1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 -- X > Sieć -- > Internet -- > Xbox LIVE

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Emcio, Styczeń 11, 2011.

  1. Emcio

    Emcio Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lębork
    Tak jak w temacie.
    Xbox nie może połączyć się z siecią.
    Jest kabel ethernet z wtyczkami RJ45, taki jak potrzeba.
    Po wybraniu opcji Przetestuj Połączenie z Xbox LIVE na tym dolnym "wykresie" pokazuje się czerwony krzyżyk pomiędzy XBOX 360 a Sieć.
    Czego może być wina, że nie może się połączyć ??

    PS. chodzi o xbox'a kumpla który mieszka ode mnie jakieś 700 km więc nie mogę mu pomóc, więc pytam was

    EDIT: Kabel jest podpięty do Routera
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Do czego jest podpięty? Komputer, router...?
     
  4. Emcio

    Emcio Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lębork
    a widocznie nie dopisałem.
    podpięty do Routera
     
  5. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    To może spróbować ze zresetowaniem routera? (wyłączyć na 30 sek. i włączyć)
     
  6. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Latwiej by bylo gdyby kumpel pytal, a nie "posrednik"
    Moze router nie przydzielil mu adresu IP, albo przydzielil jakis bledny.
    Jesli nie adresu IP to adresu bramy/dns'ow etc...

    Sprawdz czy w ustawieniach xbox'a napewno wszystkie ustawienia sa przydzielone tak jak byc powinny. I czy w konfiguracji routera nie ma jakiejs blokady polaczenia z internetem dla tego IP.
     
  7. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Wejść na router i ustawić dynamiczne przydzielanie adresów IP.

    Jak nie to w ustawieniach X-boxa wpisać ręcznie bramę domyślną oraz IP routera.
     
  8. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Do tego warto jeszcze porty przekierować bo z uPnP są czasami problemy.
    W razie czego pisz na pw mogę mu to ustawić zdalnie ;]
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    wyłączyć filtrowanie MAC adresów. włączyć w routerze DHCP. włączyć udostępnianie internetu w kompie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum