1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - Wymiana napędu krok po kroku, czyli jak wymienić napę? POMOCY!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 123ara, Sierpień 26, 2014.

  1. 123ara

    123ara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gubin, Poland, Poland
    Witam forumowicze, wczoraj zakupiłem konsolę xbox 360 - biała - wejście HDMI.
    Konsola przerobiona LT3. Problem polega na tym, że mam 100 gier pirackich, z czego chodzi tylko jedna: Dirt1.
    Chodziło ufc, chodziło metro 2033. Lecz już nie chodzą, czyściłem laser i całą konsolę. - nic nie pomogło.
    Gdy wkładam inne gry wyskakuje komunikat, żeby przetrzeć płytę szmatką. Płyty są minimalnie porysowane, wkładałem również te niezauważalnie porysowane i to samo.
    Dodam, że włożyłem film Piła2 i go odczytało, jednak na dole wyskakiwał komunikat, próba odczytania nośnika bodajże.
    Chcę kupić napęd, niestety jego cena to 100zł.
    Jestem świeżakiem, Nie wiem co to jest spoofowanie, ani o co chodzi z tym kluczem, dodam, że klucz jest naklejony na napęd.
    Mój napęd to: dg16d2s. Czytałem, że po kupnie identycznego napędu nie trzeba robić tego całego spoofowania.

    Więc, jak wymienić napęd, jestem totalnie zielony w tej sprawie, tzn. wiem jak go podłączyć, aczkolwiek, nie rozumiem sprawy z kluczem. W co powinienem się zaopatrzyć? Pozdrawiam, liczę na pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    1. na pewno masz napęd przerobiony na LT 3.0 ?
    2. na pewno gry są nagrane pod LT 3.0 ?
    3. jaki masz dashboard w konsoli ? bo być może jest za stary na nowsze tytuły
     
  4. 123ara

    123ara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gubin, Poland, Poland
    1. Na napędzie jest naklejka odnoście przeróbki na której widnieje napis LT 3.0
    2. Nie wiem, gry dostałem w zestawie
    3. Dasboard, nie znam się na tym aczkolwiek to chyba to: 2.0.16756.0
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nagraj jakąkolwiek grę na LT 3.0 i sprawdź bo być może wymiana napędu okaże się niepotrzebna.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A nie prościej laser wymienić?
     
  7. 123ara

    123ara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gubin, Poland, Poland
    Laser wymienić trudniej, bo trzeba coś odlutować, oczywiście koszty są tańsze, chodzi już kilka gier, Dirt cały czas, ufc jak mu się chce, chodzi Halo. Aczkolwiek irytuje mnie fakt, że np teraz odpaliłem x-man i byłem już w menu, włączyłem nową grę, jakieś ładowania i inne, nagle gra się zawiesza, nie można przejść do interfejsu konsoli, podobnie z grą crysis 2 oraz Mafia II. Teoretycznie nagranie gry nie ma sensu, gdyż mieszkam na wsi, a w sklepie są jakieś słabo jakościowe płyty. Jutro pożyczam od kolegi jedną oryginalną grę, oraz dwie pirackie na sprawdzenie. Jakieś rady jeszcze? - Dzięki za zainteresowanie.
     
  8. 123ara

    123ara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gubin, Poland, Poland
    Szonk widzę, że znasz się na rzeczy, czy mógłby się z tobą skontaktować np przez skype/gg? ew. facebook?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rozumiem ze ktos zapisał klucz, bo oryg tam go nie ma. Musisz zrobic flash napedu wedlug tutoriala na forum o liteon
     
  10. 123ara

    123ara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gubin, Poland, Poland
    "Muszę zrobić flash" - Wtedy gdy kupie nowy napęd tej samej firmy którą mam?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak musisz
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  13. 123ara

    123ara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gubin, Poland, Poland
    Można prosić link do tutoralu?
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  15. 123ara

    123ara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gubin, Poland, Poland
    Wielkie dzięki, rozumiem, że to był zabieg zamiany tej całej płytki ze starego napędu, do nowego napędu. Jeżeli wszystko zostanie zrobione tak jak na filmie, muszę dalej podjąć jakieś kroki? Czy przeróbka się zachowa? - Bo ten zabieg chyba na tym też polega. Dlaczego nie można od razu podłączyć nowego napędu? - Proszę o odpowiedź na wszystkie pytania.

    P.S Jak nazywał się ten zabieg, co miał na celu? O co chodzi z tym całym kluczem który widnieje u mnie na napędzie?
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, jak wymienisz elektronikę to więcej nie musisz robić. W napedzie musi być klucz z danej konsoli, a dzięki temu nie będziesz musiał się bawić we flash napedu.
     
  17. 123ara

    123ara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gubin, Poland, Poland
    Panowie, teraz mogę coś więcej wam przekazać, pożyczyłem od kumpla oryginalne gry, gta4, frontlines, + 2 piraty, Fifa street i Sleeping dogs. Żadna gra nie działa, co do oryginalnych, gra się wczyta, widać, że napęd ją wczytał, pokazuje się obrazek w interfejsie, klikam "uruchom". Gra się niby włącza, jest początek gry (Ładowanie) a tu nagle problem ze ściereczką powraca. Co robić Panowie? Czy to na pewno napęd? Jeżeli chcę wymienić elektornikę napędu to mogę kupić obojętnie jakiej firmy napęd? Czy muszę takiej firmy, jaką obecnie ma mój napęd? Czytałem, że to może być spowodowanie odklejeniem się cpu bodajże, bądź gpu - jest to możliwe? CO ROBIĆ?
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Identyczny napęd musisz kupić. Taniej zapewne wyjdzie dac ci to na serwis...
     
  19. 123ara

    123ara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gubin, Poland, Poland
    Kończę ten cały temat, dziękuję wszystkim na pomoc, jak udało mi się "naprawić" ten błąd? Kupiłem innego xboxa.
     
  20. sirk44

    sirk44 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, pytanko zepsuł mi się laser w xbox 360 slim, dałem do wymiany działało jakieś 2 m-c, wieć zakupiłem napęd z takim samym laserem lite-on. neiwiem czy ma lt czy nie ale pytanie dotyczy wymiany ja mam lt:
    1. Czy wymienić płytkę przelutować w tamtym napędzie i podłączyć powinno działać???
    2. czy przełożyć laser do tamtego napędu? tylko ze stary coś się psuje może to jego wina???
    Dlatego pytam czy można przełożyć tylko płytkę czy trzeba coś jeszcze zrobić.........
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Najprościej przełożyć elektronikę i bedzie dzialac.
     
Wczytywanie...

Poleć forum