1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360, Windows 7 (Windows Media Center) i internet w X'ie?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jablo3, Wrzesień 24, 2009.

  1. jablo3

    jablo3 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Witam. Dzisiaj podłączyłem komputer z moim Xboxem kablem Krosowanym. Połączyłem kompa z xboxem przez Windows Media Center. Wszystko ok, muzykę, filmy mogę odtwarzać, ale jak dałem test połączenia internetu - to jest błąd. Czy może ktoś mi w tym pomóc? Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    musisz utworzyć w Centrum Sieci i Udostępniania w panelach sterowania mostek sieciowy, on będzie Ci przekazywał neta do xboxa nie tracąc internetu w kompie
     
  4. jablo3

    jablo3 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    nowe połączenie mam dodać?
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    mostkowanie działa pod warunkiem ze masz net routera.
    najpierw musisz wylacz udostepnianie na wszytskich polaczeniach (jesli gdzies wlaczales) a pozniej zaznacyc obydwie karty i wybrac polaczenie mostkowe

    jakbys nie dał rady napisz do mnie na priv.
     
  6. jablo3

    jablo3 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    tylko, że ja routera nie mam (wczoraj gadaliśmy na GG i połączyłem przez kartę sieciową).
     
  7. hezuss7

    hezuss7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Głogów
    miałem ten sam problem ale wystarczy troszkę poszukać :) co prawda jest to połączenie 2 komputerów ale robi się to identycznie jak z konsola http://stefe75.webpark.pl/ na swoim kompie korzystałem z tego poradnika i wszystko działało
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no jak nie ma routera to mostkowanie nie zadziała.
    zrob wg poradnika w razie czego pisz na priv
     
  9. wasyl1122

    wasyl1122 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Ja mam na razie taki problem, że nie wiem gdzie w Windows Media Center mam wpisać klucz z Xbox'a. Zaznaczam, że mam Windowsa 7 Starter. Nie wiem czy WMP z tej wersji nadaje się do połączenia. Może ktoś wie co zrobić.
    Pozdrawiam
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    WMP i WMC to dwie rozne rzeczy
    w starterze nie ma Windows Media center
     
  11. -JoKeR-

    -JoKeR- Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestemn nowy i przejrzałem pare wątków z tego tematu ale szczerze odp nie znalazłem wiec mam prozbe czy ktos by mi mógł pomóc , chodiz mi o podłaczenie xboxsa 360 z win 7 po przez ruter edimax , próbowałem juz niemal wszystkiego ale niestety mój x z kompem sie nie wdiza , a oby dwa te urzadzenia otrzymója net prawidłowo i ruter przypisuje wszystko jak nalezy , co moze byc nie tak prosze o odp z góry dzia
     
Wczytywanie...

Poleć forum