1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 Wyłącza się niespodziewanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dżony850, Maj 8, 2014.

  1. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam problem, ponieważ mój XBOX wyłącza się od kilku do kilkudziesięciu sekund po włączeniu. Jest to dziwne, ponieważ pożyczałem go komuś kiedyś i mówił że wszystko działało okej. Byłem też z konsolą u kumpla i wszystko działało, konsola nie wyłączyła się ani razu.

    Bardzo proszę o pomoc.

    Edit:// Była też sytuacja że konsola sama w nocy włączała się, ok. 2-3 w nocy (kilkakrotnie)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rolex

    Rolex Banned

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Może masz pobieranie załączone w tle ? i Ci się wyłącza sprawdź to !.
     
  4. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rzeczywiście, miałem pobieranie w tle włączone.
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Jak to slim to może coś dziać się z taśmą albo kurzu naszło do tych dotykowych przycisków.
     
    1 osoba to lubi.
  6. SZYMONZ25

    SZYMONZ25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poland
    @up miałem podobny problem i tak jak kolega z góry pisze była to wina taśmy. Koszt ok. 20-30zł i wszystko ładnie śmiga. Co do wymiany to nawet osoba nie dotykająca nigdy wcześniej elektroniki może sama ją wymienić. :)

    Tapnięte z mojej Z1
     
  7. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jaka taśma? Co to jest? Jestem zielony w tych sprawach :D
    I gdzie to można kupić?
     
  8. Rolex

    Rolex Banned

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    i czy ten problem nadal jest ?
     
  9. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, nadal jest :/
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba dac do kogos, kto szybko zlokalizuje problem. Najtaniej jesli tasma jesli cos innego masz koszty

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  11. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale najdziwniejsze jest to, że u kumpla konsola nie wyłącza się ani razu. A u mnie wyłączy się 10 razy zanim się na dobre "rozgrzeje" i wtedy też się nie wyłącza
     
  12. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może to głupie ale podłącz konsolę do innego gniazdka/listwy i sprawdź czy się będzie wyłączała.

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
  13. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Byłem w serwisie na Marszałkowskiej i niezbyt ogarnięci panowie postawili diagnozę: wymiana całej płyty głównej, koszt 220 zł.

    Podejrzewam że powiedzieli tak bo najłatwiej wymienić całość jak się nie wie co naprawdę dolega.

    Powiedzieli że to na pewno nie jest zepsuta taśma power-reset.

    Sprawa wygląda dosyć komicznie jak na chwilę obecną.

    Co radzicie zrobić?
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A sprawdzałeś inny zasilacz?

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  16. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, nie sprawdzałem innego zasilacza. Ale słychać że to konsola pierwsza się wyłącza a nie zasilacz.
     
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Skoro i ona mu się sama włącza w nocy, opcje są 2.
    1) Albo taśma flex nawala, więc ją bym odłączył i puki co odpalał i wyłączał Konsolę z Pada.
    2) Gdzieś skądś idą zakłucenia na moduł RF np z WIFI
    problem niedawno ktoś opisywał na forum z rozłączającym się padem od XboxOne, zmienił na routerze kanał nadawania i mu pada nie rozłączało, być może w twoim otoczeniu jest wiele sieci, a tym samym śmieci w eterze i konsola wariuje. Weż ją testowo jak możesz przenieś do innego pokoju, tym bardziej że pisałeś iż u twojego kumpla jest w porządku, obstawiam śmieci w eterze, które mają wpływ na Moduł RF
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  18. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem czy przeniesienie do innego pokoju pomoże, ponieważ mieszkam w bloku :D
     
  19. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. Dżony850

    Dżony850 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. ArabGirl

    ArabGirl Dziewczyna Dziewczyna Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    128
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rabka
    Mozna chociaz wiedziec jaki byl powod tego,ze konsola sie sama wylaczala i wlaczala?
     
Wczytywanie...

Poleć forum