1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 WiFi i Livebox problem ;(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez HawkEye, Marzec 30, 2010.

  1. HawkEye

    HawkEye Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    wczoraj zakupiłem Xbox 360 wireless networking adapter i probuje podlaczyc go do internetu przez livebox od TP,za cholere nie moge go polaczyc.
    Czy do tego potrzebny jest jakis router czy jakos w ustawieniach?

    Sry za lamerstwo ;),ale jestem troche zielony w tych sprawach ;)
    Edit:jesli mozna to prosilbym o malą instrukcje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    wydaje mi sie ze w ustawieniach liveboxa (tych na stronce) musisz dodac adres mac xboxa badz tego adaptera
     
  4. HawkEye

    HawkEye Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tyle ze za bardzo nie wiem co zrobic ;],co odblokowac itd.
     
  5. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    napisz na gg to Ci pomoge ;d 5520819
     
  6. bombel22

    bombel22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hee...teraz to dowaliles z tym routerem! Router to podstawa,niby skad mialbys pobierać sygnał ? Ja też miałem problemy z Wi-Fi ale po dlugim czasie sobie poradzilem.Konsola sama wykrywa router i nie musisz niczego ustawiac tak jak w przypadku polaczenia poprzez kabel.Ale żeby sie polaczyc z XboxLive musisz ustawic w routerze w opcjach REGION np Niemcy albo Anglia albo Francja byle nie na Stany Zjednoczone i pozniej przy zakladaniu konta na Xbox Live zmien w ustawieniach regionalnych konsoli kraj na ktory chcesz zalozyc konto (Polska opada)
     
  7. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Znawco, Livebox to router...
     
  8. bombel22

    bombel22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A to nie wiedzialem ze TeleKomuchy wypuscily taki router na rynek. W takim razie HawkeEye nie wiem czy uda ci sie podlaczyc do Live przez to urzadzenie.
     
  9. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  10. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    nie słuchaj bombel22 bo bzdury plecie z niewiem skąd ludzie takie rzeczy biorą.

    po pierwsze korzystałeś już live po kablu?
    net po wifi na kompie działa?
    xbox widzi adapter?
    co Ci wyświetla kiedy nie możesz się połączyć?
     
  11. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Koleś pisze że nie może się połączyć z liveboxem a nie z live.

    Magiczny przycisk REG załatwi pewnie sprawę.
     
  12. HawkEye

    HawkEye Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki Wam wszystkim szczególnie promi;) trzeba nacisnąc REG ;)
     
  13. bombel22

    bombel22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok claudii widze ze jestes alfa i omega w temacie Xbox wow! Opisałem jak polaczyc sie z xbol live poprzez wi-fi w przypadku routera marki TP-LINK.Ale przecież ty wiesz lepiej.
     
  14. bdbeherit

    bdbeherit Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok to ja sie podepne pod ten temat mój problem wygląda tak ze posiadam połączenie z liveboxtp wszystko ładnie pieknia ale na x wyskakuje mi '' stosowany typ translacji NAT to Umiarkowana.......'' dodam tyle ze korzystam z połaczeni wi-fi i za nic w swiecie nie wiem jak to zmienic ''potrzeban jest otwarta konfiguracja NAT ktos pomoże?
     
Wczytywanie...

Poleć forum