1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 wireless networking adapter

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bazagazeal, Sierpień 18, 2010.

  1. Bazagazeal

    Bazagazeal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Witam.
    Zastanawiam się nad kupnem XBOX 360 WIRELESS NETWORKING ADAPTER.
    Ale mam pytanie.
    Normalnie podpinam ten adapterek do Xbox'a wyszukuje mi moją sieć, łączę się z nią, wpisuje hasło i już jestem podłączony i mogę grać online ? Czy trzeba jeszcze coś ustawiać ?
    Dodam, że mam sieć TP-LINK i czytałem gdzieś, że niektóry router'y nie łączą się z iPod'ami. Tak samo jest z moim iPod'em. Czy może być tak też z Xbox'em ?
    Dzięki za odpowiedzi.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wolus

    Wolus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pleszew
    W ustawieniach konsoli wybierasz sieć z którą ma się połączyć. Nie powinno być problemu z połączeniem, najwyżej zmienisz zabezpieczenie sieci , a raczej na jego brak.
     
  4. Bazagazeal

    Bazagazeal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Dobrze, ale czy trzeba jeszcze coś ręcznie ustawiać, czy wystarczy, że będzie pisało ''TP-LINK'', wpisuje hasło i już jestem podłączony ?
     
  5. Wolus

    Wolus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pleszew
    Nic nie musisz ustawiać on sam wyszuka sieci i ty wybierasz z którą się połączyć tylko.
     
  6. Bazagazeal

    Bazagazeal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    A na pewno mnie połączy z TP-LINK ?
    Czy może mnie nie połączyć ?
    Bo mam iPod'a. Wpisuję hasło to Wi-Fi i pisze, że ''Nie można połączyć się z TP-LINK''.
     
  7. Wolus

    Wolus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pleszew
    Być może masz ustawiony filtr adresów mac. Dla tego odrzuca ci połączenie. Zobacz w ustawieniach routera.
     
  8. Bazagazeal

    Bazagazeal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Jak to sprawdzić ?
    I jeśli tak jest, to jak to zmienić, żeby działało ?
     
  9. Wolus

    Wolus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pleszew
    Wejdź na 192.168.1.1
    Następnie w zakładkę Acces Menagement. I tam powinno być coś takiego jak MAC ADRESS FILTER.

    Nie wiem dokładnie gdzie to znajdziesz , bo nigdy nie miałem takiego router-a ale poszukaj po zakładkach.

    Jeśli nie ma czegoś takiego tam to :
    Security a następnie MAC Filtering. I zobacz czy czasem nie jest enable zaznaczone
     
  10. Bazagazeal

    Bazagazeal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Sorry, ale w tych sprawach jestem kompletnie zielony...
    Jak wejść w ''192.168.1.1'' ?
     
  11. Wolus

    Wolus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pleszew
    W przeglądarce internetowej
     
  12. Bazagazeal

    Bazagazeal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Dałbyś dokładnego linka ? <prosi>
     
Wczytywanie...

Poleć forum