daleko od tv to na czinczlach za duzo nie bedziesz widzial. spróbuj kupic przejsciówke na euro złacze niby lepsza jakosc
     
  15. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    JA ma przez EURO!
    Tylko się pytam, ale Nebeb nie wiem o co Ci chodzi przecież grafika w grach (w porównaniu komputer za taką cenę) jest wspaniała, nawet jeśli napisy są nie wyraźne!
    Nie wiem poco, co z tego, że napisów nie przeczytasz wystarczy trochę lepiej się przyjrzeć i już wiesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum