1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 X-Clamp,0002

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez badboy8, Maj 30, 2010.

  1. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam

    W moje ręce wpadł Xbox 360 Falcon z błędem 0002.
    Konsolka ma zrobionego x-clampa.
    Ogólnie gumki,pasta pro forma zrobione.
    Gdy odpalam go to przez moment obracają sie wiatraki a potem stają.
    Ogólnie nic sie nie nagrzewa,mimo że konsola chodzi.
    Wie ktoś w czym problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    problem z zasileniem CPU, spróbuj zdjąć wogóle radiator od CPU i uruchom konsole. Jak dalej będzie 0002 to w najlepszym przypadku spalony jest któryś z 6 mosfetów z prawej strony płyty lub zwarte luty pod CPU podczas robienia reflow a w najgorszym spalony CPU.
     
  4. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Radiatory zdjąłem i położyłem lekko.
    Błąd występował dalej.
    Z tego co widze na płycie to reflowa nikt nie próbował zrobić.
     
  5. Maciek1023

    Maciek1023 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam a te 6 mosfetów to jeżeli przelatuje z innej płyty głównej oczywiście takiej samej to będzie działać i gdzie one są bardzo proszę o odp.
     
  6. Bride

    Bride Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja już zakończyłem boje z tą płytą ;)
    Próbowałem mosfetów ale tutaj raczej skutek zerowy.Nic nie pomogło.
    Prawdopodobnie poszedł CPU.
     
Wczytywanie...

Poleć forum