1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360, widzi FIFE 11 jako film. Co zrobić żeby zadziałała?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez halixxx, Listopad 14, 2010.

  1. halixxx

    halixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, kupiłem właśnie grę na giełdzie FIFA 11 za 25zł. Mam przerobionego Xboxa, niestety nie wiem jaki soft dokladnie. Konsola przerabiana ponad rok temu (nie jestem pierwszym wlascicielem). Gdy wkładam płytę pojawia się ODTWÓRZ DVD i dalej tylko logo x'a. Co zrobić żeby ta gra ruszyła? Proszę o pomoc!
    Dodam że gry takie jak GTA 4, NFS: Shift działają (pomoze to wam moze w ustaleniu mojego softa)
    jestem zielony jezeli chodzi o x'a ;(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Musisz przerobić gre na niższy wave. Jak? Poszukaj na forum a znajdziesz.
     
  4. szelka_512

    szelka_512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A musiałeś tą GTA 4 , NFS Shift patchować do niższego wave?Pewnie , jest to źle nagrana płyta lub wgl. płyta jest niskiej jakości(jaka to?)Ja nagrywam na Verbatimach i wszystko jak"bum cykcyk';)
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zgrywasz obraz plyty na PC. Patch-ujesz na wave 3. Nagrywasz na nowa plyte i powinno dzialac. Jak nie to spatch.uj na wave 2.
     
  6. rafcio363

    rafcio363 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagraj sobie płyte ACITVATE ISO - znajdziesz w google, musi być nagrana na DVD DL Verbatim.
    Dzieki niej gry które X widzi jako film będą normalnie chodzic.
     
  7. halixxx

    halixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Plyta jest kupiona na giełdzie, nie wiem jaka to plyta bo jest naklejka fify 11 na tyle plyty (tak że niby oryginalna) Wczesnejsze gry nie wiem czy były pakowane na nizszy wave bo dostalem razem z konsolą plik gier.

    To lepiej bawić się z przegrywaniem zawsze gry na wave czy przerobic konsole na najnowszy soft? Przerabiajac na najnowszy soft beda dzialac mi najnowsze gry?

    * jaki jest najnowszy soft teraz?
     
  8. halixxx

    halixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czytalem ze chyba tylko mozna tak robic przy sofcie 1.6...
     
  9. szelka_512

    szelka_512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gry ci będą działąć bez patchowania do niższego Wave , na Ixtreme LT 1.1(ja mam taki) , ale chyba nie warto , bo za jakiś krutki czas wyjdzię ixtreme LT+ , i pewnie na nim też nie trzeba będzie patchować gierek.;)
     
  10. halixxx

    halixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1.gdzie kupie płytę taką na xboxa DL? w kazdym sklepie z plytami?
    2.Jak mogę wywnioskować jakiego mam ixtrema teraz? Bo kupie płytę, nagram na wave 3 a okaze się że potrzeba wave 2. Da się jakoś sprawdzić jaki mam akutalnie ixtreme?|
    3.Jak wyjdzie LT+ to juz najnowsze gry znow nie beda chodzic na LT 1.1 ?
     
  11. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Raczej tak
     
  12. halixxx

    halixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kiedy ma wyjść to LT+ mniej/wiecej
     
  13. Le Nino

    Le Nino Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sępopol
    2.Jedynie wywnioskujesz metodą prób i błędów.Ew. możesz podpiąć swój napęd od xbox`a pod PC.
    3.No niestety nie będą.Już nie wszystkie działają.Producenci robią lepsze zabezpieczenia.Na twoim miejscu wstrzymał bym się z flashem i poczekał na LT+.

    Data premiery jeszcze nie znana.Szacuje się,że będzie ona dopiero w 2011 roku.
     
  14. szelka_512

    szelka_512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja myśle , że koniec Listopada/a początek Grudnia.;)

    Ale to tylko moje przpuszczenia.;)
     
  15. halixxx

    halixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiec jak mogę zgrać tą grę na niższy wave? Da rade włożyć tą płytę [ kupioną z giełdy] do kompa, wrzucic wszystko na dysk twardy i dalej juz tak jak leci to przerabianie na niższy wave?
     
  16. Le Nino

    Le Nino Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sępopol
    Musisz zrobić obraz płyty w IMG burnie albo Clone CD.Później odpalić wave360patcher i zmienić wave.Nie pytaj jak bo wszystko jest opisane na forum.
     
  17. halixxx

    halixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mając przeróbkę IXtreme 1.4 obraz z WAVE 4 lub WAVE 3 konwertujemy do WAVE 2
    mając przeróbkę IXtreme 1.5, 1.51 czy 1.6 obraz z WAVE 4 konwertujemy do WAVE 3

    zgodnie z tym?
     
  18. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1.4, 1.5- wave 2
    1.51, 1.6 - wave 3
     
Wczytywanie...

Poleć forum