1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360- wycena naprawy gniazda HDMI

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Michał Pieczyński, Kwiecień 5, 2012.

  1. Michał Pieczyński

    Michał Pieczyński Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema, dziś spotkało mnie ogromne nieszczęście ;D A więc od początku: Graliśmy z kumplami w Fife 12 jakies 8h(w nocy) i po grze odłaczyłem kabel HDMI, dziś rano chciałe też zagrać i podłaczam kabel a ekran mi 'przerywa' czyt. obraz i dźwięk znikają by po sekundzie wrócić, ekra nie iga gdy nie wykonuje żadnej czynności na padzie... Jestem jednak sprytny(joke) i zajrzałem do gniazda HDMI w Xboxie(kabel sprawdziłem na dekoderze) i widzę, że w gnieździe hdmi jak jest taka płytka na której są złote pręciki, trzy są ułamane... Teraz pytanie: Ile kosztuje nowe gniazdo i ile za całość musiałbym wybulić za naprawe w servisie?
    Bless ;D

    PS: Pod kablem AV Xpudło chodzi ale ta jakość...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Kup kabep component, jakosc hd na AV.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  4. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak masz w tv wejscie vga przez to podłącz , sama wymiana hdmi się nie opłaca i chyba nie realna
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica

    jakośc hd na AV ?? hehe stary ty chyba nie wiesz co piszesz
     
  6. GROL

    GROL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. Michał Pieczyński

    Michał Pieczyński Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. xonsox

    xonsox Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    131
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kolego sprawdź kabel hdmi a potem gniazdo masz w domu lampkę i lupę to zobacz co fizycznie jest uszkodzone bo jak nic to gniazdo dobre a raczej hana uwalona
     
  9. Michał Pieczyński

    Michał Pieczyński Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    xbox

    Gosciu masz mnie za idiote?! Gniazdo jest rozwalone wiec pytam sie ktore jest odpowiednie wiec jesli niewiesz to nie pisz tutaj... No to ktore gniazdo jest dobre? ;)
     
  10. Jasonh

    Jasonh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2012
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Ja się wypowiem w sposób ironiczny, myślisz że umiesz lutować :) Brawo życzę powodzenia z gniazdem HDMI w x-klocku sztuka dla sztuki (w życiu sobie nie poradzisz sam), ponieważ gniazdo HDMI niestety znajduje się pod AV a co najlepsze musisz zdemontować jedno by wymienić drugie, do tego dochodzi Wielki plus = (Ironia) że to gniazdo HDMI jest lutowane powierzchniowo ;D :D Pracuje w Serwisie Konsol od 4-5 lat i nie podejmuję się tego chodź posiadamy sprzęcik na IR dobrej klasy a lutownice lubiałem trzymać już za małolata w łapie.
    Pozdrawiam
     
  11. FajnaLala

    FajnaLala Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Środa Wlkp.
    Nie przesadzaj. Ja robie w serwisie 10 lat i nie widze problemu z wymianą tego gniazda. Nie jest to praca dla laika i nie na 10 minut ale w każdym lepszym serwisie telefonów powinni mu to zrobić.
     
  12. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Xbox 360- wycena naprawy gniazda HDMI

    Ja powiem tak jak wyżej kolega nie jest to jakieś bardzo ciężki do zrobienia ale dla początkującego w lutowaniu będą schody:-D
    W moim przypadku problemem było samo gniazdo,nie mogłem tego nigdzie nowego kupić,albo źle szukałem.


    Hehe temat hdmi a ja o av w moim przypadku pisałem:-D

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  13. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    z gniazdem nie ma problemu, ale wymaga to sporo pracy. Jak ktoś potrzebuje mam sprawne gniazda z demontażu na sprzedaż
     
  14. Jasonh

    Jasonh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2012
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Hehe dla mnie to nieopłacalne jeżeli mam spędzić 2-3 h nad wymiana gniazda HDMI ( bo jak się do czegoś zabrać to już zrobić tak jak z fabryki wyszło a nie jak niektórzy pseudo elektronicy na odwal się ) i zarobić 70-90 zł a za ten czas zarobie 10 razy tyle przy innych usługach, przy czym jeszcze zużyć fluxa dobrej marki, to pisze że się nie podejmuję tak jak napisałem sztuka dla sztuki czasem robota potrafi być nieopłacalna co nie znaczy że nie możliwa :)
    :anonymous:
     
  15. desupl

    desupl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mój kuzyn miał takie coś naprawiane - w każdym lepszym serwisie coś takiego robia, a w takich co się tego nie podejmują to amatorszczyzna musi pracować.
     
Wczytywanie...

Poleć forum