1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 z kinect dla zielonego

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez biniu292, Czerwiec 21, 2012.

  1. biniu292

    biniu292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    szukałem ogólnych info na tym forum ale większość nie bardzo jest dla mnie jasnych(mocny świeżak)albo mało aktualnych
    Więc tak jak w temacie,szukam takiego sprzętu,nie mam pojęcia jaka ma być w nim płyta ile mam mieć pamięci,czy są różne rodzaje kinect-ów
    itp. itd.
    oczywiście czekam na jakiekolwiek sensowne sugestie lub ewentualnie przekierowanie do odpowiedniego tematu.
    P.S.miło by było żeby to był również model który jest najłatwiej przerobić lub korzystać bez takowej przeróbki,
    ...i najważniejsze-interesuje mnie tylko nowa konsola
    z góry dzięki i pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ARCZI23

    ARCZI23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gliwice
    Kup Xbox 360 Slim z data produkcji najlepiej do 06.2011 r , na stówę go przerobisz . Pamieć zależy od ciebie czy będziesz grał z dysku czy z płyt, kinect jest tylko jeden. Koszty konsoli ok 1200 zł , przeróbka 150 zł dobrze mieć tez nagrywarkę iHas ok 100 zł .
     
    1 osoba to lubi.
  4. biniu292

    biniu292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź przede wszystkim
    ale nasuwają się mi pytanka:
    -dlaczego mam kupić tak "stary" sprzęt?
    -co do pamięci,to czy nie jest tak że jeśli gram w dużo gier na raz(np.)to potrzeba dużo miejsca na dysku żeby zapisywać postęp?
    -nagrywarka to oddzielne urządzenie,czy już wbudowane,nie można zgrywać np.gier na kompie by później ich używać na xbox?
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jezeli chcesz przerobic to tylko taka stara, nowych sie nie da, no bez przesady, na zapis postepu gier nie potrzeba wiecej niz kila mb na gre, nie rozumiem ostatniego pytania, w xboxie nie ma nagrywarki jak cos
     
  6. biniu292

    biniu292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok.to w jakim celu są te różnej pojemności dyski twarde,bo nie bardzo chwytam?
    -co do tej nagrywarki to napisał kolega wyżej,a ja nie bardzo rozumiem jej funkcji w takim urządzeniu?
    -czy dzisiejszą konsolę można bardziej porównać do pc niż do niegdysiejszych konsoli ?
     
  7. radi2321

    radi2321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Powiem tak na płycie której nagrywasz pisze 8.5 Gb ale faktycznie można nagrać na niej 7.9 Gb a ostatnie gry zajmują 8,13 Gb więc normalną nagrywarką w komputerze nie nagrasz gry w 100 % tylko 97% co prawda większość gier będzie chodzić (wyjątek Forza 4 Dragons dogma, Dirt(patrz forum)) ale wtedy xbox live odpada a nagrywarka Lite-on ihas 124 B z wgranym firmwerm lt max (szukaj tematów na forum) może nagrać całą gre. To nie jest nagrywarka w Xboxsie tylko w komputerze którą to możesz nagrywać gry.
    Konsole powoli powoli zaczynają zostać w tyle względem najnowszych PC z tego względu że siódma generacja konsol (Xbox 360, PS3, Nintento Wii) została zapoczątkowane w 2005 roku a konsola z 2012 jest prawie taka sama jak ta pierwsza z tego względu że stare konsole także muszą płynnie odczytywac nowe gry, ale dalej uważam że są na wysokim poziomie.
     
    1 osoba to lubi.
  8. -.mxs

    -.mxs Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wszystkie gry na XBOX'ie można zainstalować na dysk. Gra średnio zajmuje 7GB, a do jej uruchomienia i tak potrzebna jest płyta.
    Po co się więc je instaluje? A no po to, żeby znacznie wyciszyć konsole. Napęd podczas gry bez instalacji chodzi non stop i generuje duży hałas. Po instalacji zakręci się max kilkadziesiąt sek na początku gry a później jest cicho.
     
    1 osoba to lubi.
  9. biniu292

    biniu292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oki czyli już wiem że
    -ma to być slim do czerwca 2011
    -warto kupić nagrywarkę i wiem że to do kompa się ja podłącza a nie do konsoli
    -wiem po co jest większy niż 4 giga dysk twardy
    -wiem że w/w sprzęt w razie potrzeby można przezbroić
    -wiem że rodzaj kinect-a jest tylko jeden
    Idę do sklepu....
    jakie zadać jeszcze pytania bo mnie nie zrobili w konia....?
    ...coś mi to wszystko jakoś prosto przedstawiacie hehe
    a ja jestem taki,ech co tam...zesrany

    i jeszcze takie pytanko
    -czy w/w model/rocznik dostanę w popularnych marketach dla idiotów lub sknerusów?

    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.
     
  10. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28096
    Polubienia:
    3214
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Jak dobrze pochodzisz, poszukasz to może dostaniesz.
     
  11. biniu292

    biniu292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli to raczej starszy model?
    a jak jest faktycznie z przeróbką tych nowszych?wie ktoś może w razie czego co i jak to wygląda?
    nie będę ukrywał że szukam czegoś na raty,więc najlepiej w sklepach które wymieniłem
    dziękuję
     
  12. radi2321

    radi2321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W Media markt czy Saturnie czy Rtv Agd itd itp nie znajdziesz starych modeli ponieważ sprzęt na bieżąco schodzi ale nowe slimy też przerobisz tylko troche drożej u mnie w Gliwicach facet przerabia Slimy za 150 zł (profesjonalny serwis) i tzw Faty czyli starsze wersje za 80 zł. Ale jeśli chcesz grać przez internet to nie polecam przerabiania, co prawda z najnowszą wersją przeróbki i nagrywarką Lite-on 124 B pograsz ale znając życiie za 6 miesięcy wyjdą kolejne zabezpieczenia kolejny koszt na nową przeróbkę lub inną nagrywarkę i inne "pieruństwa" lepiej kupić jedną gre na 5 miesięcy i ją na maksa wykorzystać przez live'a (jak to robi mój wujek z Batllefieldem Bad Company 2:wink:) Jeśli interesuje cię gra tylko offline to poszukaj na forum wątków na temat RGH/JTAG polega to na tym że podłączasz dysk twardy i możesz grać z dysku tylko taka PROFESJONALNA przeróbka kosztuje 250 zł. Poszukaj tego wszystkie na forum z początku niektóre rzeczy będą zawiłe i trudne do zrozumienia ale liczę że dasz rade.
     
  13. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    albo emulator ja od sierpnia zeszłego roku czy nawet dłużej gram na live i jakoś nic mi nie jest, co więcej na xkeyu można było grać w gierki z XGD3 na początku grudnia gdzie LT 3.0 wyszło dopiero pod koniec grudnia 2011 ;)
     
  14. biniu292

    biniu292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...świat oszalał
    czyli chcecie mi powiedzieć że jeśli przerobie sprzęt to nie raz na zawsze?będę musiał "aktualizować" tę przeróbkę co czas jakiś?...i płacić znów za to?
    coś mi tu śmierdzi jakąś cichą zmową tych gości od przeróbek(hehehe)co by im roboty nie brakło nigdy.
    z początku nie są zawiłe i trudne do zrozumienia,ale wręcz kosmiczne,mój rozwój w temacie konsol stanął na ps2,a tam przerobiłeś i grałeś zawsze hehe
     
  15. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    omg , przecież M$ wymyśla nowe zabezpieczenia , więc C4 musi wypuszczać nowy firmware byś mógł grać na kopiach.
    Jak przerobisz napęd "dziś" , to możesz zagrać we wszystko co wyszło do tej pory , lecz ta gra co wyjdzie "jutro" , już może się nie uruchomić.
    Polecił bym tobie RGH , ale widzę , że może to być dla Ciebie za skomplikowane ;-)
    Jeśli kupisz nowego w sklepie , to będzie miał 16D5S , którego na dzień dzisiejszy nie przerobisz.
    "...świat oszalał" nie dość , że bedziesz miał gry za darmo , to jeszcze cryjujesz nad wydatkiem za przeróbke. Kupuj oryginały , nie nabijaj kieszeni "tych gości od przeróbek". Ręce opadają.
     
  16. biniu292

    biniu292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie męczy mnie tu kwestia wydatku(albo mnie stać na xbox,albo nie),na aktualizacje przeróbki,mówiłem to z przekąsem"(hehehehe)" w nawiasie-zauważyłeś,zwyczajnie rozbraja mnie fakt że przy dzisiejszej technologii i możliwościach,korporacje wyprzedzają ludzi od "myślenia"(choć mogę się mylić,w końcu jestem świeżakiem)
    ale nie o tym chcemy tu przecież pisać
    teraz znów mi zadałeś jakiegoś klina z tym co kupić,czyli co?
    jak kupie dziś,teraz w sklepie sprzęt,to go przerobie dopiero za kilka miesięcy?więc co jest realne do zdobycia?
     
  17. Fikus Andronikus

    Fikus Andronikus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pierwsze pytanie jakie pownienies sobie zadac to jest czy chcesz przerobic i grac na piratach czy nie przerabiac i grac na oryginałach.
    Drugie: czy chcesz grać na multi
    Multi na piratach jest zawsze troche ryzykowne bo mozesz dostać bana (aczkolwiek od jakiegos czasu jest w tym temacie względny spokój)
    Jesli nie wiesz czy chcesz czy nie, kup Xboxa z datą produkcji umozliwiającą ewentualną przeróbkę, pograj i zdecyduj sam.
    Jeśli chcesz grać na oryginałach to nie ma tematu :)
     
  18. biniu292

    biniu292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    więc zdaje pytanie
    czy jeśli dziś pójdę do sklepu i kupie sprzęt,będę do mógł przerobić?i nie pytam teraz o koszta tylko o czas,przerobić dziś,jutro za tydzień za miesiąc czy pół roku
    chodzi mi o to czy nowe sprzęty na to pozwalają?

    więc zadaje pytanie...
    czy jeśli dziś pójdę do sklepu i kupie sprzęt,będę do mógł przerobić?i nie pytam teraz o koszta tylko o czas,przerobić,dziś,jutro za tydzień za miesiąc czy pół roku.
    chodzi mi o to czy nowe sprzęty na to pozwalają?

    Już raz kolega SETH zwrócił Tobie uwagę, żebyś nie pisał posta pod postem. Dostajesz ostrzeżenie/warn.
    // xXmlodythcXx
     
  19. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    bardzo wątpie.konsole do sierpnia 2011 są przerabialne jeśli chodzi o slime.tylko konsole z allegro lub komisu taką kupisz.przeróbka slima to około 100zl a przeróbki narazie nie było od pół roku nowej. jak nie umiesz sam trzeba zabulić:)
     
  20. ARCZI23

    ARCZI23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gliwice
    Kumpel kopił tydzień temu w euro agd z kwietnia 2011 r zapytaj sprzedawce o datę produkcji . Tych nowszych nie przerobisz wszystkich - loteria .
     
  21. biniu292

    biniu292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za info.już teraz wiem co robić,szukać tematu starszego w razie co,
    jak nie znajdę tragedii nie będzie,trzeba będzie poczekać aż ktoś będzie widział jak to robić
    jak już coś kupię z pewnością się odezwę...i pewnie będę miał więcej pytań
    tematu proszę nie zamykać,zawsze może mi przyjść do głowy jakiś głupi pomysł
     
Wczytywanie...

Poleć forum