1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 wsteczna kompatybilność

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez dziend0bry, Kwiecień 5, 2010.

  1. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Moi drodzy!
    Mam do Was pytanie!
    Zamówiłem własnie dysk 20gb do mej potężnej konsoli Xbox360 i mam pytanie. Jeżeli 'ściagnę*' gry ze starego xboxa,nagram i teraz pytanie...

    będe musial je instalować czy tylko emulator starego x wystarczy?

    *Jestem Polakiem-Jestem Piratem
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. radas2100

    radas2100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kazda gre ktura da sie emulowac (spis dzialajacych gier jest na stronie xboxa) trzeba instalowac na dysku
     
  4. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ciekawe, to powiedz teraz jak to zrobić? nie wiesz , nie znasz się to po co sie odzywasz?

    @dziend0bry wystarczy emulator który jest zawarty w dasboardzie od wersji 8955
     
  5. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Podczepię się pod temat mataman, bo napisałeś "wystarczy emulator który jest zawarty w dasboardzie od wersji 8955 " - nie wiedziałem o tym, czy to znaczy, że i bez dysku mogę pograć w gry z xbox1, bo normalnie to aby zainstalować emulator trzeba było mieć dysk a ja nie mam, ostatnio jak próbowałem zainstalować emulator to wyskoczył e74 i tyle z emu, ale skoro twierdzisz, że on tam już jest teraz to nie muszę go instalować już i gry będą działać tak ?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  7. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Bo na dysku są pliki i foldery z których korzysta emulator.
     
  8. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No ok ale napisałeś, że emulator jest już zawarty w dashu, tak więc o jakie konkretnie pliki i foldery Ci chodzi ?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    matko, musi byc dysk i koniec. Emuluje on ten co znajduje sie w x1.
     
  10. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Amen. Oczywiście musi to być dysk oryginalny m$, nie żaden wd robiony.
     
  11. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spoko, bo Ci żyłka pęknie, czyli po prostu nie wiesz jakie pliki/foldery gdzie i po co są, może teraz jak usb można mieć za pamięć dało by radę je przekopiować na usb, no ale pewno tego też nie wiesz.

    A czy może ktoś używa w x360 pamięci usb i próbował odpalić grę z xbox1 ?
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    na penie masz tylko jedna partycje. Foldery i pliki które są wymagane sa na dwóch partycjach. TYLKO i wyłącznie hdd, nic tu nie wykombinujesz.
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zgadza sie, na hdd jest wiecej aprtycji i partycja 2 jest wlasnie zarezerwowana dla gier z x1.
     
  14. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    A te gry z Xbox'a pierwszej generacji można nagrywać na zwykłych płytach DVD, czy też trzeba DVD DL?
     
  15. Edzio666

    Edzio666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Trzeba na DL - nawet jeśli gra zajmuje 90MB (a są takie, np. Smashing Drive).

    Opłaca Wam się 'kraść' gry z pierwszego Xbox'a? Aż dziwi mnie to bo na Allegro porządne hity z tej konsoli można wyrwać od 5zł (na kup teraz), a niektóre nowe (np. FIFA05 w folii) za 10zł - co wychodzi nieraz taniej od płyty DL - a dodatkowo masz pudełko z okładką i instrukcją.
     
  16. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    @Edzio666 nie, nie opłaca się, zapytałem czysto teoretycznie. ;)
    Nie denerwuj się tak. :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum