1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 z RGH się nie uruchamia

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Lord_Farkuap, Grudzień 1, 2013.

  1. Lord_Farkuap

    Lord_Farkuap Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemanko,

    jestem "świeżakiem", więc w razie czego proszę o tłumaczenia łopatologiczne. :) Mam RGH, wgrał mi kolega taty, nic więcej na ten temat mi nie wiadomo. takie coś mam
    [ http://www.rigid360.co.uk/images/RGH_CR.jpg ]. Grałem sobie na xboxie pewnego dnia, wszystko było okej. Na następny dzień gdy próbowałem odpalić xboxa, zaświeciło się światełko "Power", napęd słychać, a obrazu nima. Dodam jeszcze, że xbox zachowuje się jakby w ogóle kabel HDMI nie był podłączony, bo pada nie można zsynchronizować z konsolą. Na SCART jest to samo. Rozebrałem konsolę i zauważyłem że na chipie RGH jest taki jakby lekko przypalony "RGB" [z tego co wiem to masa] i "D". Proszę i z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
    PS. Chip to Xecuter Coolrunner.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No trzeba przewody ustawić odpowiednio. Jaka to konsola slim czy gruba, później lutownica w łapę wymiana przewodów

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Odpal konsole guzikim od wysuwania tacki i zobacz czy włączy sie xell.Ale pewnie kable do poprawy
     
  5. Lord_Farkuap

    Lord_Farkuap Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem także ale Xell się nie uruchamia. Głupota; ale lutownicy nie mam. Jutro z rana spróbuję popatrzyć co z tymi kablami. To jest arcade.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli masz kable do punktów e i f. To masz rgh2.0 daj to lepiej komuś kto wie co z tym zrobić

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Lord_Farkuap

    Lord_Farkuap Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozkręcałem konsolę wcześniej, żeby tak z grubsza popatrzeć. Z tego co pamiętam to przy F nic nie było. Na pewno było przy D
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdź czy co 5sekund zapala się dioda zielona na chipie. Jest szansa ze twoja konsola zdechla

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. Lord_Farkuap

    Lord_Farkuap Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie zapala się. Dodam, że konsola chodzi "nie równo". Chodzi mi o to, że przez 7 sek chodzi normalnie, a potem na 1 sek tak głośniej, znowu normalnie i tak cały czas.
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    To oddaj to temu majstrowi bo sam nie naprawisz tego bedąc zielonym w temacie. Tym bardziej ze jest tam problem hardwerowy nie softowy. Mógł paść czip albo jakis kabel sie hehe "rozlutował".

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  11. Lord_Farkuap

    Lord_Farkuap Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, zadzwonie do "majstra" :) Dzięki za pomoc. W razie czego napiszę co ustalono.
     
Wczytywanie...

Poleć forum