1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 + wifii + PC = media center PROBLEM! Proszę o pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez procomp, Grudzień 12, 2011.

  1. procomp

    procomp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Chce podłączyć się z moim PC do konsoli ale za nic w mordę nie chce. Laptop normalnie się łączy ale to dlatego chyba że ma wbudowane wifii. Moje połączenie wygląda tak: Kablówka -router blinker i od tego łączy się z PC (poprzez kabel), konsola poprzez wifii i laptop poprzez wifii. Szukałem rozwiązania ale nie mogę znaleźć. Sieć w kompie wykrywa Xboxa 360

    Najlepsze jest to że xbox wykrył Ps3 server ale przez to nie mogę odczytywać filmów rmbv a w media center mogę a właśnie o to mi chodzi.

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak wygląda sytuacja z zapora systemowa ?
    Na czas testów próbowałeś ja wyłączyć ?
    Laptopa ma WMC i na nim konsola sie łączy z WMC ?
     
  4. procomp

    procomp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapora systemu windows została wyłączona oraz Avast na czas testów. Tak laptop ma WMC i z nim bez problemu się łaczy.

    Edit:
    Kupiłem dzisiaj karte sieciową penagram bezprzewodową ale dalej nic. Laptop normalnie się łączy a pc nie. WTF
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec musisz zeskanować ponownie urzadzenia w sieci i wybrać komputer, a nie laptopa, xbox przecie musi wiedzieć z którym sie ma łączyć
    Robisz to na konsoli w ustawieniach systemu/komputery
     
  6. procomp

    procomp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak wiem. gdyby się na xbox chociaż widział mojego kompa to by nie było problemu. no go nie widzi. dodałem teraz do zapory WMC i extander i dalej nic. chociaż jak by PS3 media server czytał rmvb to już tym m się zadowoli ale on nic nie chce na xboxie czytać otwierać tych plików.
     
  7. CrossSleet5

    CrossSleet5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2011
    Posty:
    95
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam,
    mam konsole xbox i chciałbym ja podłaczyć z PC i ogólnie z siecią. Konsola ma wifi. Czy musze mieć oryginalnego windowsa z oryginalnym windows media center czy da się inaczej? Konsola nieprzerobiona
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Aby rmvb byl transkodowany potrzebujesz enkodera rmvb, zobacz w opcjach PS3 media serwer czy nie ma tego enkodera
    Nie znajduje nawet jak laptop nie jest w sieci ?
    Nawiasem mówiąc przy dzisiejszych łączach nie widzę sensu męczyć sie na rmvb, ale to już twój wybór

    Masz router z wifi ?
    Jakiego masz windowsa ?
     
  9. CrossSleet5

    CrossSleet5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2011
    Posty:
    95
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Windows XP SP3, router cerberus z wifi.
    Mam w domu w sieci podłączony xbox, netbooka samsung i pc
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    XP nie posiada WMC, min. Windows XP Media center edition, vista home premium, windows 7 home premium
     
  11. procomp

    procomp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem rozwiązany, przeinstalowałem windowsa i wszystko teraz gra chociaż ps3 media server nie chce mi odkodować filmu rmvb na konsole. Wiec **** blada. chyba że znacie sposób na Ps3 media server jak tam wszystko ustawić ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum