1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 uszkodzone gniazdo hdmi

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ColoringWyso, Marzec 12, 2011.

  1. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witajcie , dzisiaj przyszedł ten dzień i xboxa musiał szlak trafić.
    Na ekranie telewizora nie ma obrazu.
    Obraz puszczam przez hdmi.
    Dźwięk jest , lecz dźwięk puszczam przez av do wierzy.

    Patrzyłem na innym tv full hd , obrazu niema , patrzyłem przez 2 kable hdmi.
    Obraz jest gdy puszczę go przez AV.
    Przez hdmi obrazu niema.

    Według mnie zepsułem sam gniazdo hdmi w konsoli , było to tak.
    Wstałem pograłem 1h i wziąłem się za sprzątanie pokoju.
    Wycierałem kurze ,xboxa odłączyłem od prądu (od wszystkich kabli) i przetarłem szmatką.
    Podłączyłem , poszedłem sprzątać dalej , wracam za 3h odpalam konsolę i widzę na ekranie lekko różowy cień , i dużo czerwonych małych kropek.
    Tak jakby niektóre piksele były całe czerwone.
    Od razu wyłączyłem konsole , po 10 minutach włączyłem ją jeszcze raz , i obrazu nie było.

    Próbowałem trika Y+RT.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlekodaj

    mlekodaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    naprawa 50 zl u mnie gadu 17525356
     
  4. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Trochę pogłówkowałem i wyszło mi ,że telewizor widzi , że konsola jest podpięta.
    Przy wejściu hdmi w tv mam diodę , gdy podepnę konsole to dioda się zapala.
    Telewizor nie pokazuje żadnego ostrzeżenia "Brak Sygnału" wiec wygląda na to jakby konsola wysyłała taki obraz do tv (czyli czarny ekran)
     
  5. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Zobacz czy nie jest odgięty któryś pin z gnieździe. Mogą też być zimne luty pod układem HANA.
     
  6. RasQba

    RasQba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam niestety to samo...
    Jak uda Ci sie naprawic to mów.
     
  7. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pamiętam jak grałem jeszcze bez hdmi na composicie to nie przeszkadzała mi słaba grafika , ale jak pograłem 2 miesiące z HD to na AV się nie da grać :p
    Chyba zostaje wysłać do micosoftu (na szczęście mam jeszcze gwarancje)

    Rasqba jak uda Ci się naprawić to samemu to wyslij pw co zrobiłeś ok ?
     
  8. RasQba

    RasQba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tez planuje gdzies wyslac, do serwisu pogwarancyjnego jako ze gwarancji juz nie mam. Czekam tylko na jakas kase bo cinko jest :)
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a sprawdzales inny kabel jak hdmi?
     
  10. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sprawdzałem i inny kabel i inny telewizor.
    Na bank usmażyła się jakaś część na płycie głównej , bo na początku był obraz w fioletowym odcieniu i z dużą ilością czerwonych kropek.
    Przy następnym włączeniu nie było obrazu już w ogóle.
     
  11. rudy1994r

    rudy1994r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opole/Byczyna
    Miałem podobnie, tyle, że przy kablu DVI-HDMI (Co lepsze, przy normalnym HDMI wszystko działało ok.). Co się okazało? Mechaniczne uszkodzenie gniazda HDMI, gdzieś któryś styk nie łączył i dzialy się cuda. Przykładowo, tylko zielony kolor, albo fioletowy z kupą różnokolorowych kropeczek. Spróbuj jeszcze trzeci kabel i trzeci telewizor. I wtedy będziesz miał pewnosć.


    Jedyna możliwość naprawy to, albo serwis MS, albo serwis pogwarancyjny gdzie wymienią, bądź wygrzeją gniazdo HDMI.
     
  12. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Rudy ,też mam dvi-hdmi.
    Na przejściówce dvi-hdmi pali się dioda , czyli jakiś sygnał dociera.
     
  13. rudy1994r

    rudy1994r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opole/Byczyna
    Standart HDMI ma 19 gniazd sygnałowych, wystarczy, że pin nr. 18 będzie sprawny, a dioda w TV może świecić - to nie ma znaczenia. Pozostaje Ci używanie xboxa z kablem YPbPr, albo naprawa xboxa w serwisie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum